BLT Dana Desa Mesthi Diterusake Taun Ngarep – Detak Berita

ilustrasi

GUNUNGKIDUL, Detak Berita  — Dinas Pemberdayaan Perempuan Perlindungan Anak Keluarga Berencana Pemberdayaan Masyarakat dan Desa (DP3AKBPMD) Gunungkidul mestek-ake program Bantuan Langsung Tunai (BLT) Dana Desa bisa diterus-ake ing taun ngarep. Senajan isih nunggu Peraturan Kementerian Keuangan minangka petunjuk palaksanan, kalurahan dijaluk nyiapke program kang kawutahake sajroning Rencana Anggaran Pendapatan Belanja Desa (RAPBDes) 2021.

Kepala Bidang Pemberdayaan Masyarakat DP3AKBPMD Gunungkidul, Subiyantoro, kandha BLT Dana Desa arep entek ing Desember ngarep. Nanging mengkono, cocok karo perintah kang kawutahake sajroning Peraturan Menteri Desa Pembangunan Daerah Tertinggal lan Transmigrasi No.13/2020, ana telu sasaran kanggo kagiyatan 2021. Salah sijine gandheng terusan panyebaran BLT Dana Desa.

“Nalika rong program liyane isine pangembangan BUMDes lan Sumber Daya Manusia”, kandhane, Rabu (11/11/2020).

Senajan wes ana katetepan bisa diterusake maneh, patunjuk teknis arupa Peraturan Menteri Keuangan durung metu. Pamong kalurahan uga dijaluk kanggo nyiapke program iki kanthi nglebokake rencana kegiyatan ing RAPBDes 2021.

“Kang penting dilebokake dhisik menyang program ing taun ngarep ndadek-ake wes alokasi kusus kanggo pelaksanan BLT Dana Desa”, kandhane.

Subiyantoro kandha program BLT Dana Desa dileksana-ake minangka kang micu kanggo rakyat kang kena imbas pandemi Covid-19. Wiwitane, pitulungan mung kedadean suwene telung wulan wiwit saka April nganti Juni. Merga pandemi isih terus kedadean, pitulungan didawa-ake nganti pungkasan taun.

Nanging, dheweke kandha, ora kabeh kalurahan nyebar-ake pitulungan nganti Desember. Mergane, saka 144 kalurahan mung ana 24 kalurahan kang nyebar-ake nganti pungkasan taun.

“Rata-rata mung nyebar-ake nganti  September. Iki dudu masalah merga pangaduman sabanjure uga gumantung banget karo paduitan kang diduweni  kalurahan. Merga yen anggaran wes entek, ndadek-ake kalurahan diolehke ora nyebar-ake maneh”, kandhane.

Lurah Pacarejo, Kapanewon Semanu, Suhadi kandha wes krungu anane rencana ndawa-ake  BLT Dana Desa ing taun ngarep. “Kabare arep didawa-ake, nanging durung ana pangumuman resmine”, kandhane.

Pihake siap kanggo nglebok-ake program BLT Dana Desa dadi salah siji prioritas kegiyatan ing 2021. “Arep kita lebok-ake RAPBDes 2021 dadi mengko kari nglekasana-ake”, kandhane.

DB

Related posts

Leave a Comment