Banjir Susut Sawise Udan Rampung, Iki kang Dilakok-ake Pemkot Surabaya

Banjir Surabaya detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Udan deres kang nyiram Kutha Surabaya, Jawa Timur, nalika Rabu (15/1/2020) ndadek-ake 32 titik dalan protokol Kutha Pahlawan iku kerendhem banjir. Dhuwure banjir rena-rena, yaiku wiwit 10 sentimeter nganti meh nggayuh 1 meter. Senadyan mengkono, banjir ing sawetara dalan  protokol cepet susut mung sajroning wektu kira-kita rong jam. Kepiye carane Pemerintah Kutha Surabaya nangani banjir? Kepala Dinas Pekerjaan Umum Bina Marga lan Pematusan Kutha Surabaya Erna Purnawati kandha, Pemkot Surabaya duwe 59 omah kumpa kang wis dibangun lan dianggo sasuwe iki. Akehe 59 omah kumpa iku…

Read More

Rega Lombok Rawit Nganti Rp 90.000 Saben Kilo-ne, Iki Kandhane Kementan

lombok rawit

JAKARTA, Detak Berita – Rega lombok rawit mundhak dadi Rp 90.000 saben kilogram ing Pasar Kebayoran Lama, Jakarta Kamis iki (16/1/2020). Agus salah siji bakul lombok ing Pasar Kebayoran Lama kandha, Minggu kepungkur rega lombok rawit nate nyampe Rp 80.000 banjur alon-alon rega wiwit mundhak  merga winatese stok ing pasar induk. “Lombok rawit wis Rp 90.000 merga stok wis ora akeh ing pasar induk, apamaneh cuaca durung apik”, kandhane Agus. Bakul lombok liyane, Asep uga kandha bab padha. Dheweke ngira-ngira rega lombok rawit bisa terus dhuwur merga dikira-kira isih kurang…

Read More

Crita Sopir Ora Bisa Endha nalika Ketangkep Kamera Tilang Elektronik

Tilang Elektronik Surabaya detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Atusan uwong kang langgar lalu lintas kang nrima surat tegoran nglakok-ake konfirmasi ing Posko Gakkum Mal Pelayanan Publik Siola, Surabaya, Jawa Timur, Rabu (15/1/2020). Suwene seminggu uji coba sistem Electronic Traffic Law Enforcement (e-TLE) utawa tilang elektronik ing Kutha Surabaya, isih akeh pangandara kang ngelanggar lalu lintas. Salah siji kang nglanggar kang konfirmasi yaiku Dwi Setiawan (28), warga Kenjeran, Surabaya. Dheweke ngaku teka menyang Posko Gakkum Siola sawise nrima surat tegoran saka kepolisian amerga palanggaran lalu lintas ing Jalan Darmawangsa. Palanggaran kang dilakok-ake iku  diduduh-ake  karo…

Read More

Sekolah SD Ambruk, 1 Murid lan Guru Mati, 11 Mlebu Rumah Sakit

cross polisi

SURABAYA, Detak Berita – Gedung kelas Sekolah Dasar Negeri (SDN) Gentong ing kutha Pasuruan ambruk, Selasa (5/11/2019) esuk. Siji Guru lan siji murid dilapor-ke mati ing panggonan, sauntara 11 murid liyane mlebu  rumah sakit merga ngalami tatu ketiban reruntuhan gedung kelas. Kabar kang dikumpul-ke saka Polda Jatim, gedung SDN ing dalan Kyai Sepuh nomer 49, Kelurahan Gentong Kecamatan Gadingrejo iku dilapor-ke ambruk jam 08.15 WIB. Gedung iku dinggoni 4 kelas yaiku kelas II A, II B, V B, lan V A. “Murid kelas II A lan II B lagi sinau…

Read More

Asrama Mahasiswa Nusantara Arep Dibangun ing Surabaya lan Malang

khofifah1

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Khofifah Indar Parawansa pengen mahasiswa saka kabeh daerah kang kuliah ing Jatim bisa dadi siji karo mahasiswa saka daerah liya. Dheweke pengen werna-werna iki dadi  manunggal kang nguwatke bangsa. Khofifah uga nyambut apik mbangun-e Asrama Mahasiswa Nusantara (AMN) ing Indonesia. Ana enem kang dibangun ing Indonesia, yaiku ing Manado, Makassar, Jakarta lan Yogyakarta. Ing Jatim oleh bagiyan loro asrama ing Surabaya lan Malang. “Tim gelem ndeleng  tlatah kang disiapke Pemprov ing daerah Siwalan, wis rapat karo werna-werna perguruan tinggi, lan alhamdulilah ing sajroning rencana pamekaran…

Read More

Khofifah Kandha GBT Mambu Sampah, Pemprov Jatim: Aja Ditanggepi Elek

khofifah

SURABAYA, Detak Berita – Omongan Gubernur Jatim Khofifah Indar Parawansa kang kandha Stadion Gelora Bung Tomo (GBT) mambu sampah panen werna-werna komentar. Banjur apa tanggepan Pemprov Jatim? “Ibu gubernur menehi apresiasi banget  Bonekmania lan Pemkot Surabaya. Nanging pilihan liya kudu tetep disiap-ke, supaya kasempetan dadi pangginan tuan rumah Piala Dunia U 20 iki ora arep pindah menyang provinsi liya,” kandha Kepala Biro Humas lan Protokol Pemprov Jatim, Aries nalika ditemoni ing Kantor Gubernur Jatim, Surabaya, Sabtu (2/11/2019). Amerga, Khofifah tetep pengen lan supaya Jatim kapilih dadi salah siji panggonan Piala…

Read More

Iki Pangakon-e Utusan-e Ahmad Dhani kang Njupuk Formulir Pilwali Surabaya

utusan dhani

SURABAYA, Detak Berita – Ahmad Dhani ngakon uwong njupuk formulir pendaftaran kanggo Pilwali Surabaya 2020 liwat DPC Gerindra. Kang diakon dadi relawan Dhani jeneng-e Hariyadi Nugroho. Hariyadi mbener-ke yen dheweke kang njupuk formulir. Njupuk-e formulir iku dadi inisiatif-e kang pengen ndeleng idola-ne maju sajroning Pilwali Surabaya 2020. Ucul saka iku, dheweke ngaku diakon Ahmad Dhani supaya njupuk formulir iku. “Gandheng bab njupuk-e formulir pancen aku njupukl formulir menyang kantor DPC (Gerindra) Surabaya. Kang sawetara wektu kang kepungkur aku diakon Mas Dhani supaya njupuk formulir iku. Kang gunane kanggo Mas Dhani…

Read More

Sah! DPR Tetepke Idham Azis dadi Kapolri

kapolri 2019

JAKARTA, Detak Berita – DPR ngesahke panetepan Komjen Idham Azis dadi Kapolri. Komjen Idham sah dadi Kapolri sawise disetujoni liwat sidang paripurna DPR. Paripurna dianak-ke ing Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta, Kamis (31/10/2019). Idham sadurunge wis liwat uji kepatutan lan kelayakan (fit and proper test) kang dianak-ke Komisi III DPR nalika Rabu (30/10/2019). Ketua Komisi III DPR Herman Hery nate kandha laporan bab fit and proper test tumrap Idham ing ngarepe sidang paripurna sore iki. Idham kapilih kanthi aklamasi. “Sawise fit and proper test, Komisi III DPR nglakokake pleno. Saka pleno,…

Read More

Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne. Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe. “Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019). Arus…

Read More

Persebaya Kalah, Panyengkuyung-e Semrawut, Baliho Diobong

persebaya kalah

SURABAYA, Detak Berita – Kalah-e Persebaya Surabaya saka PSS Sleman ndadek-ake semrawut. Panyengkuyung kang kuciwa  mlebu ngliwati njero lapangan lan ngrusak. Ing kandang-e dhewe, Stadion Gelora Bung Tomo, Selasa (29/10/2019) sore WIB, Persebaya kalah 2-3 sajroning terusan Liga 1. Nalika wasit Thoriq Alkatiri nyebul sempritan dawa tanda bal-balan bubar, panyengkuyung nyerbu mlebu lapangan. Sawetara fasilitas ing njero lapangan dirusak karo panyengkuyung. Baliho ing pinggir lapangan dadi sasaran amukan. Panyengkuyung malah ngobong baliho kang ndadek-ake beluk ireng banget mumbul mendhuwur. Dheweke uga mlebu menyang lorong kang main. Kang tugas kaamanan ngupayak-ake…

Read More