Banyu Laut Mundhak lan Ombak Dhuwur Bisa Kedadean ing Surabaya, Warga Diusulke Ngungsi – Detak Berita

Gelombang Tinggi Di Surabaya

SURABAYA, Detak Berita – Pemkot Surabaya ngetok-ake pangeling wiwitan bab kahanan mundhake banyu laut paling gedhe lan ombak dhuwur ing daerah pesisir wetan Surabaya, Kamis (12/11/2020).

Warga ing daerah iku dijaluk ngungsi menyang panggonan kang luwih aman.

“Warga ing sacedhake pesisir wetan Surabaya kita jaluk endha dhewe lan kaluargane menyang panggonan luwih aman lan ngadoh saka pantai”, kandhane Kepala BPB Linmas Kota Surabaya, Irvan Widyanto, nalika dikonfirmasi Kamis (12/11/2020) sore.

Sakliyane iku, warga dijaluk ngamanke dokumen lan barang kang ana regane kang diduweni.

Sauntara nelayan kang duwe perahu dijaluk naleni kenceng banget tali perahune.

“Kita usulke warga uga ngaktif-ke siskamling lan ngunek-ake tanda bebaya yen kedadean ombak kang banyune bisa mlebu menyang pamukiman”, dheweke kandha.

Asil koordinasi karo BMKG, Irvan kandha, kahanan mudhak banyu laut paling gedhe ing pesisir wetan Surabaya kedadean nalika jam 20.00-21.00 WIB.

Undhakan paling gedhe banyu laut dikira-kira mundhak ing Minggu (15/11/2020) nganti Selasa (17/11/2020).

Rabu (11/11/2020) bengi, daerah pesisir wetan Surabaya pas-e ing sawetara kalurahan ing daerah Kecamatan Kenjeran lan Kecamatan Bulak, diterak angin kenceng lan banjir undhakan banyu laut.

Banyu laut dilaporke malah nganti mlebu menyang sawetara omah warga.

Cathetan Polda Jatim, perahu nelayan kang ngalami rusak akehe 59 unit.

23 unit ngalami rusak nemen lan 36 unit ngalami rusak entheng.

Sauntara kurban jiwa saka kedadean iku dilaporke ora ana utawa nihil.

Angin kenceng lan ombak dhuwur ing daerah pantai wetan Surabaya miturut Kepala Badan Meteorologi, Klimatologi, lan Geofisika (BMKG) Maritim Kelas II Tanjung Perak Taufiq Hermawan, merga ana bedane tekanan hawa antara daerah lor lan kidul Katulistiwa kang lumayan gedhe.

Kahanan iku nggawe kahanan medan angin kanthi regional nggambarke pola fetch. Yaiku angin kanthi arah tetep sajroning daerah amba kang lumayan dawa.

“Kahanan iki ndadek-ake daya undhakan cepete angin saya dhuwur”, dheweke kandha.

Undhakan kecepetan angin ing pesisir wetan Surabaya miturute ndadek-ake dhuwur ombak sajroning skala lokal nganti 1 meter.

Apamaneh barengan karo undhakan banyu laut paling gedhe, ndadek-ake  banjir rob ing pesisir wetan Surabaya.

DB


Related posts

Leave a Comment