Diterak Udan Angin, 83 Omah ing Kabupaten Bandung Rusak

hujan badai

JAKARTA, Detak Berita – Puluhan omah rusak ing Kabupaten Bandung sawise diteak udan deres lan angin gedhe. Sakliyane, akeh wit kang ambruk ing kedadean iku. Udan deres wiwit Sabtu (21/10/2017) sore. Kepala Harian BPBD Kabupaten Bandung Tata Irawan kandha kedadean iku  ing 5 desa kang ana ing Kecamatan Cimaung, Kabupaten Bandung. “Saka asil ngumpulke data sauntara saithike 83 omah ngalami rusake. 80 rusak entheng lan 3 rusak banget,” kandhane Tata, Minggu (22/10/2017). Limang desa iku antara liya Desa Cipinang, Desa Malasari, Desa Campakamulya, Desa Pasirhuni lan Desa Cimaung. Tata kandha…

Read More

Kapolri, Mendes lan Mendagri Teken MoU bab Pengawasan Dana Desa

kapolri-mendes-dan-mendagri-teken-mou-terkait-pengawasan-dana-desa

JAKARTA, Detak Berita – Kapolri Jenderal Tito Karnavian nglako-ake kerja bareng bab panyegahan, pangawasan lan nyekel dana desa. Nota kesepahaman MoU iku dilako-ake bareng Menteri Desa Pembangunan Daerah Tertinggal lan Transmigrasi, Eko Putro Sandjojo. Sakliyane Eko, nota kesepahaman iku uga ditekani Menteri Dalam Negeri, Tjahjo Kumolo lan uga sawetara Pejabat Tinggi Polri liyane kayata Kadiv Humas Mabes Polri Irjen Pol Setyo Wasisto, Kepala Koordinasi Brimob Irjen Pol Murad Ismail lan pejabat liyane. Panekenan MoU iku uga disekseni karo kabeh Polda ing Indonesia liwat video conference kang diwiwiti Jumat (20/10/2017) esuk…

Read More

Pemutihan Pajak Kendaraan Dibuka Wiwit Minggu Ngarep

mobil-samsat-keliling

SURABAYA, Detak Berita  – Nate ora ana kapesten, program pemutihan pajak kendaraan karo Pemprop Jatim jebul dadi diana-ake ing pungkasan taun iki. Jadwal pemutihan iki luwih keri saka  taun-taun sadurunge kang biasa dileksana-ake September nganti Oktober. Miturut kabar kang ditrima, Senin (23/10/2017) yaiku wektu dibuka layanan kang paling dienteni uwong-uwong  kang nunggak pajak kendaraan bermotor (PKB) ing Jatim iki. BACA JUGA Tiga Korban Longsor Jember Berhasil Di Evakuasi Kepala Dinas Pendapatan Propinsi Jatim Bobby Soemarsiono nalika dikonfirmasi mbenerke rencana pemutihan iku. “Mung kangggo mbayar pajak pokok. Tetep pajak utama kudu  dibayar….

Read More

Sawise Longsor, Giliran Banjir Nerak Ngadirojo Pacitan

ngadirojo pacitan (1)

PACITAN, Detak Berita  – Sawise enem omah ketiban longsor, saiki  Desa Cokrokembang, Kecamatan Ngadirojo, Kabupaten Pacitan diterak  banjir. Bab iki merga udan telung dina terus-terusan. Nganti, kali Coper kang ana ing Desa Cokrokembang amber. “Udane telung dina terus-terusan.  Deres banget,” kandhane Sekretaris Desa Cokrokembang, Heni Triatmoro, Rabu (18/10/2017). Dheweke ngaku, banyu amber  wis ngekum omah lan tanduran dele duweke warga. Nganti saiki, banyu ngekum  kanthi dhuwure kira-kira 40 cm. Sauntara ing tanduran dele kira-kira 60 cm. “Saiki 40 cm, lan tanduran dele 60 cm. Udan isih kedadean. Saiki wis wiwit…

Read More

Pemerintah Arep Ngatur Rega Wates Dhuwur lan Ngisor ing Tiket Pesawat

tiket-pesawat

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah arep neliti aturan rega wates dhuwur lan wates ngisor tiket pesawat ekonomi. Aturan iku kanggo njamin keamanan penumpang nalika nganggo jasa penerbangan. Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi kandha pihak-e sajroning wektu cedhak arep gage ngetok-ake aturan bab iku. Dheweke neges-ake, ndeleng kahanan saiki aturan tumrap rega tiket pesawat pancen wis kudu dilakok-ake. BACA JUGA Ridwan Kamil : Transportasi Online Boleh Operasional di Bandung “Keamanan nomer siji kang kita kudu bener-bener lakok-ake. Saka itungan kang kita ajo-ake kanthi rata-rata pancen wis wektune kita menehi evaluasi,” kandhane Menteri…

Read More

Dina Iki, Pendaftaran Parpol kang Melu Pemilu 2019 Ditutup

KPU Nasional Viryan

JAKARTA, Detak Berita – Komisi Pemilihan Umum ( KPU) arep nutup wektu daftar partai politik kang melu Pemilu 2019 ing dina iki, Senin (16/10/2017). Dina iki dadi dina pungkasan kanggo parpol kang pingin daftar. Komisioner KPU Viriyan Azis kandha, KPU arep ngrampung-ake sisa parpol kang ing minggu kepungkur durung daftar. BACA JUGA : Arif Boedijono, Cabup Bojonegoro Anak Didik Adi Sasono Berikut Jadwal Pelantikan Anies-Sandi, Sesuaikan Dengan Jadwal Anda Sawetara parpol kang arep daftar ing dina iki wis daftar minggu kepungkur. Nanging, dokumen daftaran kang diajo-ake durung lengkap. Kayata, Partai…

Read More

Dina iki, Khofifah Indar Parawansa arep Nyekar Kuburan-e Bung Karno

blitar_khofifah

BLITAR, Detak Berita  – Menteri Sosial kang uga calon gubernur (Cagub) Jatim, Khofifah Indar Parawansa dijadwal-ake nyekar menyang  kuburan-e Bung Karno, kutha Blitar, Minggu (15/10/2017). Saiki, kelompok bocah enom kang ndukung Khofifah maju ing pilihan gubernur Jatim, ngenteni tekane Khofifah ing kuburan-e Bung Karno. Kelompok bocah enom iku dadi komunitas Aliansi Relawan Khofifah (Arek) Jatim. Ing sela ngenteni tekane Khofifah, sak bagian anggota komunitas Arek Jatim nyempet-ake pidato ing panggonan kana. Dheweke uga masang spanduk kang isine dukungan tumrap Kofifah dadi cagub Jatim. BACA JUGA : Menpora Harapkan Sponsor Support…

Read More

mBuka Pasar, HM Sampoerna Ngajak UKM Binaan Pameran ing Malang

ukm Malang 2017

MALANG, Detak Berita – PT HM Sampoerna Tbk nggelar pameran kanggo para pengusaha cilik lan mikro ( UKM) binaan sajroning PPK Sampoerna Expo 2017. Pusat Pelatihan Kewirausahaan (PPK) Sampoerna Expo 2017 dadi  bagian saka kabeh kegiatan CSR perusahaan kang fokus marang upaya kanggo mbuka lowong-e ekonomi rakyat. Manager of Stakeholder Relations and CSR Facilities Sampoerna, Mahfud Syah kandha sajroning acara iki ana werna-werna  kegiatan. Wiwit saka pameran, pelatihan, nganti hiburan, kang ana suwene rong dina. BACA JUGA : Arif Boedijono, Sosok Muda Kader Demokrat Bacabup Bojonegoro Haramkah Seorang Muslim Bila…

Read More

Pameran Lukisan Ing Surabaya Ngarepke Dodolan Rp 3 Miliar

gus ipul lukisan

SURABAYA, Detak Berita – Pasar Seni Lukis Indonesia (PSLI) ana maneh ing JX International Surabaya, Jumat (13/10/2017). Acara suwene 10 dina, 13-22 Oktober 2017. Kira-kira 193 pelukis ngrame-ake  PSLI taun iki. Ora mung saka Jawa Timur, para pelukis uga pada teka saka daerah liya Bengkulu, Lampung, Banten, Jawa Barat, Jawa Tengah, Jakarta lan Kalimantan Selatan. “Uga ana saka Landa,” kandhane Ketua Sanggar Merah Putih M Anis, kang dadi ketua penyelenggara, nalika Pembukaan PSLI kang dilakok-ake Wakil Gubernur Jawa Timur Saifullah Yusuf (Gus Ipul), Jumat (13/10/2017). BACA JUGA : Kapolda Jatim…

Read More

Ngadhepi Sri Sultan Dilantik, Warga Yogya Arep Nggelar Budaya Rakyat

gub DIY

YOGYAKARTA, Detak Berita – Dilantik-e Sri Sultan HB X lan Sri Paduka Pakualam X dadi Gubernur DIY lan wakil Gubernur DIY, rakyat melu seneng. Malah, dadi pandonga syukur, sawise Sri Sultan HB X lan Sri Paduka Pakualam X mbalik menyang Yogyakarta arep dianak-ke  acara kanthi tagline “Gelar Budaya Rakyat ” lan donga bareng antar agama. “Aspirasi saka rakyat, kita wis ngerancang acara kang konsep-e budaya merga Yogyakarta kutha budaya. Tagline acarane Gelar Budaya Rakyat,” kandhane Widihasto Wasana Putra, Ketua Sekber Keistimewaan DIY, Selasa (10/10/2017). BACA JUGA : 600 Peserta Ikuti…

Read More