Njaluk Digawe-ake Dalan Tembusan, Warga Blokir Pantura Tongas-Surabaya

tongas sby

PROBOLINGGO, Detak Berita – Atusan warga demo ing ngarepe kantor Waskita ing Probolinggo. Kantor kang ana ing wates-e desa Curah Tulis lan desa Tambak Rejo, Kecamatan Tongas, diblokir warga. Ndadek-ake, rong arah saka  Surabaya menyang Pantura Tongas Probolinggo macet nganti 4 Km. Aksi kang akeh-e ibu-ibu iki njaluk pihak Waskita ngolehi panjaluk-e mbangun dalan lorong utawa tembusan menyang daerah sawah lan nggampang-ke golek suket. Merga dalan iku misahke daerah sawah tani ing daerah iku. “Kita kabeh njaluk Waskita gage nggawe-ake  lorong ngisor  tol ing panggonan dusun Klampok”, kandhane Susilowati nalika…

Read More

Limang Desa ing Banyuwangi Diterak Banjir, Loro Treteg Kintir

banyuwangi banjir

BANYUWANGI, Detak Berita – Atusan omah warga ing Kecamatan Pesanggaran, kerendhem banjir jalaran amber-e kali. Sawetara warga kudu dievakuasi saka omah-e  merga dhuwur-e banyu mlebu menyang omah-omah nganti 30 cm nganti 1 meter wiwit Rabu (10/1/2018) bengi. Data saka Pos Sadar Bencana Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Banyuwangi, ana limang desa kang kena banjir. Antara liya, desa Pesanggaran, Sumberagung, Sumbermulyo, Kandangan lan Sarongan Kecamatan Pesanggaran. Udan ing daerah iku wiwit jam 17.00 WIB nganti jam 23.00 WIB. Ndadek-ake, dhuwur-e banyu mundhak terus lan atusan omah warga kerendhem banyu. Warga kang…

Read More

Eling, Sepeda Motor Mlebu Kutha Surabaya Wajib Mlebu Frontage Road

frontage road Sby

SURABAYA, Detak Berita – Polisi nglakok-ake  pembagian  kanggo R2 utawa sepeda motor ing dalan mlebu kutha Surabaya. Sepeda motor saka Bundaran Waru mlebu menyang kutha Surabaya, langsung dilebok-ake dalan frontage road. Bab iki dilakok-ake kanggo ngudari padhet-e ing dalan Ahmad Yani nalika jam mangkat kerja. “R2 kang mlebu kutha, kita lebok-ake kabeh menyang dalan  frontage road merga iki dadi  dalan alon. Kanggo mobil tetep ing dalan utama utawa protokol. Mobil tetep oleh mlebu menyang dalan alon”, kandhane Kasatlantas Polrestabes Surabaya AKBP Eva Guna Pan Pandia ing selane ngatur lalin ing…

Read More

Jokowi: Indonesia Kudu Oleh 51 Persen Saham Freeport

jokowi istana bogor

JAKARTA, Detak Berita – Presiden Joko Widodo negeske yen Indonesia kudu oleh saham paling saithik 51 persen saka PT Freeport Indonesia, kang ngelola tambang emas ing Papua. Suwene sepuluh taun pungkasan, Jokowi nerus-ake, Indonesia mung oleh saham Freeport Indonesia akeh-e  9,3 persen. “Saiki aku wis perintah-ke supaya Indonesia oleh 51 persen,” kandhane Jokowi nalika menyang Pulau Rote, kang dadi pulau paling kidul saka Negara Kesatuan Republik Indonesia, Selasa (9/1/2018). Jokowi ana ing Pulau Rote wiwit Senin, (8/1/2018). Acarane wiwitan yaiku nekani mesisan mbuka rakornas relawan Bara JP ing pulau paling…

Read More

Sawis-e Mundur saka Cawagub, Anas Ora Katon ing Kantor-e

azwar anas

BANYUWANGI, Detak Berita – Sawis-e dikabar-ke mundur saka cawagub Jatim, panggonan Abdullah Azwar Anas durung diweruhi. Bupati Banyuwangi iki ora katon ing kantor pemkab. Abdullah Azwar Anas ora katon ing kantor Pemkab Banyuwangi. Kendaraan dinas kang biasa parkir ing ngarep kantor kang ana ing dalan Ahmad Yani iku uga ora katon. “Pak Anas ora ana ing kene. Aku pungkasan ketemu ing Surabaya. Ora weruh saiki”, kandhane Sekretaris Daerah (Sekda) Banyuwangi Djadjat Sudrajat, Jum’at (5/1/2018). Ora mung ing Pemkab Banyuwangi, ing Pendopo Shaba Swagatha Blambangan uga ora ana wong nomer siji…

Read More

Konangan Ngrokok ing Mesjid Aceh Kulon Kena Denda Rp 1 Yuta

Aceh Barat

MEULABOH, Detak Berita – Badan Kemakmuran Masjid (BKM) Mesjid Agung, Baitul Makmur Meulaboh, Kabupaten Aceh Kulon, nerapke maneh peraturan daerah utawa Qanun Nomor 14 Taun 2015 bab Daerah Bebas saka Beluk Rokok. Yen ana tamu kang konangan ngrokok ing areal karangan mesjid bisa kena denda Rp 1 yuta. “Peraturan daerah utawa qanun bab daerah bebas beluk rokok iku taun 2015 disah-ke nanging paleksanan-e  ora mlaku, dadi wiwit saiki kita terapke maneh”, kandhane Anwar, ketua Badan Kemakmuran Masjid (BKM) Mesjid Agung Baitul Makmur Meulaboh, Kamis (4/1/2018). Miturut Anwar, panerapan aturan ora…

Read More

Sawise Anyaran Taun, Rega Lombok lan Brambang Mundhak

cabai rawit 2018

JAKARTA, Detak Berita – Sawise natal lan anyaran taun 2018 rena-rena kabutuhan pokok ngalami undhakan rega kaya pitik, sayuran, lombok lan beras. Miturut pangamatan, rega lombok ing Pasar Rumput, Jakarta Selatan ngalami undhakan. Lombok abang keriting kang sadurunge didol rega Rp 35 ewu sak kilo, mundhak dadi Rp 40 ewu sawise anyaran taun. Sauntara iku kanggo lombok rawit jawa kang sadurunge regane Rp 55 ewu sak kilo-ne ngalami undhakan dadi Rp 60 ewu sak kilo. Rena lombok dhewe-dhewe iku ngalami undhakan gedhene Rp 5 ewu. Salah siji bakul lombok ing…

Read More

Kaluarga Menteri Jonan nDunga menyang kompleks Gereja Puhsarang Kediri

jonan puhsarang

KEDIRI, Detak Berita – Menteri ESDM Ignasius Jonan lan kaluarga nekani Gereja Puhsarang Kecamatan Semen Kabupaten Kediri, Minggu (24/12/2017). Tekane Jonan iku sajroning nglakok-ake ibadah ing Gereja Puhsarang mesisan ndunga wong tuwane kang diawu-ake ing panyimpenan awu Mousoulium Pieta, kompleks Gereja Puhsarang. Miturut Kapolsek Semen Polresta Kediri AKP Karyoko, rombongan Ignasius Jonan nggawa 40 uwong kalebu kaluarga. Rombongan kanthi numpak sak bis lan loro kendaraan roda papat. “Jam 10.30 WIB rombongan teka ing Puhsarang Semen Kediri ditrima kaluarga kang ndhisiki ana ing panggonan, sabanjur-e langsung menyang panggonan panyimpenan awu. Jam…

Read More

Saya Panas, Tarung Reklame Gus Ipul vs Khofifah ing Surabaya

gus ipul anas

SURABAYA, Detak Berita – Hawa saingan Pilgub Jatim 2018 wiwit  krasa ing kutha Surabaya. Reklame calon kang dipasang rebutan wigati. Reklame kang gambar-e Bacagub Khofifah Indar Parawansa karo Emil Dardak katon ing Jalan Ahmad Yani lan Pasar Kembang. “Ana 6 titik kang sumebar ing Surabaya”, kandhane Ketua Badan Pemenangan Pemilu (Bappilu) DPC Partai Demokrat Surabaya Herlina Harsono Njoto, Minggu (24/12/2017). Desain reklame kang gambar-e  Khofifah-Emil iki beda karo reklame saingan-e. Yen reklame kang dipasang PDIP mung fokus foto duet Saifullah Yusuf utawa Gus Ipul – Abdullah Azwar Anas, ing reklame…

Read More

Ngadhepi Natal lan Anyaran Taun, Rega Endhog Pitik Terus Mundhak

pedagang telur

DEPOK, Detak Berita – Ngadhepi prayaan Natal lan Anyaran Taun 2018, rega endhog pitik terus mundhak. Saka pangamatan, ing Selasa (19/12/2017) iki rega endhog wis ana ing sacedhake Rp 26.000 saben kilo-ne (Kg). “Saiki sekilo wis Rp 26.000, mundhak terus saka wingi-wingi”, kandhane Saiful, salah siji bakul ing Pasar Sukatani Deppen, Depok. Kamangka kandhane Saiful, ing Senin (18/12/2017) wingi, rega endhog isih ana ing rega Rp 24.000 lan ing Minggu (17/12/2017) rega endhog pitik isih ing rega Rp 22.000 saben kilo-ne. “Mundhak sithik, nanging undhakane saben dina”, kandhane Saiful sinambi nawak-ake…

Read More