MRT Jakarta Gage Operasi, Nerima Lulusan Taruna API Madiun

API Madiun

MADIUN, Detak Berita — Direktur Keuangan PT Mass Rapid Transit (MRT) Jakarta Tuhiyat  kandha wis nerima 105 lulusan Akademi Perkeretaapian Indonesia (API) ing Madiun kanggo nglakok-ake  moda transportasi cepet kang gage arep mlaku ing  Maret 2019. “Taun kepungkur kita nerima 75 lulusan API Madiun lan taun iki 30 uwong. Dheweke kabeh arep dadi bagiyan saka 560 uwong kang kita terima kanggo nglakok-ake  MRT Jakarta,” kandhane Tuhiyat sajroning pidato-ne nalika wisuda taruna API ing Madiun, Kamis wingi ( 30/8/2018). Tuhiyat  kandha MRT Jakarta milih lulusan akademi gawean Kementerian Perhubungan iku jalaran…

Read More

Jokowi Mangkat menyang Yogyakarta, Nemoni Mahasiswa Hindu

jokowi ke yogya

JAKARTA, Detak Berita — Presiden Joko Widodo, Rabu (29/8/2018) jam 09.45 WIB, mangkat menyang  Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Ing kana, Presiden Jokowi arep nekani bukaan Mahasabha (Kongres Nasional XI) Kesatuan Mahasiswa Hindu Dharma Indonesia. Oleh saka siaran pers sah saka Istana, Presiden mangkat saka Pangkalan Udara TNI ing Halim Perdanakusuma, Jakarta Timur, nganggo Pesawat Kepresidenan Indonesia-1. Menteri Riset, Teknologi, lan Pendidikan Tinggi M Nasir melu ngancani kegiatan Presiden ing Yogyakarta. Presiden karo rombongan tekan ing Pangkalan TNI AU Adisutjipto Kabupaten Sleman jam 10.35 WIB. Tekane Presiden karo rombongan diterima Gubernur…

Read More

Menhub nJamin Sepur Cepet JKT-SBY Ngangge Produk Lokal

kereta cepat Jkt Sby

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah arep mbangun sepur cepet Jakarta-Surabaya. Proyek iki ngajak Jepang liwat JICA (Japan International Cooperation Agency). Miturut Menteri Perhubungan (Menhub) Budi Karya Sumadi Kementerian Perhubungan (Kemenhub) arep  mestek-ake  proyek sepur cepet Jakarta-Surabaya ngangge produk lokal utawa local content (kandutan lokal) iki. Iki cocok karo instruksi-ne Presiden Joko Widodo (Jokowi) supaya nyuda impor ing proyek-proyek infrastruktur. “Sepur setengah cepet Jakarta-Surabaya sajroning  FS (Feasibilty study). Aku arep njaluk pra FS-e sajroning wektu cedhak lan aku arep  ndeleng pira local content-e diundhak-ake, nanging kanthi sistematis dadi TOR supaya ngundhal-ake…

Read More

Australia Pesen Waspada Wergane, Polisi Mestek-ake Surabaya Aman

sby aman

SURABAYA, Detak Berita – Pemerintah Australia ngetok-ake kawaspadan marang wergane bab anane petunjuk serangan teroris ing Indonesia. Amerga kawaspadan iku, salah siji staf Konsul Jenderal ing Surabaya ora sida nekani acara kang diana-ake Unair, Kamis (23/8/2018) wingi. Anceman iki arupa video kang asale saka pihak kang njenengke dheweke Divisi Peretasan ISIS. Video kang diarahke kanggo pemerintah Indonesia iku sumebar ing media sosial kawit wiwitan minggu iki iku isine anceman ISIS tumrap pemerintahan Presiden Joko Widodo. Nanggepi anane rawan-e  kaamanan ing Indonesia, Polrestabes Surabaya uga mundhak-ake  kaamanan lan njamin kahanan kutha…

Read More

MRT Uji Coba Bab Sinyal nganti Stasiun Bundaran HI

MRT 2018

JAKARTA, Detak Berita  – PT MRT Jakarta neruske uji coba sistem sinyal (system acceptance test) nganti Stasiun Bundaran Hotel Indonesia (HI) ing Senin (20/8/2018). Uji coba iki nganggo rangkaian sepur kapisan MRT Jakarta kanthi daerah uji coba saka  Depo Lebak Bulus menyang Stasiun Bundaran Hotel Indonesia liwat dalan up-track (rel menyang Stasiun Bundaran Hotel Indonesia) lan balik menyang Depo Lebak Bulus uga liwat dalan up-track. “Kanggo kapisan-e sepur MRT Jakarta liwat ing dalan ngisor lemah. SAT sinyal kasil cocok karo kepenginan,” kandhane Corporate Secretary MRT Jakarta Tubagus Hikmatullah sajroning katerangan…

Read More

Lindhu Lombok, 143 Pasien Diramut ing Lapangan Kantor Pemda Sumbawa

gempa lombok 2018-1

JAKARTA, Detak Berita  – Lindhu kang gedhene 7 SR nggoyang maneh Lombok, NTB. Jalaran lindhu iku, akehe 143 pasien saka RSUD Sumbawa Besar kudu dipindahke menyang  lapangan. Kabar saka Kapolres Sumbawa Besar AKBP Yusuf Sutedjo, Senin (20/8/2018), pindahan dilakok-ake ing Senin tengah wengi kira-kira jam 00.35 Wita. “Dilakok-ake  pindahan tumrap pasien saka RSUD Sumbawa 143 uwong menyang  Lapangan Kantor Pemda jalaran saka lindhu kang gedhene 7 SR,” kandhane Yusuf sajroning katerangan katulis, Senin (20/8/2018). Pindahan dilakok-ake  utamane kanggo ngendhani  lindhu susulan. Sawetara  tenda wis dimadeg-ake Sabhara lan Brimob Subden 2a…

Read More

Ambal Warsa RI kaping-73, Warga Sulap Sampah Plastik Dadi Hiasan Kampung

HUT 73 RI di Sulsel detak berita

Warga Sulap Sampah Plastik Dadi Hiasan Kampung LUWU UTARA, Detak Berita – Warga Kelurahan Amassangan, Malangke Barat, Kabupaten Luwu Utara, Sulawesi Selatan, nganggo-ake sampah plastik dadi hiasan sajroning pangeling-eling ambal warsa RI kaping-73. Sampah plastik kang dianggo arupa botol omben, gelas omben, lan lembaran plastik liyane. Sadurunge  dianggo, warga ngresik-ake sampah plastik iku. Banjur menehi werna abang lan putih. Sawise  diwernani, sampah plastik iku dianggo  nggias kampung. Wiwit saka pager, gapura, lan hiasan liyane. Sarwa abang putih katon endah lan  ayu ngganteni umbul-umbul. GoTravelKita.com Ora mung iku, werga nggawe  wujud…

Read More

Kangge Ngramut Kewan Kurban, Bakul Uga Nyediake Hotel lan Salon

hotel dan salon hewan qurban

PURBALINGGA, Detak Berita – Ngadhepi dina riyaya Idul Adha, para bakul kewan kurban wiwit kebanjiran pesenan. Salah siji daerah kang masok kewan kurban paling gedhe ana ing dusun Pegunungan, Desa/Kecamatan Karanganyar, Purbalingga, Jawa Tengah. Saka  dusun iku, ewon wedhus lan atusan sapi dikirim menyang kutha gedhe kaya Jakarta kanggo ngebaki panjulake  konsumen. Akeh warga Dusun Pegunungan mutuske nginep suwene rong minggu ing Ibu Kota. Dheweke nyewa panggonan kanggo mbangun “hotel” lan “salon” kewan kurban mesisan kangge ngeyup. Salah siji bakul kewan kurban saka Dusun Pegunungan, Mustofa (50), kandha, kang  tuku…

Read More

Pamudhunan 3 Yuta Liter Banyu Resik kanggo Mangsa Ketiga ing Kulon Progo

Kekeringan Kulon Progo detak berita

Kekeringan ing Kulon Progo KULON PROGO, Detak Berita – Kabupaten Kulon Progo isih netep-ake status tanggap darurat  mangsa ketiga. Kira-kira 3 yuta liter banyu resik wis di dum  kangge ngebaki kabutuhan banyu resik warga ing 8 kecamatan kang kena. “Ngedhunke banyu kangge 8 kecamatan kang kena mangsa ketiga wis kira-kira 600an tengki, kawit wulan Juni kepungkur nganti  tengah Agustus iki. Saben tengki amot kira-kira 5.000 liter banyu resik, dadi wis kira-kira 3 yuta liter banyu resik kang didum marang warga”, kandhane Kepala Pelaksana BPBD Kulon Progo, Ariadi, Senin (13/8/2018). GoTravelKita.com…

Read More

Nggawe Dokumen Palsu ing Kediri, Kebongkar Polda Jatim

Dokumen Palsu detak berita

Nggawe Dokumen Palsu ing Kediri, Kebongkar Polda Jatim SURABAYA, Detak Berita – Agung Wiyono urusan ukum lan ditahan maneh. Wong lanang 37 taun saka Plosokidul, Plosoklaten, Kabupaten Kediri, kang lagi metu saka kunjara ing 2016, tumindak kriminal maneh, yaiku nggawe dokumen palsu. Agung mbuka jasa nggawe KTP, Kartu Keluaraga (KK), SIM, STNK, Ijazah, akte kelairan lan surat pegat palsu. Praktek nggawe dokumen palsu iki wis dilakoni Agung suwene sak taun pungkasan iki. “Nggawe dokumen palsu kawit 2017 kepungkur. Langgan-e ora mung hanya warga  Kediri. Ana saka Nganjuk, Jombang lan Surabaya”,…

Read More