Wiwit 29 Maret, Bandara Adisutjipto Pindhah menyang Kulon Progo

Bandara Jogja Kulonprogo detakberita

KULON PROGO, Detak Berita – Presiden Joko Widodo (Jokowi) mestek-ake bandara Internasional Adisutjipto Yogyakarta dipindhah menyang Bandara Internasional Yogyakarta utawa Yogyakarta International Airport (YIA) ing Kulon Progo, Yogyakarta. Pindhahan iku 29 Maret mengko. “Pindhahan kabehing ing pungkasan Maret, 29. Pengene kabeh pindhah”, tuture presiden ing selaning acara progres pembangunan bandara YIA ing Kabupaten Kulon Progo, Jumat (31/1/2020). Kanthi pindhahan iki, mengkone YIA arep dadi lawang kanggo wisatawan. Pesawat kang duwe ukuran gedhe sak kelas airbus bisa ndarat, sauntara ing Adisutjipto kanggo pesawat werna ATR lan pesawat carter/sewan. “Kang disisa-ake kari…

Read More

Omah Warga Dibongkar Peksa merga Kena Proyek Bandara Kulon Progo

bandara kulon progo 2017

KULON PROGO, Detak Berita – Kanthi dijaga banget, petugas ngrubuh-ake peksa omah-omah warga kang kena proyek bangunan New Yogyakarta International Airport (NYIA) ing Kulon Progo, DIY. Atusan aparat Polri lan TNI didhun-ake merga warga nolak nyerah-ake dhuwek-e. Kapolres Kulon Progo, AKBP Irfan Rifai, mimpin langsung pangamanan proses ngrubuh-ake omah warga kang kena proyek New Yogyakarta International Airport (NYIA) karo PT Angkasa Pura I. “Kita ing kene ngaman-ke lumaku-ne program pemerintah, proyek bandara iki dadi proyek strategis nasional”, kandhane Irfan, nalika mimpin apel pangamanan ing desa Glagah, Kecamatan Temon, Senin (4/12/2017)….

Read More

Telu BUMN mBangun Proyek Sepur Bandara ing Solo

kereta bandara solo

JAKARTA, Detak Berita – Telu BUMN arep melu sajroning  mbangun proyek sepur bandar udara kang ngubungke Bandar Udara Adi Soemarmo lan Stasiun Balapan Solo ing Jawa Tengah. “Dheweke arep adum tugas saka segmen kang digarap,” kandhane Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi, Sabtu (8/4/2017). Telu-telune BUMN iku yaiku PT Kereta Api Indonesia, PT Angkasa Pura I, lan PT Pembangunan Perumahan. Miturut Budi, PT KAI arep nggarap ing dalan eksisting Solo-Gundih dawane kira-kira 3 kilometer.  PT Angkasa Pura I nggarap dalan dhuwur-e lemah.  PT Pembangunan Perumahan oleh porsi kang lumayan dawa, jalaran…

Read More