Pamudhunan 3 Yuta Liter Banyu Resik kanggo Mangsa Ketiga ing Kulon Progo

Kekeringan Kulon Progo detak berita

Kekeringan ing Kulon Progo KULON PROGO, Detak Berita – Kabupaten Kulon Progo isih netep-ake status tanggap darurat  mangsa ketiga. Kira-kira 3 yuta liter banyu resik wis di dum  kangge ngebaki kabutuhan banyu resik warga ing 8 kecamatan kang kena. “Ngedhunke banyu kangge 8 kecamatan kang kena mangsa ketiga wis kira-kira 600an tengki, kawit wulan Juni kepungkur nganti  tengah Agustus iki. Saben tengki amot kira-kira 5.000 liter banyu resik, dadi wis kira-kira 3 yuta liter banyu resik kang didum marang warga”, kandhane Kepala Pelaksana BPBD Kulon Progo, Ariadi, Senin (13/8/2018). GoTravelKita.com…

Read More

Mangsa Ketiga, Warga ing Jombang Adus Banyu Rembesan

Adus Banyu Rembesan detak berita

Warga ing Jombang Adus Banyu Rembesan JOMBANG, Detak Berita -– Mangsa ketiga wiwit nerak Kabupaten Jombang, utamane ing daerah lor-e Kali Brantas. Kaya kang kedadean ing  desa Marmoyo, Kecamatan Kabuh, Kabupaten Jombang. Angele oleh banyu resik wis krasa kawit wiwitan Juli. Sawetara sumber, kang nganggo pipa-pipa kangge diguna-ake banyune, meh kabeh garing. Kari sawetara wae kang isih ngilek-ake banyu, iku uga sithik. Panganggon  sumber diirit, mung kanggo konsumsi. Yen kabutuhan MCK (mandi, cuci, kakus) nganggo banyu rembesan ing jeglongan ngisor Kali Marmoyo. Kasmini, warga kana ngaku kawit tengah-tengah Juli saben dina…

Read More