Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne. Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe. “Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019). Arus…

Read More

Ana Daerah Duwe Daya Lindhu, Pemkot Surabaya ngEvaluasi RTRW

surabaya waru

SURABAYA, Detak Berita – Pemerintah Kutha Surabaya arep ngevaluasi Peraturan Daerah bab Rencana Tata Ruang Wilayah (RTRW)  Surabaya  taun 2014-2034, merga ana sauntara panggonan duwe daya lindhu. Wakil Wali kutha Surabaya, Whisnu Sakti Buana ing Surabaya, Jumat, 4/10/2019, kandha evaluasi RTRW iku salah sijine yaiku daerah kang di nggoni penduduk. “Mengko arep ditetepke kanggo daerah (duwe daya lindhu) durung rapet panggonan kang di nggoni dadi  ruang terbuka hijau (RTH). Banjur, daerah kang wis rapet panggonan kang di nggoni arep ditetepke  standarisasi bangunan utawa SNI tumrap lindhu,” kandhane. Miturut dheweke, evaluasi RTRW iku…

Read More

Pemerintah Janji Kendali Lumpur Lapindo Tetep Dadi kang Utama

lapindo

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Pekerjaan Umum lan Perumahan Rakyat (PUPR) mestek-ake nangani  infrastruktur lan kendali lumpur Sidoarjo ing daerah kang kena lumpur tetep migunani kaya rencana. Miturut Menteri Basuki Hadimuljono, wigati pemerintah ora suda kanggo kendali lumpur Sidoarjo. “Kementerian PUPR arep terus nerus-ake tugas lan fungsi kang prinsip-e ora ana bedane lan mestek-ake  tanggung jawab marang rakyat kang  kena jalarane lan rakyat sacedhake  tetep dadi prioritas,” kandhane Menteri Basuki sajroning siaran resmi Kementerian PUPR, Jumat, 7/4/2017. Sawise dibubar-ake  Badan Penanggulangan Lumpur Sidoarjo (BPLS) liwat metune Perpres No.21 Taun 2017,…

Read More

Daftar Rusun ing Surabaya kang Arep Dinggoni Warga Gusuran Pinggiran Kali

ini-daftar-sewa-rumah-susun-di-surabaya

SURABAYA, Detak Berita – Pemerintah Kota Surabaya taun iki isih arep fokus nata warga pinggiran kali. Omah-omah kang ana ing pinggiran kali arep ditertib-ake lan direlokasi menyang rusun (rumah susun) kang dikelola Pemkot.  Dheweke diwenehi panggonan ing kan supaya duweni  panggonan kang pantes, aman, lan murah tarif sewa-ne. “Taun iki kang arep wiwit kita kabeh lebok-ake ana ing Rusun Dukuh Menanggal lan Rusun Keputih,” kandhane Kepala Dinas Pengelolaan Bangunan lan Tanah (DPBT) Kota Surabaya Maria Ekawati Rahayu. Kanggo Rusun Dukuh Menanggal, jumlah unit kang siap di-nggoni akehe 116 unit. Mengkono uga…

Read More

Apa Tanggapan JP Morgan Setelah Kemenkeu Putuskan Kerja Sama?

A view of the exterior of the JP Morgan Chase & Co. corporate headquarters in New York City May 20, 2015.  REUTERS/Mike Segar/Files

JAKARTA, Detak Berita – Dalam pengelolaan dana Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara (APBN) 2017, Kementerian Keuangan bekerja sama dengan bank asal Amerika Serikat, JP Morgan Chase Bank. Namun, pihak Kementerian Keuangan memutuskan kerja sama tersebut. Bagaimana pihak JP Morgan menanggapi hal ini. “Bisnis kami di Indonesia tetap terus berjalan normal seperti biasa, dampaknya terhadap klien kami juga kecil,” ujar Head of Communications Southeast Asia JP Morgan, Li Anne Wong, Selasa, 3/1/2017. Menurutnya, saat ini JP Morgan Chase Bank akan tetap berkomunikasi dengan Kementerian Keuangan. “Kami masih terus berkomunikasi dengan Kemenkeu…

Read More

Sri Mulyani Gelar Rapim di Kemenkeu Jelang Tutup Tahun

sri-mulyani-detakberita

JAKARTA, Detak Berita – Menteri Keuangan Sri Mulyani Indrawati menggelar rapat pimpinan bersama para pejabat eselon I di lingkungan Kementerian Keuangan pada Sabtu, 31/12/2016. Agenda rapat pimpinan kali ini adalah penghitungan hasil akhir dari realisasi Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara (APBN) Perubahan 2016. Rapat  dimulai sekitar pukul 13.00 WIB dipimpin oleh Sri Mulyani di gedung Juanda, Kementerian Keuangan, Jakarta. Hadir dalam rapat, pejabat  eselon I di antaranya adalah Direktur Jenderal Pajak Ken Dwijugiasteadi, Direktur Jenderal Bea dan Cukai Heru Pambudi, Direktur Jenderal Anggaran Askolani, dan Direktur Jenderal Perbendaharaan Marwanto. Sri…

Read More

Menyang endi Mlayune Duit Tebusan “Tax Amnesty”?

uang-detakberita

JAKARTA, Detak Berita – Nganti pungkasan minggu iki akehe duit tebusan program pengampunan pajak kang kecathet sajroning sistem Direktorat Jenderal Pajak Kementerian Keuangan wis nembus Rp 97 triliun. Sauntara iku banda kang diumumke wis tekan ing dhuwur-e  Rp 3.800 triliun. Direktur Penyuluhan, Pelayanan lan Hubungan Masyarakat, Direktorat Jenderal Pajak Kementerian Keuangan Hestu Yoga Saksama kandha, duit tebusan saka program tax amnesty otomatis mlebu dadi panriman pajak. “Tebusan kang gedhene Rp 97 triliun iku dadi bagian saka realisasi panriman pajak kang saiki tekan kira-kira Rp 850 triliun,” kandhane Hestu sajroning diskusi…

Read More

Menkeu: Penerimaan Negara Akan Kurang Rp 219 Triliun Dari Target

sri-mulyani-menkeu-detak-berita

JAKARTA, Detak Berita – Hingga akhir Agustus lalu, total penerimaan negara mencapai 46,1 persen dari target APBN-P Tahun Anggaran 2016 sebesar Rp 1.822,5 triliun. Dan sampai akhir tahun diperkirakan penerimaan negara tidak tercapai sebesar Rp 219 triliun dari target APBN-P 2016. “Diperkirakan secara keseluruhan penerimaan negara pada tahun anggaran 2016 ini akan kurang Rp 219 dari target APBN-P 2016,” kata Menteri Keuangan (Menkeu) Sri Mulyani  di Kantor Kepresidenan, Jakarta, Jumat (16/9/2016). Dalam keterangannya didampingi Sekretaris Kabinet Pramono Anung. “Ini masih sama, kami tidak memperkirakan perubahan dari rencana  realisasi akhir tahun ini….

Read More