Ayo Sinau Basa Jawa Kuno Karo Kumpulan Sutasoma

komunitas sutasoma

Kumpulan Sutasoma LAMONGAN, Detak Berita – Ora akeh kumpulan kang dasar-e budaya kang thukul lan gedhe madeg-ke maneh budaya leluhur. Salah siji kumpulan kang ora akeh yaiku kumpulan Sutasoma. Cocok karo jenenge kang dijupuk saka pujangga lawas, kumpulan Sutasoma mlaku ing bidang pasinaon budaya, kusus-e basa Jawa Kuno. Kumpulan Sutasoma kang madeg wiwit 2012 iki ngabotke marang pasinaon basa Jawa Kuno kang saiki wiwit puyeh lan jarang banget diwulang-ke ing bangku-bangku sekolah. Go Travel Kita “Kumpulan Sutasoma iki madeg ing 2012 merga prihatin kanthi kahanan basa Jawa Kuno kang akeh…

Read More

Dalan Pilihan Purworejo-Wonosobo Ujug-ujug Ambles lan Bolong

purworejo - wonosobo

PURWOREJO, Detak Berita – Dalan pilihan kang ngubungke Kabupaten Purworejo-Wonosobo, Jawa Tengah ujug-ujug ambrol. Bolong mangap ndadek-ake separo dalan ora bisa dilewati. Dalan propinsi kang ngubungke Kabupaten Purworejo – Wonosobo pas-e ing desa Plipiran Kecamatan Bruno iki ujug-ujug ambles ing Rabu (14/3/2018) awan. Ambles-e separo dalan nggawe bolong kang garis tengah-e kira-kira 1,5 meter kanthi jerune kang durung diweruhi. Ora ana kurban sajroning kedadean iki. “Wiwitane kira-kira jam 07.00 wib warga kana ndeleng ana mrapak kang bentuk-e bunder ing panggonan iku, lan warga duwe akal menehi tanda rambu kanthi nganggo…

Read More

Udan Deres ing Gunung Kidul, Wit-wit Ambruk Kabeh, Motor Kintir Kegawa Banjir

banjr g kidul

YOGYAKARTA, Detak Berita –   Udan deres kang nyiram daerah Gunung Kidul, Yogyakarta, ndadek-ake banjir lan wit ambruk ing sawetara panggonan. Ora ana kurban, nanging  kerugen dikira-kira nganti puluhan yuta rupiah. Kepala Seksi Kedaruratan lan Logistik Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kabupaten Gunung Kidul Sapto Wibowo kandha, nganti saiki data kang mlebu ana pitu titik bencana wiwit saka banjir nganti wit ambruk. Wit kang dhuwure wolung meter kanthi garis tengah 40 sentimeter ambruk ing tengah dalan Yogyakarta-Wonosari ing Putat, Patuk, Gunung Kidul, lan sempet ndadek-ake kendaraan kang liwat keganggu. Sakliyane iku,…

Read More

Koran Bernas Yogya Pamit ‘Pensiun’

Koran Bernas Jogja detak berita

YOGYAKARTA, Detak Berita – Siji maneh koran cetak ambruk alias tutup. Wiwit dina Kemis, 1 Maret 2018 Koran Bernas kang metu ing Yogyakarta sah kandha tutup. Dina iki, Rabu (28/2/2018) koran edisi pungkasan Koran Bernas kang duwe kantor redaksi ing daerah Ringroad Utara, Sleman. Koran Bernas salah siji koran paling tuwa ing Yogyakarta. Umure wis 72 taun. Koran Bernas kang dhisike duwe jeneng Harian Nasional madeg 15 November 1946. Koran Bernas iki wis 72 taun ana ngelayani kang maca cetak ing daerah Yogyakarta lan sacedhake. Tanggal 28 Februari 2018 edisi…

Read More

PT PAL Nyerahke KCR 60 Pesenan TNI AL, Rampung 4 Wulan Luwih Cepet

PT PAL Serahkan KC 60 detak berita

SURABAYA, Detak Berita — PT PAL ngrampungke Kapal Cepat Rudal (KCR) 60 meter pesenan Kemenhan kanggo TNI AL. Kapal iki rampung luwih cepet saka target wiwitan wulan Juli 2018. KCR 60 meter iki dikarepke  KSAL Laksamana Ade Supandi bisa dadi produk unggulan alutsista maritim. “Arepane KCR 60 iki kudu dadi produk unggulan,” kandhane Ade nalika floating ing Dermaga divisi Kapal Perang PT PAL, Selasa (27/2/2018). Ade kandha, KCR 60 dadi kapal kang dibutuhke TNI AL kanggo nggenteni kapal macem kang padha kang wis umur 30 taun luwih. “Sabanjure KCR 60…

Read More

Warga Kurban Banjir ing Brebes Wiwit Kurang Banyu Resik

Banjir Brebes detak berita

BREBES, Detak Berita – Kurban banjir ing Kecamatan Losari, Kabupaten Brebes, wiwit kurang banyu resik. Warga rela antri lan rebutan banyu resik kanggo banyu ngombe lan  masak. Nganti Senin (26/2/2018) sore, banjir isih ngrendhem desa Kecipir, Kecamatan Losari. Dhuwur-e banyu kang ngrendhem perumahan kira-kira 40 nganti 60 cm. Warga isih kangelan nglakok-ake kegiatan kanthi normal. Aliyah, warga desa Kecipir kang dadi kurban banjir, kandha wis sawetara dina kangelan banyu resik merga banjir. Kabeh listrik kang dipateni saya ndadek-ake angel njupuk banyu. Sakliyane iku, kawit desane kerendhem, ora ana bakul banyu…

Read More

Bab Pangilangan Biaya Pangesahan STNK, Polisi Nunggu Arahan Pemerintah

stnk

JAKARTA, Detak Berita — Mahkamah Agung (MA) wis mbatalke aturan tarikan biaya administrasi pangesahan surat tanda nomor kendaraan (STNK). Aturan iku ana ing sajroning lampiran No E Angka 1 dan 2 Peraturan Pemerintah Nomor 60 Tahun 2016 bab Jenis lan Tarif atas Penerimaan Negara Bukan Pajak kang mlaku ing Kepolisian Negara. Ngrujuk Pasal 73 Ayat (5) UU No 30, pangesahan utawa fotokopi kang dilakok-ake badan utawa pejabat pemerintah ora oleh kena biaya utawa gratis. Nanggapi bab iki, Kasi STNK Subdit Regident Ditlantas Polda Metro Jaya Kompol Bayu Pratama kandha, pihake ora…

Read More

3 Murid SMK ing Rembang Nggawe Obat Nyamuk saka woh Kawis

Obat Nyamuk Buah Kawis detak berita

REMBANG, Detak Berita – 3 murid SMK ing Rembang, kasil ngolah woh kawis dadi obat nyamuk elektrik kang ramah lingkungan. Asil karya iku uga kasil nyabet juara kapisan sajroning Lomba Artikel Ilmiah Remaja tingkat SMK Kesehatan sak Jawa. Katelu murid iku yaiku Mitha Alviani (kelas X), Intan Afrida Zulfami (kelas XI) lan Zahrotun Nafisah (kelas XII). Katelune sekolah ing SMK Avicena, Lasem. Zahrotun Nafisah kandha prinsip kerjane obat nyamuk kang digawe bareng kanca-kancane iku padha kaya obat nyamuk elektrik liyane. Tim-e mung nggawe kaya mat kang murni bahan dasar-e woh…

Read More

Gus Ipul Pengen Produk Tanggulangin Bisa Nembus Pasar Ekspor

Gus Ipul Ekspor Tas detak berita

SIDOARJO, Detak Berita — Calon Gubernur Jawa Timur Saifullah Yusuf -Gus Ipul- arep nggawa produk Jatim menyang pasar ekspor. Salah sijine nyurung produk kerajinan kulit Tanggulangin Sidoarjo. Bab iku dikandha-ake calon gubernur Jatim nomer 2 nalika nekani produk kulit ing Koperasi Intako, Desa Kedengsari, Kecamatan Tanggulangin, Sidoarjo, Selasa (20/2/2018). Miturut Gus Ipul, produk kulit kaya tas lan sepatu kang ana ing Sidoarjo tau ngalami wektu apik. Malah tau uga ngalami wektu peteng nalika ana bencana Lumpur Lapindo taun 2006. “Produk kulit saka Tanggulangin iki ndadek-ake mongkog. Senajan wis ngalami wektu…

Read More

Polresta Pasuruan Entek-entekan Ngamanke Loro Pilkada

Polresta Pasuruan detak berita

PASURUAN, Detak Berita – Ngadhepi Pemilihan Kepala Daerah (Pilkada) 2019, Polresta Pasuruan nglakok-ake apel kanggo nyiapke  pangamanan loro pilkada ing daerah-e. Kapolresta Pasuruan mandhes-ke  pihak-e entek-entekan sajroning ngamanke wektu kampanye, ngadhepi nganti sarampung- e coblosan. “Kita arep entek-entekan ya. Apamaneh ing daerah kita rak ana loro Pilkada. Kabeh skenario wis disiapke”, kandhane Kapolresta Pasuruan AKBP Rizal Martomo, Selasa (19/2/2018). Loro pilkada kang dikarepke yaiku Pilihan Gubernur (Pilgub) Jatim lan Pilihan Bupati (Pilbup) Pasuruan. “Sak bagiyan daerah kita uga nggelar Pilbup merga kalebu daerah Kabupaten Pasuruan”, kandhane. Rizal kandha, suwene wektu…

Read More