Tol Cerme-Gresik Diresmek-ake, Gratis Suwene Rong Minggu – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Jawa Timur Khofifah Indar Parawansa ngresmekake Tol Cerme-Gresik. Kanthi arahan Kementrian PUPR, tol arep digratiske dhisik suwene rong minggu.

“Kira-kira kita arep ndeleng piye kemajuane. Dadi artine yen ana operasional kabeh kang ana ing dalan tol iki. Tol iki arep digratiske suwene rong minggu iki”, kandhane Khofifah rampung  ngeresmek-ake tol iku, Sabtu (28/11/2020).

Rampung diresmek-ake, Khofifah neruske, fasilitas liyane arep gage ana ing tol kang dawane 29 KM iki. Yaiku, panggonan ngaso kang rencanane disediyake ing KM 13.

“Dak rasa format desain panggonan ngaso kanca-kanca bisa ndeleng. Dadi ana titik ing saben tol ana panggonan ngaso”, tuture.

Kanthi anane tol anyar iki Khofifah kandha hubungan ing antara titik strategis ing Jawa Timur, utamane ring 1 bisa kahubung.

“Sentra industri ing ring 1 iki mbutuhke panyepetan kanggo efektivitas lan efisiensi”, mantan menteri sosial iki nambahke.

Sakliyane iku, transportasi publik ing Surabaya Raya kang suwene iki kaluwihan momotan daerah tengah bisa wiwit nyudani.

“Tol KLBM iki Krian, Legundi, Bunder banjur Manyar iki bisa dadi solusi efektif, iki bisa terus kasinambungan nganti rencana Manyar-Tuban”, kandhane neruske.

Tol KLBM iki dhewe dawane 29 KM. “Moga bisa migunani kang gedhe kanggo kabeh layanan publik. Ora mung kanggo werga Surabaya, Mojokerto lan Gresik”, kandhane mbeberke.

Khofifah pengen kabeh kang gandheng karo angkutan umum bisa maksimalke efisiensi lan efektivitas-e. Utamane kanggo mbangun sentra industri ing Mojokerto lan uga kang ana ing Gresik.

“Dadi operasionalisasi iki dadi titik penting kanggo kita supaya mundhak-ake publik. Kanggo werga utamane gandheng karo angkutan umum. Muga-muga iki bebarengan karo orientasi bathi werga ing Jatim”, dheweke mungkasi.

DB

Related posts

Leave a Comment