Kartu Tani Dianggo Nyalurke Pitulungan Rabuk, Program-e Mlaku? -Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Nalika taun 2017, pemerintahan Presiden Joko Widodo (Jokowi) ngluncurke  Kartu Tani. Kertu iku dadi sarana akses layanan bank dadi siji kang migunani minangka simpenan, transaksi, panyebaran utangan nganti kertu pitulungan (e-wallet) kanggo tani Indonesia. Sakliyane iku, Kartu Tani kang dikembangke karo Himpunan Bank-bank Milik Negara (Himbara) dianggo kanggo nyalurke pitulungan rabuk marang para tani. Direktur Bisnis Mikro BRI Supari minangka wakil Himbara nerangke, nalika 31 Desember 2020, suwene taun 2020 wes kecetak 12,46 yuta Kartu Tani. Nanging, kang wes didumke lagi 59% utawa 7,28 yuta, lan…

Read More

Sukseskan Program Pertanian, Jokowi Mania Jatim Siap Pantau Penyaluran Pupuk Subsidi

SURABAYA,Detakberita- Dewan Pengurus Daerah Jokowi Mania (DPD JoMan) Jawa Timur akan memberikan memberikan perhatian yang lebih terhadap penyaluran pupuk subsidi di wilayah Jawa Timur guna mendukung program Presiden Joko Widodo dalam membantu petani untuk meningkatkan produksi pertanian , seperti disampaikan dalam Rapat Kerja Nasional Pembangunan Pertanian tahun 2021. Ketua DPD JoMan Jawa Timur, Arie Choiri mengatakan organisasi JoMan (Jokowi Mania) sangat mendukung dan percaya bila Presiden Jokowi sangat geram akan permasalahan Penyaluran Pupuk bersubsidi. “Masalah ini bukan saja terjadi satu atau dua tahun ke terakhir, namun sudah berpuluh-puluh tahun dimana…

Read More

Mendag: Lumpatan Rega Dhele Saiki Paling Dhuwur sajroning 6 Taun Pungkasan – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita  – Menteri Perdagangan (Mendag) Muhammad Lufti kandha, lumpatan rega dhele impor ing pasar donya kang saiki kedadean, ndadek-ake undhakan paling dhuwur kawit 6 taun pungkasan. Dheweke kandha, kahanan iku ora ucul saka dhuwure panjaluk donya tumrap dhele. Ditambah maneh, bab iku uga disumbang karo kaganggune ekonomi donya lan cuaca ing negara-negara kang ngasilke.  “Saiki iki rega dhele iku 13 dollar AS saben rumpun-e, lan iki rega paling dhuwur sajroning 6 taun pungkasan,” kandhane Lutfi sajroning konferensi pers kanthi virtual, Senin (11/1/2021). Dheweke nerangke, negara-negara Amerika Latin, kaya…

Read More

Pemerintah Netepke PSBB Jawa-Bali 11-25 Januari 2021-Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah matesi kagiyatan rakyat kanthi ngrujuk marang aturan Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) kanggo nyuda  nulare  virus corona  (Covid-19) ing kabeh propinsi ing Pulo Jawa lan Propinsi Bali. PSBB Jawa Bali iki mlaku 11 Januari nganti 25 Januari 2021. Putusan iku cocok karo Peraturan Pemerintah (PP) Nomor 21 Taun 2020 bab Pembatasan Sosial Berskala Besar  sajroning nyepetke  pananganan Covid-19. “Panerapan watesan kanthi wates  dilakok-ake  propinsi ing Jawa lan Bali merga kabeh propinsi iku ngebaki salah siji saka papat parameter kang ditetepke,” kandhane Ketua Komite Pananganan Covid-19 lan…

Read More

Para Tokoh Penting Jawa Timur Berkumpul Bersama Di Prigen, Sepakati Berantas Ketidakadilan Yang Semakin Marak – Detak Berita

DETAK BERITA – Beberapa tokoh penting Jawa Timur dan tokoh Nasional yang tergabung dalam DPP LPKAN, LKHAI, FPMI, dan FORMAS, berkumpul bersama di Prigen, Pasuruan, Senin (4/1/2021). Konsolidasi para tokoh penting tersebut guna menyatukan langkah di dalam mewujudkan situasi dan kondisi yang lebih baik dan memberantas ketidakadilan di Indonesia. Acara tersebut di hadiri oleh beberapa tokoh penting seperti Akhmad Junaidi (Ketum FPMI), R.H. Mohammad Ali Zaini (Ketum LPKAN), R.H Abd Chodir Djaelanie (Pimpred Metro Liputan 7), Gus Syahdi (Ketum FORMAS), Syaiful Arif (Sekjen FORMAS), Hartadi Hendra Lesmana (Ketum LKHAI), Lawyer…

Read More

Pemerintah Didhesek Aktip Nyurung Digitalisasi Aksara Jawa – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Upaya digitalisasi aksara Jawa kang diajoke Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (Pandi) menyang lembaga internet donya ilang. Pemerintah uga didhesek supaya temenan nglestarek-ake  warisan mbah buyut  iku. Panganggon aksara latin luwih akeh dianggo ing urip sedina-dinane, timbang nganggo aksara daerah kang keancem ilang. Direktur Eksekutif Culture and Folks For Indonesia (CFI) Muhammad Yusuf njaluk supaya pemerintah ngengolke digitalisasi aksara nuswantara. “Kudune pemerintah bisa nglakok-ake campur tangan kabijakan. Ngawal kanthi intensif apa kang lagi diupaya-ake Pandi”, kandhane kaya sajroning katerangan katulis, Senin (4/1/2021). Dikandha-ake CFI, upaya kang…

Read More