nJamin Aman-e Warga Jatim, Khofifah Ngirim Tim menyang Papua

khofifah-wamena

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Jawa Timur Khofifah Indar Parawansa wis ngirim tim kanggo ndata warga Jatim kang ana ing Papua. Loro tim iku arep dikirim ing rong titik yaiku Sentani, Jayapura, lan Wamena. “Kita kabeh uga rembugan titik kang ana ing Sentani lan uga titik ing Wamena. Tim BPBD saka Dinas Sosial lan Baskembangpol menyang Papua,” kandhane Khofifah marang wartawan sarampung-e pelantikan pimpinan DPRD Jatim, Senin (30/9/2019). “Kang saiki wis dilakok-ake dheweke yaiku ndata ing Sentani lan Wamena kang dasare kabupaten kutha saka ngendi asal dheweke supaya kita bisa…

Read More

Anggaran Cair, Tahapan Pilgub Jatim Dimulai

Fredy Purnomo detak berita

SURABAYA, Detak Berita – Tahapan Pilgub Jawa Timur dipastikan mulai berjalan, menyusul penandatanganan Naskah Perjanjian Hibah Daerah (NPHD) antara Komisi Pemilihan Umum (KPU) Jatim dan Pemerintah Provinsi Jatim. Menurut Ketua Komisi A DPRD Jatim Freddy Poernomo, setelah diteken, anggaran Pilgub Jatim bisa segera dicairkan ke rekening masing – masing baik KPU maupun Bawaslu Jatim, sehingga tahapan Pilgub Jatim 2018 secara resmi sudah bisa dimulai. Setelah anggaran cair, tahapan teknis seperti pengadaan dan perekrutan petugas KPPS serta PPK bisa dilakukan. “Nggak ada masalah, kan sudah ditandatangani NPHD nya dan saya sudah dilapori oleh Biro…

Read More