Sajroning 4 Dina, 1.017 calon Ora Nekani Tes SKD CPNS Pemprov Jatim

tes cpns

SURABAYA, Detak Berita  – Tes seleksi kompetensi dasar (SKD) calon pegawai negeri sipil (CPNS) ing panggonan Pemerintah Provinsi Jawa Timur wis mlaku petang dina. Suwene petang dina iku, kacathet akehe 1.017 uwong ora melu tes SKD kang dasare komputer kang digelar ing Graha Unesa Lidah Kulon, Lakarsantri, Surabaya. Senadyan mengkono, Badan Kepegawaian Daerah (BKD) Pemprov Jatim kandha akehe katekan uwong lumayan dhuwur. “Suwene petang dina iku, akehe uwong kang teka 9.783 uwong lan ana 1.017 uwong ora teka. Akehe katekan iku wis lumayan dhuwur  lan meh padha karo tes taun…

Read More

Karcis Sepur Mudik Riyaya Bisa Dipesen 14 Februari !

kereta lebaran

JAKARTA, Detak Berita – PT Kereta Api Indonesia (Persero) wis wiwit adol  karcis sepur  kanggo angkutan riyaya wiwit tanggal 14 Februari 2020 utawa pas-e ing dina  Jumat sesok.  Karcis iki bisa dibuka lan dipesen ing web KAI, aplikasi KAI Access, lan kabeh kanal pangedolan resmi KAI liyane. Direktur Utama KAI Edi Sukmoro kandha yen karcis kang wis dituku ing tanggal 14 Februari  arupa  jadwal mlakune sepur  reguler H-10 nganti  H+10 riyaya. Pas-e ing jadwal 14 Mei nganti  4 Juni 2020. “Karcis KA Reguler  wektu Angkutan Riyaya 1441 H arep d…

Read More

Udan Deres Banget, Dalan-dalan ing Surabaya Banjir Maneh

Surabaya Banjir detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Dalan-dalan Surabaya direndhem banjir maneh sawise udan deres wiwit nyiram kira-kira jam 6 sore. Sak bagiyan titik dalan ing sak bagiyan daerah kerendhem banyu. Macet uga ora bisa diendhani. Saka kabar kang diklumpuk-ake, sak bagiyan daerah kang kerendhem banjir yaiku Simorejo, Simo Gunung, HR Muhammad, Mayjen Sungkono, Petemon, Asemrowo, Putat Jaya, lan Dukuh Kupang. Dhuwure banjir rena-rena kanggo saben daerah wiwit kencet nganti bangkekan uwong diwasa. “Iki banyune arep mlebu omah, wis ing teras”, kandhane Diani, salah siji warga Simorejo, Sabtu (1/2/2020). Sauntara dalan-dalan dhewe wis…

Read More

Wiwit 29 Maret, Bandara Adisutjipto Pindhah menyang Kulon Progo

Bandara Jogja Kulonprogo detakberita

KULON PROGO, Detak Berita – Presiden Joko Widodo (Jokowi) mestek-ake bandara Internasional Adisutjipto Yogyakarta dipindhah menyang Bandara Internasional Yogyakarta utawa Yogyakarta International Airport (YIA) ing Kulon Progo, Yogyakarta. Pindhahan iku 29 Maret mengko. “Pindhahan kabehing ing pungkasan Maret, 29. Pengene kabeh pindhah”, tuture presiden ing selaning acara progres pembangunan bandara YIA ing Kabupaten Kulon Progo, Jumat (31/1/2020). Kanthi pindhahan iki, mengkone YIA arep dadi lawang kanggo wisatawan. Pesawat kang duwe ukuran gedhe sak kelas airbus bisa ndarat, sauntara ing Adisutjipto kanggo pesawat werna ATR lan pesawat carter/sewan. “Kang disisa-ake kari…

Read More

Lion Air lan Wings Air Pindah Sauntara menyang Terminal 1A Bandara Juanda

Bandara-Internasional-Juanda-640x425.jpeg

JAKARTA, Detak Berita – Maskapai panerbangan Lion Air (JT) lan Wings Air (IW) arep mindhahke layanan kamangkatan-e panerbangan domestik menyang Terminal 1A Bandara Internasional Juanda, Jawa Timur, kaitung 1 Februari 2020. Sadurunge  Lion Air lan Wings Air nglakok-ake kabeh layanan kamangkatan ing  terminal 1B Bandara Udara Internasional Juanda. Disalin saka siaran pers, Kamis (30/1/2020), rencana iki arep dileksana-ake wiwit 1 Februari 2020 nganti  bewara luwih. Bab iku amerga ana renovasi kanggo ndadek-ake amba lan undhakan layanan penumpang ing Bandara Juanda, ndadek-ake pindah-e  terminal kang sifat sauntara. Sauntara maskapai penerbangan Batik…

Read More

Russia lan Cina Kerjabareng Nyipta-ake Vaksin Virus Corona

Rusia China Obat Anti Corona detakberita

JAKARTA, Detak Berita – Terus nambahing akehe korban lan kasus virus Corona ndorong Cina supaya njaluk pitulungan negara-negara liya. Kabar paling anyar, Cina kerja bareng karo Russia kanggo nyipta-ake vaksin virus Corona. “Pemerintah Cina ing Beijing wis nyerahke contoh genome saka virus Corona menyang Moskow”, kandhane wakil konsulat Russia kaya disalin saka kantor berita Reuters, Rabu (29/1/ 2020). Nganti kabar iki ditulis, jumlah akehe kasus virus Corona terus mundhak. Kanggo jumlah kasus kang kena Corona, angkane wis nggayuh luwih saka 6000 uwong. Anane akehe korban mati mundhak saka 106 dadi…

Read More

Wabah Corona, Presiden Jokowi: Rakyat Tetep Waspada lan Ati-ati, Iki Dudu Bab Gampang…

Jokowi PAL Corona detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Presiden Joko Widodo ngimbau rakyat tetep waspada lan ati-ati gandeng sumerbar-e wabah virus corona, Senin (27/1/2020) ing Surabaya. Amerga, miturut Presiden, kangge nangani sumebar-e virus corona dudu sawijining kang gampang dilakok-ake. “Pangawasan ing kabeh bandara kita, utama-ne kang nyambung karo penerbangan saka lan menyang Tiongkok wis kita lakok-ake, nanging iki dudu sawijining kang gampang, merga ing wektu inkubasi iku, panas kadang-kadang ora bisa kelacak kanthi scanner kang kita duweni. Kabeh negara ngalami bab kang padha”, kandhane Presiden Jokowi, kaya dikutip saka video Sekretariat Presiden Biro Pers,…

Read More

Endha saka Virus Corona, 12 Mahasiswa Unesa Surabaya ing Wuhan Didhewe-ake

virus corona

SURABAYA, Detak Berita – Akehe12 mahasiswa Universitas Negeri Surabaya (Unesa) kang lagi melu program beasiswa basa Mandarin ing Central China Normal University (CCNU), Wuhan, Provinsi Hubei, China Tengah, didhewe-ake jalaran virus corona. “Sanga mahasiswa kang nrima beasiswa saka Pusat Bahasa Mandarin Unesa lan telu mahasiswa kang nrima beasiswa saka pemerintah China,” ujare Rektor Unesa Nurhasan, Minggu (26/1/2020). Dheweke mestek-ake, kabeh mahasiswa iku isih sehat, senadyan nganti saiki ora oleh oleh metu saka asrama supaya nyegah kena virus corona. “Dheweke kabeh Alhamdulillah isih sehat. Nganti saiki durung oleh metu saka asrama….

Read More

Mentan Syahrul pengen Ngundhak-ake Upaya Tani dadi Skala Bisnis

Menteri Pertanian Syhrul Yasin Limpo

Menteri Pertanian Syhrul Yasin Limpo MAKASSAR, Detak Berita – Suwene iki nandhak-ake sektor tani bisa nyangga sajroning kahanan nyeret-ake ekonomi Indonesia utawa dunya. Malah, sektor tani bisa nggawe undhakan apik sajroning mbangun nasional, kanthi nggawe kasempetan gawean. Miturut Menteri Pertanian Syhrul Yasin Limpo, Kredit Usaha Rakyat (KUR) lan Komando Strategi Pembangunan Pertanian (Kostratani) dipengeni bisa luwih cepet ngobah-ake mbangun pertanian pedesaan menyang tani maju, mandiri lan modern. Bab iku dikandha-ake Mentan Syahrul ing Sosialisasi Pemanfaatan Dana KUR lan Implementasi Kostratani ing Wisma Negara CPI Kota Makassar, Sabtu (25/1/2020). “Gambaran iku…

Read More

Banjir Susut Sawise Udan Rampung, Iki kang Dilakok-ake Pemkot Surabaya

Banjir Surabaya detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Udan deres kang nyiram Kutha Surabaya, Jawa Timur, nalika Rabu (15/1/2020) ndadek-ake 32 titik dalan protokol Kutha Pahlawan iku kerendhem banjir. Dhuwure banjir rena-rena, yaiku wiwit 10 sentimeter nganti meh nggayuh 1 meter. Senadyan mengkono, banjir ing sawetara dalan  protokol cepet susut mung sajroning wektu kira-kita rong jam. Kepiye carane Pemerintah Kutha Surabaya nangani banjir? Kepala Dinas Pekerjaan Umum Bina Marga lan Pematusan Kutha Surabaya Erna Purnawati kandha, Pemkot Surabaya duwe 59 omah kumpa kang wis dibangun lan dianggo sasuwe iki. Akehe 59 omah kumpa iku…

Read More