Iki Asal Usul Lemah 800 Ewu Hektar ing Banyuwangi kang diklaim Warga Cilacap

pasutri 800 ribu hektar

BANYUWANGI, Detak Berita – Metune sawetara bukti lawas duwekan lemah tipak hak asing utawa Eigendom Verponding, jenenge almarhum Wanatirta bin Nuryasentana dadi pitakonan gedhe. Sajroning lembaran kang nganggo basa Landa taun 1930 iku kandha yen 898.815 hektar lemah persil ing Bumi Blambangan lan sacedhake yaiku duwek-e. Halimah (68), kang dadi ahli waris ngaku maklum banget yen akeh warga kang penasaran karo metune Eigendom Verponding kanthi jeneng bapake, Wanatirta bin Nuryasentana. Luwih maneh bab iki lagi metu mburi iki. Wanita saka Desa Sumur Batu, Kecamatan Babakan Madang, Kabupaten Cilacap, Jawa Tengah…

Read More

Awan Iki, Water Bombing arep Leremke Kobongan Gunung Arjuno-Welirang

gunung arjuno-welirang

PASURUAN, Detak Berita – Water bombing arep dilakok-ake awan iki kanggo leremke kobongan alas ing Gunung Arjuno-Welirang. Upaya leremke saka udara dikarepke ngolehke asil. “Yen lancar, sak unit heli (penugasa) saka BNPB arep teka ing Lanud Abdulrachmad Saleh, Malang, jam 11.00 WIB,” kandhane Kepala Pelaksana BPBD Kabupaten Pasuruan Bakti Jati Permana, Selasa (15/10/2019). Miturut Bakti, yen cuaca ndukung, heli arep gage dianggo palereman. Nganti kobongan bisa bener-bener lerem. “Yen cuaca apik, tekanan udara apik, arep langsung nglakokake palereman,” Bakti ngimbuhi. Pananganan kobongan kanthi teknik water bombing diperlok-ake banget. Sakliyane panggonane…

Read More

Suhu Panas ing Dina Tanpa Ayang-ayang, Warga Surabaya Dijaluk Akeh Ngombe Banyu

air putih1

SURABAYA, Detak Berita – Warga Surabaya dijaluk akeh konsumsi banyu sak orane nganti 3 dina mangarep kanggo ngendani dehidrasi. Amerga, suwene 4 dina kawit Sabtu (12/10/2019) wingi, suhu hawa mundhak luwih panas kusus-e ing wektu awan, jalaran fenomena kulminasi utama utawa dina tanpa ayang-ayang. Suhu hawa ing Surabaya kira-kira mundhak saka 0,5 – 1 derajat celcius kusus-e nalika wektu awan jalaran kulminasi. “Warga dijaluk tetep njaga kahanan awak kanthi akeh konsumsi banyu putih,” kandhane Kasi Data lan Informasi BMKG Juanda, Teguh Tri Susanto, dikonfirmasi, Minggu (13/10/2019). Kulminasi utama, dheweke kandha,…

Read More

Nanggepi Rencana Menhub mBangun KA Bandara Surabaya, Risma Kandha Telat

risma-ka bandara

SURABAYA, Detak Berita  – Rencana Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi mbangun Kereta Api (KA) Bandara Railink ing Surabaya, Jawa Timur, ditanggepi Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini. Risma ngarani, mbangun KA Bandara iku telat yen lagi  direncana-ake saiki. Luwih maneh, miturut Risma, saiki wis akeh moda transportasi kang bisa dianggo menyang Bandara Juanda. “Bus umum lan tol wis ana. Saka Ahmad Yani bisa, saka MERR bisa, saka tol uga bisa lan gampang banget. Dadi sakbenere (rencana mbangun KA Bandara) wis rada telat,” kandhane Risma ing omah dinas Wali Kota, Senin (7/10/2019)….

Read More

Nate Parem, Gunung Semeru Kobong Maneh

hutan semeru

MALANG, Detak Berita – Nate kasil diparemke, alas ing Gunung Semeru, Jawa Timur, kobong maneh. Dikira kobongan iku merga  wawa geni kang isih sisa. Kepala Sub Bagian Data Pelaporan lan Humas Balai Besar Taman Nasional Bromo Tengger Semeru (TNBTS), Sarif Hidayat kanda, kobongan ana ing daerah Blok Bantengan lan Amprong. Sadurunge, kobongan ing daerah iku diparemke. “Isih ana beluk ing panggonan, yaiku ing Blok Bantengan lan Blok Amprong. Panggonan iki nate diparemke. Amerga saka angin kang banter banget ditambah hawa panas nganti tonggak kayu lan seresah kang wis mati ndadek-ake…

Read More

Ana Daerah Duwe Daya Lindhu, Pemkot Surabaya ngEvaluasi RTRW

surabaya waru

SURABAYA, Detak Berita – Pemerintah Kutha Surabaya arep ngevaluasi Peraturan Daerah bab Rencana Tata Ruang Wilayah (RTRW)  Surabaya  taun 2014-2034, merga ana sauntara panggonan duwe daya lindhu. Wakil Wali kutha Surabaya, Whisnu Sakti Buana ing Surabaya, Jumat, 4/10/2019, kandha evaluasi RTRW iku salah sijine yaiku daerah kang di nggoni penduduk. “Mengko arep ditetepke kanggo daerah (duwe daya lindhu) durung rapet panggonan kang di nggoni dadi  ruang terbuka hijau (RTH). Banjur, daerah kang wis rapet panggonan kang di nggoni arep ditetepke  standarisasi bangunan utawa SNI tumrap lindhu,” kandhane. Miturut dheweke, evaluasi RTRW iku…

Read More

Kisah Pengungsi Wamena Asal Jawa Timur Yang Diselamatkan Oleh Warga Papua

Pengungsi Wamena Asal Jatim detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Gelombang kepulangan warga pendatang ke sejumlah daerah terjadi pasca kerusuhan yang terjadi di Wamena, Papua. Widodo, merupakan salah satu pengungsi Wamena asal Jawa Timur yang memilih mengungsi ke Pulau Jawa. Sebanyak 120 warga Jatim, mendarat di Pangkalan Udara Abdulrahman Saleh Malang, Rabu 2 Oktober 2019. Mereka datang, dengan diangkut pesawat milik TNI Angkatan Udara, C-130 Hercules. Widodo warga asal Blitar, Jatim, menuturkan pada saat kerusuhan 23 September 2019 lalu, dia bersama istri sedang berbelanja ke pasar untuk keperluan rumah tangga. Namun, siapa sangka, saat perjalanan pulang dari…

Read More

nJamin Aman-e Warga Jatim, Khofifah Ngirim Tim menyang Papua

khofifah-wamena

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Jawa Timur Khofifah Indar Parawansa wis ngirim tim kanggo ndata warga Jatim kang ana ing Papua. Loro tim iku arep dikirim ing rong titik yaiku Sentani, Jayapura, lan Wamena. “Kita kabeh uga rembugan titik kang ana ing Sentani lan uga titik ing Wamena. Tim BPBD saka Dinas Sosial lan Baskembangpol menyang Papua,” kandhane Khofifah marang wartawan sarampung-e pelantikan pimpinan DPRD Jatim, Senin (30/9/2019). “Kang saiki wis dilakok-ake dheweke yaiku ndata ing Sentani lan Wamena kang dasare kabupaten kutha saka ngendi asal dheweke supaya kita bisa…

Read More

Bab Muncratan Lenga Surabaya, Pemkot Ngenteni Kementerian ESDM

minyak surabaya

SURABAYA, Detak Berita – Pemkot Surabaya ngaku ora bisa tumindak akeh bab muncratan lenga lan banyu ing pekarangan omah warga Jalan Kutisari Utara III No 19. Pemkot ngenteni Kementerian ESDM cawe-cawe. “Saktenane yen wis kaya iki rak tanggung jawab-e Kementerian ESDM,” kandhane Kepala BPB Linmas Kota Surabaya Eddy Christijanto ing panggonan muncratan, Jumat (26/9/2019). Miturut Eddy, Dinas Lingkungan Hidup (DLH) Pemkot Surabaya wis ngirimke surat menyang Kementrian ESDM. Nanging nganti saiki durung ana putusan gandheng muncratan lenga lan banyu iku. “Mau aku wis telepon Kepala Dinas Lingkungan Hidup. Kita wis…

Read More

Dokter Nahdlatul Ulama Daftar Cabup Kediri

WhatsApp Image 2019-09-15 at 08.17.19

SURABAYA, Detakberita – Langkah dr Sukma Sahadewa, SH., MH., MSos., M.Kes., CHt., CLA semakin mantap maju sebagai calon bupati (cabup) Kabupaten Kediri, Jawa Timur (Jatim). Sabtu (14/9) pukul 21:00 WIB, ia telah mengembalikan formulir pada petugas di Kantor DPD PDIP Jatim. “Hari ini, saya mendaftar maju sebagai bakal calon bupati Kediri, tepat pukul 9 malam ini, saya telah menyerahkan berkas dan diterima langsung oleh petugas yang ada di kantor DPD PDIP,” katanya pada Kantor Berita RMOLJatim. Motivasi yang mendorongnya bukan dikarenakan Kediri merupakan kota kelahirannya. Namun, dirinya juga ingin membangun Kabupaten…

Read More