Nggawe Dokumen Palsu ing Kediri, Kebongkar Polda Jatim

Dokumen Palsu detak berita

Nggawe Dokumen Palsu ing Kediri, Kebongkar Polda Jatim SURABAYA, Detak Berita – Agung Wiyono urusan ukum lan ditahan maneh. Wong lanang 37 taun saka Plosokidul, Plosoklaten, Kabupaten Kediri, kang lagi metu saka kunjara ing 2016, tumindak kriminal maneh, yaiku nggawe dokumen palsu. Agung mbuka jasa nggawe KTP, Kartu Keluaraga (KK), SIM, STNK, Ijazah, akte kelairan lan surat pegat palsu. Praktek nggawe dokumen palsu iki wis dilakoni Agung suwene sak taun pungkasan iki. “Nggawe dokumen palsu kawit 2017 kepungkur. Langgan-e ora mung hanya warga  Kediri. Ana saka Nganjuk, Jombang lan Surabaya”,…

Read More

Barokah Usum Kaji, Bakul Pernik Kaji ing Kediri Banjir Pesenan

Haji Kediri detak berita

Barokah Usum Kaji, Bakul Pernik Kaji ing Kediri Banjir Pesenan KEDIRI, Detak Berita — Bakul pernik kaji ing Kediri, Jawa Timur, oleh barokah ngadhepi tekane usum kaji. Undhakan bakulan mundhak tikel-tikel senadyan ana sisih rega mundhak kang jalaran saka mundhak kurs dolar. Maghfur, salah sijine bakul kalengkapan lan oleh-oleh kaji kandha, undhakan akehe wong tuku iku wiwit dirasak-ake nalika sak wulan pungkasan lan undhakan-e lumayan akeh. “Ing dina biasa sedina paling mung 20 wong tuku kang teka, saiki luwih saka 100 wong tukun saben dinane”, kandhane kang duwe Toko Zaidan ing…

Read More

Badan Geologi Nerangke 4 Kang Ndade-ake Sumur Ambles ing Kediri

IMG-20170429-WA0000

BANDUNG, Detak Berita – Badan Geologi nemu papat faktor kang ndade-ake sumur ambles ing Kabupaten Kediri, Jawa Timur. Prakiran tambahan, ana kang ngaruhi patahan utawa sesar ing daerah iku. Panggonan amblesan lemah utawa sumur ana ing Dusun Nanas Desa Manggis, Dusun Jatirejo Desa Gadungan, Kecamatan Puncu lan Dusun Karangnongko Desa Sumberagung , Kecamatan Ploso Klaten, Kabupaten Kediri, Provinsi Jawa Timur. Nalika kedadean obahe lemah amblesan diwiwiti 24 Maret 2017. Kepala Badan Geologi Ego Syahrial kandha, sifat fisik lapisan batuan ing daerah iku  piroklastik utawa awu lan wedhi vulkanik lan endepan…

Read More

Analisis Pakar ITB Bab Jalaran Sumur Ambles ing Kediri

IMG-20170429-WA0000

BANDUNG, Detak Berita – Ahli Geologi saka Institut Teknologi Bandung, Lambok Hutasoit, kandha kasus sumur warga kang ambles giliran ing Kabupaten Kediri, Jawa Timur, wiwit 24/4/2017, bisa jalaran saka banyu lemah kang munggah. Banyu iku sanggup nggerus tembok sumur. “Kahanan geologi daerah-e wedhi ucul, banyu bisa ngikis,” kandhane, Selasa, 2/5/2017. Ing tembok sumur bagian njero kang ora dibeton, kandhane dosen saka Kelompok Keahlian Geologi Terapan di ITB iku, banyu gampang ngikis lapisan lemah sumur warga. Lambok nyangka ana loro  kira-kira kang ndadek-ake ambles-e sumur warga, yaiku banyu lemah kang munggah…

Read More

Sumur Ambles ing Kediri Dadi 123, kang 117 Banyune Wiwit Buthek

sumur ambles kediri

KEDIRI, Detak Berita – Sajroning sawetara dina akehe sumur ambles ing Desa Manggis, Kecamatan Puncu, Kabupaten Kediri terus nambah. Data saka pemerintah desa kana, ing Sabtu (29/4/2017) esuk mau, akehe sumur kang rusak wis nganti 123. Dikonfirmasi sawetara wartawan, Sekretaris Desa Manggis Sunardi kandha, sakliyane akehe kang rusak nambah, saiki kedata akehe 117 sumur liya banyune wiwit buthek. Gantine  werna banyu iki  dipestek-ake  tanda-tanda bakal ambles kaya sumur liyane. “Sumur kang banyune wiwit buthek sumebar ing limang dusun. Ing Dusun Nanas akehe 20, ing Jambean 18, Dorok akehe 26, Manggis…

Read More

58 Sumur Warga Kediri Ambles, Mrapak ing Perengan Gunung Kelud?

g kelud 2014

KEDIRI, Detak Berita – Sithik-e 58 sumur banyu duweke warga ing Kabupaten Kediri ambles kanthi aneh. Pusat Vulkanologi lan Mitigasi Bencana Geologi (PVMBG) ngira-ira kedadean mrapak ing perengan Gunung Kelud. Sajroning jangka wektu seminggu kari iki, sithike 58 sumur banyu duweke warga ing  Desa Manggis, Kecamatan Puncu, Kabupaten Kediri ambles menyang njero lemah lan wujude bolong mangap. Diameter bolongan kang nganti telung meter ndadek-ake warga gupuh. “Sadurunge  ambles, jerune sumur luwih dhisik mundhak,” kandhane Sunardi, Kepala Dusun Nanas, Desa Manggis, Jumat 28/4/2017. Warga dadi was-was jalaran ambles-e sumur dheweke menyang…

Read More

Telung Dina, 58 Sumur ing Kediri Ambles, Warga Wiwit Antri Banyu

sumur ambles kediri

KEDIRI, Detak Berita – Panyawangan beda katon ing sadawane dalan Dusun Nanas, Desa Maggis ing Kecamatan Puncu, Kabupaten Kediri, Jawa Timur, Kamis (27/4/2017). Jerigen banyu jejer-jejer ing meh saben omah warga. Jerigen-jerigen iku pancen disiapke kanggo wadah banyu resik. Banyu resik didhun-ake saka mobil tangki duweke pemerintah kana. Panyebaran banyu iku lagi dilakok-ake dina iki. “Lumayan kanggo kaperluan kita kabeh,” kandhane Mesman (70), salah siji warga kang nrima banyu, Kamis (27/4/2017). Mobil tangki iku keliling saka omah menyang omah warga nyebarke banyu kang dipasok perusahaan banyu daerah. Ora ana watesan kang…

Read More

Longsor ing Pereng Gunung Wilis, Puluhan Uwong Ngungsi

bpbd kediri

KEDIRI, Detak Berita – Akehe enem omah rusak nemen jalaran  kesapu longsor ing Dusun Selorejo, Desa Surat, Kecamatan, Mojo, Kabupaten Kediri, Jawa Timur. Desa iki ana ing daerah perenge Gunung Wilis. Bencana alam iku kedadean, Kamis (6/4/2017) kira-kira jam 14.30 WIB. Lemah pereng  dhuwure 50 meter longsor dawane 100 meter. Material longsoran nggrojok banjur nibani omah kang ana ing ngisore. Ora ana korban jiwa sajroning kacilakan kang diwiwiti udan deres iku. Nanging akehe 41 uwong ngungsi ing balai desa kana merga omahe  rusak ora bisa dinggoni. Kepala Pelaksana Badan Penanggulangan…

Read More

Gunung Kelud, Telung Taun sawise Erupsi

Jpeg

KEDIRI, Detak Berita – Dalan menyang daerah Gunung Kelud ing Kediri, Jawa Timur, Minggu (12/2/2017), bisa diayahi kanthi lancar. Sak adoh mata nyawang, wit-witan thukul  ijo. Tenanan, adoh saka gambaran yen gunung iku lagi mbledhos. Dina iki, Senin (13/2/2017), telung taun kepungkur, Gunung Kelud muntahke isi weteng-e. Gunung dhuwur 1.731 mdpl iku mbledhos banter banget meh tengah wengi. Erupsi iku ndadek-ake  rusak nemen ing daerah sak puteran-e gunung malah awu vulkanik kang disemburke ndadek-ake sawetara bandara ing Jawa tutup operasi. Senadyan nalika iku ora ana kurban jiwa kanthi langsung, nanging…

Read More