Udan Deres Banget, Dalan-dalan ing Surabaya Banjir Maneh

Surabaya Banjir detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Dalan-dalan Surabaya direndhem banjir maneh sawise udan deres wiwit nyiram kira-kira jam 6 sore. Sak bagiyan titik dalan ing sak bagiyan daerah kerendhem banyu. Macet uga ora bisa diendhani. Saka kabar kang diklumpuk-ake, sak bagiyan daerah kang kerendhem banjir yaiku Simorejo, Simo Gunung, HR Muhammad, Mayjen Sungkono, Petemon, Asemrowo, Putat Jaya, lan Dukuh Kupang. Dhuwure banjir rena-rena kanggo saben daerah wiwit kencet nganti bangkekan uwong diwasa. “Iki banyune arep mlebu omah, wis ing teras”, kandhane Diani, salah siji warga Simorejo, Sabtu (1/2/2020). Sauntara dalan-dalan dhewe wis…

Read More

Suhu Panas ing Dina Tanpa Ayang-ayang, Warga Surabaya Dijaluk Akeh Ngombe Banyu

air putih1

SURABAYA, Detak Berita – Warga Surabaya dijaluk akeh konsumsi banyu sak orane nganti 3 dina mangarep kanggo ngendani dehidrasi. Amerga, suwene 4 dina kawit Sabtu (12/10/2019) wingi, suhu hawa mundhak luwih panas kusus-e ing wektu awan, jalaran fenomena kulminasi utama utawa dina tanpa ayang-ayang. Suhu hawa ing Surabaya kira-kira mundhak saka 0,5 – 1 derajat celcius kusus-e nalika wektu awan jalaran kulminasi. “Warga dijaluk tetep njaga kahanan awak kanthi akeh konsumsi banyu putih,” kandhane Kasi Data lan Informasi BMKG Juanda, Teguh Tri Susanto, dikonfirmasi, Minggu (13/10/2019). Kulminasi utama, dheweke kandha,…

Read More

Nanggepi Rencana Menhub mBangun KA Bandara Surabaya, Risma Kandha Telat

risma-ka bandara

SURABAYA, Detak Berita  – Rencana Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi mbangun Kereta Api (KA) Bandara Railink ing Surabaya, Jawa Timur, ditanggepi Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini. Risma ngarani, mbangun KA Bandara iku telat yen lagi  direncana-ake saiki. Luwih maneh, miturut Risma, saiki wis akeh moda transportasi kang bisa dianggo menyang Bandara Juanda. “Bus umum lan tol wis ana. Saka Ahmad Yani bisa, saka MERR bisa, saka tol uga bisa lan gampang banget. Dadi sakbenere (rencana mbangun KA Bandara) wis rada telat,” kandhane Risma ing omah dinas Wali Kota, Senin (7/10/2019)….

Read More

Risma Tuku 46 Mobil Dines Kanggo DPRD Surabaya Gedhene Rp 22 Miliar

ultah-surabaya-risma

SURABAYA, Detak Berita – Wali Kota Tri Rismaharini mestek-ake 46 mobil dines kang dituku pemerintah kutha dudu kanggo operasional kepala dines lan kang njabat. Yaiku kanggo operasional anggota DPRD Surabaya, Jawa Timur. Risma kandha, ngana-ake  puluhan mobil dines iku nyedot anggaran saka APBD 2017 kira-kira Rp 22 miliar. Mobil-mobil anyar regane kira-kira Rp 450 yuta saben sijine iki arep ngganti kendaraan lawas  anggota dewan kang saiki  isih dianggo. “Iku kanggo anggota dewan, dudu kanggo pemkot,” kandhane ing kantor-e, Kamis (8/6/2017). Politisi PDIP iki kandha, sadurunge mobil anyar iki diserahtrima-ke, mobil…

Read More

Ambal Warsa Surabaya, Risma Ngelingke Warga Supaya Ora Gampang Diadu

ultah-surabaya-risma

SURABAYA, Detak Berita – Kutha Surabaya ngraya-ake Dina Ambal Warsa kaping-724. Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini  pengen pangeling taun iki dadi momentum supaya terus miara karukunan ing Kutha Pahlawan. “Ayo ing ambal warsa Surabaya taun iki, kita terus gandengan tangan. Aja gampang di-adu,” kandhane Tri Rismaharini sarampunge mbuka Parade Budaya ing Tugu Pahlawan Surabaya, Minggu (7/5/2017). Risma kandha pihak-e terus-terusan ngelingke warga Kutha Pahlawan supaya ora gampang kapisah. “Ora oleh ana pisahan, ora oleh ana kang tukaran utawa tawuran. Kita iki putu para pahlawan, merga iku ayo jaga persatuan lan…

Read More

Sambut Ramadhan, NU Surabaya Bagi Nasi Bungkus

NU Surabaya Bagi Nasi Bungkus detak berita

SURABAYA, Detak Berita – Dalam rangka menyambut datangnya bulan suci Ramadhan 1438 H dan kegiatan Jumat berkah, Nahdlatul Ulama (NU) Kota Surabaya melalui Lembaga Amil Zakat Infaq Dan Shodaqoh NU (LAZISNU) membagikan nasi bungkus kepada masyarakat dan warga korban rumah kebakaran di Surabaya, Jumat (5/5/2017). Aksi yang dilakukan Lazisnu tersebut merupakan agenda rutin setiap menjelang Ramadhan dan tidak terkait dengan aksi 505 di Jakarta meskipun waktunya bersamaan. “Ini merupakan murni aksi sosial dan bentuk kepedulian kami terhadap masyarakat dan sudah menjadi kewajiban LAZISNU menyalurkan bantuan donatur,” tutur Yusuf Hidayat Ketua Lazisnu Surabaya….

Read More