Kangge Ngramut Kewan Kurban, Bakul Uga Nyediake Hotel lan Salon

hotel dan salon hewan qurban

PURBALINGGA, Detak Berita – Ngadhepi dina riyaya Idul Adha, para bakul kewan kurban wiwit kebanjiran pesenan. Salah siji daerah kang masok kewan kurban paling gedhe ana ing dusun Pegunungan, Desa/Kecamatan Karanganyar, Purbalingga, Jawa Tengah. Saka  dusun iku, ewon wedhus lan atusan sapi dikirim menyang kutha gedhe kaya Jakarta kanggo ngebaki panjulake  konsumen. Akeh warga Dusun Pegunungan mutuske nginep suwene rong minggu ing Ibu Kota. Dheweke nyewa panggonan kanggo mbangun “hotel” lan “salon” kewan kurban mesisan kangge ngeyup. Salah siji bakul kewan kurban saka Dusun Pegunungan, Mustofa (50), kandha, kang  tuku…

Read More