Menhub nJamin Sepur Cepet JKT-SBY Ngangge Produk Lokal

kereta cepat Jkt Sby

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah arep mbangun sepur cepet Jakarta-Surabaya. Proyek iki ngajak Jepang liwat JICA (Japan International Cooperation Agency). Miturut Menteri Perhubungan (Menhub) Budi Karya Sumadi Kementerian Perhubungan (Kemenhub) arep  mestek-ake  proyek sepur cepet Jakarta-Surabaya ngangge produk lokal utawa local content (kandutan lokal) iki. Iki cocok karo instruksi-ne Presiden Joko Widodo (Jokowi) supaya nyuda impor ing proyek-proyek infrastruktur. “Sepur setengah cepet Jakarta-Surabaya sajroning  FS (Feasibilty study). Aku arep njaluk pra FS-e sajroning wektu cedhak lan aku arep  ndeleng pira local content-e diundhak-ake, nanging kanthi sistematis dadi TOR supaya ngundhal-ake…

Read More

RI-Jepang Sepakat bab sepur Jakarta-Surabaya, kalebu Wektu Lelungan 5,5 jam

ka-cepat jkt sby

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah Indonesia lan Jepang pungkasane sepakat revitalisasi dalan sepur kang liwat lor Jawa utawa sepur sedengan Jakarta – Surabaya nganggo dalan kang wis ana. Humas Direktorat Jenderal Perkeretaapian Kementerian Perhubungan, Joice kandha, omongan iku dhasare asil patemon Wakil Menteri bidang Transportasi antarane Pemerintah RI lan Jepang, kang delegasi Indonesia dipimpin dening Sekretaris Jenderal Kementerian Perhubungan Sugihardjo, delegasi Jepang dipimpin dening Wakil Menteri  kanggo Hubungan Internasional Kementerian Tanah, Infrastruktur, Transportasi lan Pariwisata, Hiroshi Narahira. Patemon kang suwene telung dina iku nglairke kasepakatan, yaiku sinkronisasi antara pasinaon kang dileksana-ake…

Read More

Menteri Pertanian Nyebar 9.000 Ton Bawang Putih Rp 34.000 Saben Kg

menteri-amran-sebar-9000-ton-bawang-putih

JAKARTA, Detak Berita – Menteri Pertanian Amran Sulaiman kandha pihak-e wis nambah pasokan bawang putih akehe  9.000 ton ing Pasar Induk Keramat Jati. Pasokan iki dikarepke bisa nyukupi kaperluan rakyat nganti sawise Ramadan. “Mau, ana kita gawa 9.000 ton arep mlebu,” kandhane Menteri Amran nalika ditemoni rampung sidak pangan ing Pasar Induk beras Cipinang, Jakarta, Sabtu (13/5/2017). Nanging, Menteri Amran ora kandha kanthi rinci saka endi pasokan bawang putih iku dioleh-ake. “Aja kandha ya, pokok-e saka panggonan kang ora kelacak,” kandhane. Menteri Amran nambahke pasokan bawang putih kang digawa dina…

Read More

Pelni Nawani wong Mudik Jakarta-Surabaya Nganggo Kapal Laut

pelni

JAKARTA, Detak Berita – PT Pelni (Persero) nawani uwong mudik supaya nganggo kapal laut ing riyaya taun iki. Tawa-tawa iku lumaku kanggo pelayaran reguler Jakarta-Surabaya nalika mudik Riyaya 2017. “PT Pelni nawak-ake paket mudik kang biaya murah, aman tanpa macet, lan nyenengke kanthi kapal laut kanggo rute Jakarta-Surabaya,” kandhane Manager Public Relation lan CSR PT Pelni Akhmad Sujadi sajroning katerangan tulis-e, Jumat, 12/5/2017. Akhmad kandha, kapal Pelni bisa nglayani kang mudik kanthi dalan normal cocok ngatur-e  pola angkutan riyaya taun iki. Pihak-e  arep nganggo-ake kosong-e kang numpak kapal reguler saka…

Read More