Buruh Bubar Sawise Ditemoni Gubernur Jatim – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Buruh saka 15 pakumpulan lan pakumpulan buruh bubar. Buruh bubar sawise Sekdaprov Jatim Heru Tjahjono nemoni dheweke (buruh) lan numpak ing dhuwur mobil komando.

Sadurunge Heru nemoni buruh, wakil pakumpulan buruh wes ditemoni Gubernur Jatim Khofifah Indar Parawansa ing Kantor Gubernur. Gegayuhan buruh wes dirungok-ake karo Khofifah lan panetepan UMK 2021 arep dirembug Jum’at (20/11/2020) lan diumumke ing  Sabtu (21/11/2020).

“Kita enteni nganti  tanggal 21 yen ora ana putusan kita jak anak putu kabeh rakyat  mrene”, bengok-e orator ing dhuwur mobil komando banjur lunga saka panggonan, Kamis (19/11/2020).

Sekdaprov Jatim Heru kandha wakil buruh wes ditemoni lan ngusulke kanggo undhakan UMK Rp 600.000. Usulan-usulan iku uga wes ditampung karo Gubernur Khofifah kanggo dirapatke sesok esuk.

“Artine, kita isih nunggu usulan UMK saka kabupaten kutha kang dikarepke. Merga saka iku sesok esuk karo tim pangupahan, ana dinas ketenagakerjaan lan dirapatke sesok”, kandhane Heru marang wartawan.

Heru kandha pihake nganti sore iki lagi oleh usulan saka kabupaten kutha ing Jatim. Usulan Khofifah uga kandha yen dina iki durung bisa ngrembug-ake, merga ana sawetara kabupaten kutha kang durung nglebok-ake usulan.

“Nanging bengi iki wes mlebu lan arep kita rembug sesok esuk. Asil-e sesok wes metu. Sesok metu lan diumumke tanggal 21”, kandhane.

Sauntara Ketua SPSI Jatim lan Ketua Aliansi Buruh Jatim Ahmad Fauzi kandha, yen ing SE Menteri kang unine UMK taun saiki mlaku kanggo taun ngarep. Artine ora ana undhakan.

“Kita buktek-ake UMP wingi Ibu Gubernur menehi cathetan sejarah wani nabrak aturan iku. Aku minangka Ketua SPSI Jatim lan Ketua Aliansi Buruh Jatim arep nyurung, arep njaluk marang Ibu Gubernur yen UMK kang ana ing Jatim bisa diundhak-ke bareng karo  undhakan UMP 2 minggu kepungkur”, pungkasane.

Saiki kahanan dalan Pahlawan wes bisa diliwati kendaraan kanthi lancar. Kang tugas kang ana ing panggonan uga wiwit  mbubarke dhewe sinambi ngringkesi kawat eri.

DB

Related posts

Leave a Comment