Lindhu Lombok, 143 Pasien Diramut ing Lapangan Kantor Pemda Sumbawa

gempa lombok 2018-1

JAKARTA, Detak Berita  – Lindhu kang gedhene 7 SR nggoyang maneh Lombok, NTB. Jalaran lindhu iku, akehe 143 pasien saka RSUD Sumbawa Besar kudu dipindahke menyang  lapangan. Kabar saka Kapolres Sumbawa Besar AKBP Yusuf Sutedjo, Senin (20/8/2018), pindahan dilakok-ake ing Senin tengah wengi kira-kira jam 00.35 Wita. “Dilakok-ake  pindahan tumrap pasien saka RSUD Sumbawa 143 uwong menyang  Lapangan Kantor Pemda jalaran saka lindhu kang gedhene 7 SR,” kandhane Yusuf sajroning katerangan katulis, Senin (20/8/2018). Pindahan dilakok-ake  utamane kanggo ngendhani  lindhu susulan. Sawetara  tenda wis dimadeg-ake Sabhara lan Brimob Subden 2a…

Read More

Cuaca Adhem, Warga Lombok Timur Butuh Panggonan Ngungsi kang Pantes

ngungsi-di-lombok-timur detak berita

Warga Lombok Timur Butuh Panggonan Ngungsi kang Pantes MATARAM, Detak Berita – Sawetara warga isih milih ninggalke omahe lan ngungsi menyang panggonan kang aman sawise-lindhu kang gedhene 7,0 Skala Richter (SR) nggoyang pulo Lombok, Nusa Tenggara Barat (NTB). Para warga ngungsi ing tenda-tenda kang disedia-ake sak anane. Salah siji panggonan kang dadi panggonan ngungsi para warga yaiku ing daerah Kecamatan Wanasaba, Lombok Timur. ‎Lalu Anugerah Kusuma Daryadi, warga Mataram kang melu ngungsi kandha, mbutuhke panggonan ngungsi kang luwih pantes merga cuaca ing kana lumayan adhem. GoTravelKita.com “Bant‎uan panganan, obat-obatan, lan…

Read More

Jokowi nJaluk Layanan kanggo Turis ing NTB Tetep Dilakokake kanthi Apik

gempa lombok 2018

JAKARTA, Detak Berita – Sakliyane bantuan kanggo kurban lindhu ing Nusa Tenggara Barat (NTB), Presiden Joko Widodo uga njaluk menteri kang gandheng supaya menehi wigati  layanan marang turis mancanegara ing NTB. Arahan kusus iku wis disampek-ake marang  Menteri Koordinator Politik Hukum lan Keamanan Wiranto ing Senin (6/8/2018) bengi, sawetara jam sakwise 7 skala richter nggoyangke  NTB lan sacedhake. “Aku uga wis pesen (marang Menko Polhukam), ing kana (NTB) rak akeh turis, layanan kanggo turis supaya uga dilakok-ake kanthi sak apik-apike,” kandhane Jokowi ing sela-selane ndeleng atlet lan panggonan pencak silat…

Read More