Cuaca Adhem, Warga Lombok Timur Butuh Panggonan Ngungsi kang Pantes

ngungsi-di-lombok-timur detak berita

Warga Lombok Timur Butuh Panggonan Ngungsi kang Pantes MATARAM, Detak Berita – Sawetara warga isih milih ninggalke omahe lan ngungsi menyang panggonan kang aman sawise-lindhu kang gedhene 7,0 Skala Richter (SR) nggoyang pulo Lombok, Nusa Tenggara Barat (NTB). Para warga ngungsi ing tenda-tenda kang disedia-ake sak anane. Salah siji panggonan kang dadi panggonan ngungsi para warga yaiku ing daerah Kecamatan Wanasaba, Lombok Timur. ‎Lalu Anugerah Kusuma Daryadi, warga Mataram kang melu ngungsi kandha, mbutuhke panggonan ngungsi kang luwih pantes merga cuaca ing kana lumayan adhem. GoTravelKita.com “Bant‎uan panganan, obat-obatan, lan…

Read More

Jokowi nJaluk Layanan kanggo Turis ing NTB Tetep Dilakokake kanthi Apik

gempa lombok 2018

JAKARTA, Detak Berita – Sakliyane bantuan kanggo kurban lindhu ing Nusa Tenggara Barat (NTB), Presiden Joko Widodo uga njaluk menteri kang gandheng supaya menehi wigati  layanan marang turis mancanegara ing NTB. Arahan kusus iku wis disampek-ake marang  Menteri Koordinator Politik Hukum lan Keamanan Wiranto ing Senin (6/8/2018) bengi, sawetara jam sakwise 7 skala richter nggoyangke  NTB lan sacedhake. “Aku uga wis pesen (marang Menko Polhukam), ing kana (NTB) rak akeh turis, layanan kanggo turis supaya uga dilakok-ake kanthi sak apik-apike,” kandhane Jokowi ing sela-selane ndeleng atlet lan panggonan pencak silat…

Read More

Asil Jagung nganti Juli 2018 Nggayuh 19 Yuta Ton

jagung 2018

JAKARTA, Detak Berita – Asosiasi Petani Jagung Indonesia (APJI) nyathet kasunyatan asil  jagung nganti Juli 2018 nggayuh 19 yuta ton saka kabeh sasaran 30 yuta ton. Ketua APJI Sholahuddin kandha pihak-e yakin asil jagung nganti pungkasan taun bisa nggayuh sasaran. Jalaran dheweke nganggep  panen ing taun iki nyakup lemah kang amba. “Sasaran kira-kira 30 yuta ton. Saiki wis meh nggayuh 18-19 yuta ton ing Juli. Telungwulan kaping 1 nggayuh 12,5 yuta ton. In syaa Allah kagayuh merga panen pungkasan taun saiki amba banget tandur-e,” kandhane dheweke ing Kementerian Pertanian, Jumat…

Read More

Mangsa Ketiga, Warga ing Jombang Adus Banyu Rembesan

Adus Banyu Rembesan detak berita

Warga ing Jombang Adus Banyu Rembesan JOMBANG, Detak Berita -– Mangsa ketiga wiwit nerak Kabupaten Jombang, utamane ing daerah lor-e Kali Brantas. Kaya kang kedadean ing  desa Marmoyo, Kecamatan Kabuh, Kabupaten Jombang. Angele oleh banyu resik wis krasa kawit wiwitan Juli. Sawetara sumber, kang nganggo pipa-pipa kangge diguna-ake banyune, meh kabeh garing. Kari sawetara wae kang isih ngilek-ake banyu, iku uga sithik. Panganggon  sumber diirit, mung kanggo konsumsi. Yen kabutuhan MCK (mandi, cuci, kakus) nganggo banyu rembesan ing jeglongan ngisor Kali Marmoyo. Kasmini, warga kana ngaku kawit tengah-tengah Juli saben dina…

Read More

Barokah Usum Kaji, Bakul Pernik Kaji ing Kediri Banjir Pesenan

Haji Kediri detak berita

Barokah Usum Kaji, Bakul Pernik Kaji ing Kediri Banjir Pesenan KEDIRI, Detak Berita — Bakul pernik kaji ing Kediri, Jawa Timur, oleh barokah ngadhepi tekane usum kaji. Undhakan bakulan mundhak tikel-tikel senadyan ana sisih rega mundhak kang jalaran saka mundhak kurs dolar. Maghfur, salah sijine bakul kalengkapan lan oleh-oleh kaji kandha, undhakan akehe wong tuku iku wiwit dirasak-ake nalika sak wulan pungkasan lan undhakan-e lumayan akeh. “Ing dina biasa sedina paling mung 20 wong tuku kang teka, saiki luwih saka 100 wong tukun saben dinane”, kandhane kang duwe Toko Zaidan ing…

Read More

Dubes Singapura Ngrembug Kerja Bareng Pariwisata Ing Banyuwangi

Dubes Singapura Bahas Kerjasama Pariwisata Di Banyuwangi detak berita

Dubes Singapura Ngrembug Kerja Bareng Pariwisata Ing Banyuwangi BANYUWANGI, Detak Berita — Duta Besar (Dubes) Singapura kanggo Indonesia Anil Kumar Nayar teka menyang Kabupaten Banyuwangi, Jawa Timur, kanggo ngrembung kira-kira kerjabareng karo pemerintah daerah kana, Senin (30/7/2018) lan arep khusus ana pangembangan pariwisata lan layanan publik Smart Kampung. Anil kandha, ora mung warga Indonesia kang akeh menyang Singapura, nanging uwong-uwong kutha Singa uga akeh kang teka menyang Indonesia, kalebu Banyuwangi. Kanthi iku, kerjabareng pariwisata duwe daya banget kanggo digarap. “Dina iki kita kabeh mrene kanggo ndeleng apa kang bisa kita lakok-ake…

Read More

Udan Watu Kedadean Ing Pucuk-e Gunung Rinjani

gempa-nusa-tenggara-barat-gunung-rinjani-longsor

Udan Watu Kedadean Ing Pucuk-e Gunung Rinjani SEMBALUN, Detak Berita — Sawetara pendaki ngaku kedadean udan watu lan longsor ing sakdawane dalan pendakian menyang Gunung Rinjani, Lombok nalika kedadean lindhu 6,4 Skala Richter nggoyang. Saiki sak bagiyan gedhe saka dheweke isih ana ing dalan pendakian. Salah sijine porter, Muhsan (40) kandha, nalika kedadean gempa gedhe, ana 500 wisatawan lagi ana ing dhuwur pos Sembalun Lawang, sadurunge panggonan menyang pucuk Gunung Rinjani. Malah akeh wong munggah kang tiba jalaran saka geteran. “Dheweke langsung mlayu nyelamatke awak. Wis ora ana kang ngurus kanca”,…

Read More

Menteri Amran Ngaku wis Menehi 400.000 Kompa Kanggo para Tani

mentan amran gabah 2017

Menteri Amran Ngaku wis Menehi 400.000 Kompa Kanggo para Tani MAKASSAR, Detak Berita — Menteri Pertanian, Amran Sulaiman, kandha mangsa ketiga yaiku fenomena taunan lan iku wis dicegah saka telung taun kepungkur, ing wiwitan wektu pemerintahan Presiden Joko Widodo. Salah sijine, pemerintah wis ngadum-ake 400.000 unit kompa menyang para tani. GoTravelKita.com “Panyegahan mangsa ketiga wis dilakok-ake wiwit telung taun sadurunge. Wis disiap-ake wiwit saka wiwitan pemerintahan Joko Widodo merga kita weruh mangsa ketiga iku kedadean saben taun”, kandhane Amran Sulaiman nalika ditemoni wartawan sarampunge panekenan MoU karo Majelis Umat Islam (MUI)…

Read More

Pengin Lunga Kaji Luwih Cepet, 16 Jamaah Lumajang Malso-ake Dokumen

16-jamaah-lumajang

Kabid Penyelenggara Haji lan Umroh (PHU) Kanwil Kemenag Jawa Timur, A Faridul Ilmi LUMAJANG, Detak Berita – Pengin cepet lunga kaji tanpa antri, 16 jamaah Calon Haji (Calhaj) saka Lumajang malsok-ake dokumen kaji. Merga kaweruhan, dheweke uga ora sida  lunga menyang Tanah Suci, Mekah taun 2018 iki. Miturut Kabid Penyelenggara Haji lan Umroh (PHU) Kanwil Kemenag Jawa Timur, A Faridul Ilmi, mesthine, 16-e jamaah saka 15 Calhaj lan siji uwong Tim Pemandu Haji Daerah (TPHD) iku budhal kaji ing taun 2020. Sak bagiyan ana uga kang mangkat taun 2022. Lan…

Read More

Ayo Sinau Basa Jawa Kuno Karo Kumpulan Sutasoma

komunitas sutasoma

Kumpulan Sutasoma LAMONGAN, Detak Berita – Ora akeh kumpulan kang dasar-e budaya kang thukul lan gedhe madeg-ke maneh budaya leluhur. Salah siji kumpulan kang ora akeh yaiku kumpulan Sutasoma. Cocok karo jenenge kang dijupuk saka pujangga lawas, kumpulan Sutasoma mlaku ing bidang pasinaon budaya, kusus-e basa Jawa Kuno. Kumpulan Sutasoma kang madeg wiwit 2012 iki ngabotke marang pasinaon basa Jawa Kuno kang saiki wiwit puyeh lan jarang banget diwulang-ke ing bangku-bangku sekolah. Go Travel Kita “Kumpulan Sutasoma iki madeg ing 2012 merga prihatin kanthi kahanan basa Jawa Kuno kang akeh…

Read More