Dalan KRL Yogya-Solo Arep Didawakake Nganti Madiun

KLATEN, Detak Berita – Kementerian Perhubungan ( Kemenhub) ngrencana-ake dalan kereta rel listrik ( KRL) kang nyambungke Yogyakarta lan Solo didawakake nganti  Madiun, Jawa Timur. Juru Wicara Kementerian Perhubungan Adita Irawati kandha wacana nambah dalan KRL iku kanggo jangka wektu dawa.  “Wingi pancen wis ana wacana. Merga kita uga pengen mikirke iki nganti uga ora mung saka Jogja ngetan nanging uga ngalor. Iki mesthine rencana jangka dawa,” kandhane Aditia ing Stasiun Klaten, Jawa Tengah, Senin (1/3/2021). Nanging, saiki Kemenhub isih fokus pangembangan KRL liwat  Yogyakarta-Solo. “Saiki kita fokus dhisik kanggo…

Read More

49 Iwak Paus Kesasar ing Pantai Bangkalan Madura

BANGKALAN, Detak Berita – Akehe  49 iwak paus kesasar ing pantai Desa Patereman, Modung, Bangkalan. Kewan nyusoni laut iku nate digusah warga menyang  tengah laut, nanging mbalik maneh kesasar. “Kesasare sakbenere wingi, Kamis (18/2/2021) jam 10.00 WIB. Ana 49 kang kesasar,” kandhane Kapolsek Modung AKP Suwaji, Jumat (19/2/2021). Suwaji  kandha, nalika iku kira-kira 100 iwak paus kesasar ing pantai kang ana ing Desa Pangpajung, Modung kira-kira jam 10.00 WIB. Warga banjur nggusah atusan iwak paus iku menyang tengah laut. “Pantai iku rak ora ana nelayan-e dadi warga kang nggusah. Warga…

Read More

Semarang Banjir, Dina Iki Bandara Ahmad Yani Tutup Total

JAKARTA, Detak Berita – Bandara Internasional Ahmad Yani, Semarang, Jawa Tengah ditutup total dina iki, Sabtu (6/2/2021) merga banjir. Bandara arep dibuka maneh sesok, Minggu (7/2/2021). Sekretaris Senior Manajer AP I, Gede Eka Sandi kandha Bandara Ahmad Yani arep buka maneh nglayani  angkutan panerbangan  sesok jam 06.00 WIB. “Kita kabeh tutup bandara nganti jam 6 pagi sesok kanggo mestek-ake kaselametan lan keamanan panerbangan,” Eka kandha, Sabtu (6/2/2021). AP I miturute lagi koordinasi karo pihak maskapai kang gandheng karo lelungane penumpang kang kaimbas panutupan bandara. “Kanggo rincine kita kabeh nunggu kabar saka…

Read More

Kartu Tani Dianggo Nyalurke Pitulungan Rabuk, Program-e Mlaku? -Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Nalika taun 2017, pemerintahan Presiden Joko Widodo (Jokowi) ngluncurke  Kartu Tani. Kertu iku dadi sarana akses layanan bank dadi siji kang migunani minangka simpenan, transaksi, panyebaran utangan nganti kertu pitulungan (e-wallet) kanggo tani Indonesia. Sakliyane iku, Kartu Tani kang dikembangke karo Himpunan Bank-bank Milik Negara (Himbara) dianggo kanggo nyalurke pitulungan rabuk marang para tani. Direktur Bisnis Mikro BRI Supari minangka wakil Himbara nerangke, nalika 31 Desember 2020, suwene taun 2020 wes kecetak 12,46 yuta Kartu Tani. Nanging, kang wes didumke lagi 59% utawa 7,28 yuta, lan…

Read More

Mendag: Lumpatan Rega Dhele Saiki Paling Dhuwur sajroning 6 Taun Pungkasan – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita  – Menteri Perdagangan (Mendag) Muhammad Lufti kandha, lumpatan rega dhele impor ing pasar donya kang saiki kedadean, ndadek-ake undhakan paling dhuwur kawit 6 taun pungkasan. Dheweke kandha, kahanan iku ora ucul saka dhuwure panjaluk donya tumrap dhele. Ditambah maneh, bab iku uga disumbang karo kaganggune ekonomi donya lan cuaca ing negara-negara kang ngasilke.  “Saiki iki rega dhele iku 13 dollar AS saben rumpun-e, lan iki rega paling dhuwur sajroning 6 taun pungkasan,” kandhane Lutfi sajroning konferensi pers kanthi virtual, Senin (11/1/2021). Dheweke nerangke, negara-negara Amerika Latin, kaya…

Read More

Pemerintah Netepke PSBB Jawa-Bali 11-25 Januari 2021-Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah matesi kagiyatan rakyat kanthi ngrujuk marang aturan Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) kanggo nyuda  nulare  virus corona  (Covid-19) ing kabeh propinsi ing Pulo Jawa lan Propinsi Bali. PSBB Jawa Bali iki mlaku 11 Januari nganti 25 Januari 2021. Putusan iku cocok karo Peraturan Pemerintah (PP) Nomor 21 Taun 2020 bab Pembatasan Sosial Berskala Besar  sajroning nyepetke  pananganan Covid-19. “Panerapan watesan kanthi wates  dilakok-ake  propinsi ing Jawa lan Bali merga kabeh propinsi iku ngebaki salah siji saka papat parameter kang ditetepke,” kandhane Ketua Komite Pananganan Covid-19 lan…

Read More

Pemerintah Didhesek Aktip Nyurung Digitalisasi Aksara Jawa – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Upaya digitalisasi aksara Jawa kang diajoke Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (Pandi) menyang lembaga internet donya ilang. Pemerintah uga didhesek supaya temenan nglestarek-ake  warisan mbah buyut  iku. Panganggon aksara latin luwih akeh dianggo ing urip sedina-dinane, timbang nganggo aksara daerah kang keancem ilang. Direktur Eksekutif Culture and Folks For Indonesia (CFI) Muhammad Yusuf njaluk supaya pemerintah ngengolke digitalisasi aksara nuswantara. “Kudune pemerintah bisa nglakok-ake campur tangan kabijakan. Ngawal kanthi intensif apa kang lagi diupaya-ake Pandi”, kandhane kaya sajroning katerangan katulis, Senin (4/1/2021). Dikandha-ake CFI, upaya kang…

Read More

PPP Yakin Risma Arep Ngeculke Posisi Walkot Surabaya sajroning Wektu Cedhak – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Tri Rismaharini (Risma) isih njabat Wali Kota (Walkot) Surabaya senajan wes dilantik minangka Menteri Sosial (Mensos). Elite PPP Nurhayati yakin Risma arep mundur saka posisi wali kota sajroning wektu cedhak. “Mesthine Bu Risma arep mundur saka wali kota sajroning wektu cedhak iki”, kandhane Nurhayati marang wartawan, Rabu (23/12/2020). Miturut Nurhayati, Risma ora oleh ngalok-ake posisi rangkep. Dheweke nganggep Risma kudu ninggalke salah siji posisine. “Kudu ninggalke salah siji. Ora oleh rangkep posisi mesthine”, kandhane. Kanggo diweruhi, Tri Rismaharini dadi sah dilantik Presiden Joko Widodo (Jokowi) dadi Menteri…

Read More

Malsok-ake Asil Rapid Tes ing Surabaya, Wiwit September 2020 – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Wong telu dicekel sawise malsok-ake surat asil rapid tes kanggo wong numpak kapal. Wiwit kapan tumindak pidana iku dilakok-ake wong telu iku? “Wiwit  wulan September 2020. Nanging kita terus jeroni, dikira-kira  bisa sadurunge”, kandhane Kapolres Pelabuhan Tanjung Perak AKBP Ganis Setyaningrum marang wartawan, Senin (21/12/2020). Suwene wektu telung wulan iku, kandhane Ganis, para kasangka wes oleh atusan kurban tumindak pidana-ne. Dheweke kabeh iku penumpang tujuan menyang kutha bagiyan etan kaya Kalimantan, Sulawesi, Maluku, lan Papua. “Dadi dheweke kang wes nggawe (surat asil rapid tes palsu) ing…

Read More

Mlebu DIY Wajib Nggawa Bukti Tes Antigen – Detak Berita

YOGYA, Detak Berita – Pemda DIY ngwajibke uwong lelungan mlebu menyang daerah DIY supaya ngantongi surat ora reaktif rapid test antigen. Bab iku dikarepke minangka tumindak  pancegahan panularan Covid-19 nalika prei pungkasan taun. Gubernur DIY, Sri Sultan HB X kandha kebijakan wajib tes antigen yaiku putusan saka pemerintah pusat. Daerah miturut Sultan kudu nglaksana-ke putusan iku kanthi cocok-ake liwat nggawe aturan turunan. “Dheweke kang lelungan ing wulan Desember wajib kanggo tes antigen. Gelem gak gelem kudu dilaksanake merga iki mlaku ing nasional. Wes otomatis pusat kaya iku ya kita mung…

Read More