Asrama Mahasiswa Nusantara Arep Dibangun ing Surabaya lan Malang

khofifah1

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Khofifah Indar Parawansa pengen mahasiswa saka kabeh daerah kang kuliah ing Jatim bisa dadi siji karo mahasiswa saka daerah liya. Dheweke pengen werna-werna iki dadi  manunggal kang nguwatke bangsa. Khofifah uga nyambut apik mbangun-e Asrama Mahasiswa Nusantara (AMN) ing Indonesia. Ana enem kang dibangun ing Indonesia, yaiku ing Manado, Makassar, Jakarta lan Yogyakarta. Ing Jatim oleh bagiyan loro asrama ing Surabaya lan Malang. “Tim gelem ndeleng  tlatah kang disiapke Pemprov ing daerah Siwalan, wis rapat karo werna-werna perguruan tinggi, lan alhamdulilah ing sajroning rencana pamekaran…

Read More

Khofifah Kandha GBT Mambu Sampah, Pemprov Jatim: Aja Ditanggepi Elek

khofifah

SURABAYA, Detak Berita – Omongan Gubernur Jatim Khofifah Indar Parawansa kang kandha Stadion Gelora Bung Tomo (GBT) mambu sampah panen werna-werna komentar. Banjur apa tanggepan Pemprov Jatim? “Ibu gubernur menehi apresiasi banget  Bonekmania lan Pemkot Surabaya. Nanging pilihan liya kudu tetep disiap-ke, supaya kasempetan dadi pangginan tuan rumah Piala Dunia U 20 iki ora arep pindah menyang provinsi liya,” kandha Kepala Biro Humas lan Protokol Pemprov Jatim, Aries nalika ditemoni ing Kantor Gubernur Jatim, Surabaya, Sabtu (2/11/2019). Amerga, Khofifah tetep pengen lan supaya Jatim kapilih dadi salah siji panggonan Piala…

Read More

Iki Pangakon-e Utusan-e Ahmad Dhani kang Njupuk Formulir Pilwali Surabaya

utusan dhani

SURABAYA, Detak Berita – Ahmad Dhani ngakon uwong njupuk formulir pendaftaran kanggo Pilwali Surabaya 2020 liwat DPC Gerindra. Kang diakon dadi relawan Dhani jeneng-e Hariyadi Nugroho. Hariyadi mbener-ke yen dheweke kang njupuk formulir. Njupuk-e formulir iku dadi inisiatif-e kang pengen ndeleng idola-ne maju sajroning Pilwali Surabaya 2020. Ucul saka iku, dheweke ngaku diakon Ahmad Dhani supaya njupuk formulir iku. “Gandheng bab njupuk-e formulir pancen aku njupukl formulir menyang kantor DPC (Gerindra) Surabaya. Kang sawetara wektu kang kepungkur aku diakon Mas Dhani supaya njupuk formulir iku. Kang gunane kanggo Mas Dhani…

Read More

Sah! DPR Tetepke Idham Azis dadi Kapolri

kapolri 2019

JAKARTA, Detak Berita – DPR ngesahke panetepan Komjen Idham Azis dadi Kapolri. Komjen Idham sah dadi Kapolri sawise disetujoni liwat sidang paripurna DPR. Paripurna dianak-ke ing Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta, Kamis (31/10/2019). Idham sadurunge wis liwat uji kepatutan lan kelayakan (fit and proper test) kang dianak-ke Komisi III DPR nalika Rabu (30/10/2019). Ketua Komisi III DPR Herman Hery nate kandha laporan bab fit and proper test tumrap Idham ing ngarepe sidang paripurna sore iki. Idham kapilih kanthi aklamasi. “Sawise fit and proper test, Komisi III DPR nglakokake pleno. Saka pleno,…

Read More

Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne. Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe. “Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019). Arus…

Read More

Asat Saya Amba ing Banyumas, 73.377 Jiwa Nunggu Pitulungan Banyu Resik

kekeringan

PURWOKERTO, Detak Berita – Asat ing daerah Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah saya amba. Nganti saiki, sak orane 20.361 kepala kaluwarga (KK) utawa kira-kira 73.377 jiwa ngenteni pitulungan banyu resik. Kepala Pelaksana Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Banyumas Ariono kandha, krisis banyu resik nerak 88 desa kang sumebar ing 20 kecamatan saka kabeh 27 kecamatan ing Kabupaten Banyumas. “Nganti tanggal 26 Oktober kita kabeh wis ngirimke 2.096 tengki banyu resik utawa kira-kira 10.493.000 liter,” kandhane Ariono, Minggu (27/10/2019). Ariono kandha, krisis banyu resik  taun iki dadi kang paling nemen kawit kurang…

Read More

Komposisi Kabinet Jokowi Dianggep Gampang Nyepet-ke Reshuffle

komposisi-kabinet-jokowi-dinilai-rentan-percepatan-reshuffle

JAKARTA, Detak Berita – Presiden Joko Widodo (Jokowi) lagi wae ngrampungke komposisi kabinet Indonesia Maju, kang arep mbantu dheweke suwene limang taun mangarep. Direktur Eksekutif Parameter Politik Adi Prayitno ngira-ira, ndeleng struktur kabinet Indonesia Maju, ndadek-ake reshuffle kabinet bisa wae kedadean kurang saka setaun. “Yen ndeleng kahanan saiki, dak kira setaun kesuwen kanggo reshuffle. Deleng portofolio-ne ora suwe iki bisa reshuffle,” kandhane Adi sajroning diskusi ing daerah Menteng, Jakarta Pusat, Sabtu (26/10/2019). Miturut Adi, sawetara pos Kementerian kaya Kemendikbud lan Kemenag kudu  bisa mbuktek-ake kasil, yen ora gelem direshuffle. Apamaneh,…

Read More

Hawa Panas ing Ngendi-endi Daerah Indonesia, Iki 3 Jalaran-e

ilustrasi-suhu-panas

JAKARTA, Detak Berita – Hawa panas kang nerak sawetara daerah ing Indonesia sawetara wektu iki isih dadi rembugan anget. Ora sethithik warga kang takon jalaran-e hawa kang nganti sak dhuwur-e 35 derajat Celcius ing sawetara daerah. Njawab pitakonan iku, Kepala Bidang Prediksi lan Peringatan Dini Cuaca, Badan Meteorologi Klimatologi lan Geofisika (BMKG), Miming Saepudin MSi kandha yen hawa panas kang kedadean amerga telu jalaran utama. Kapisan, kahanan srengenge kang lagi ana ing daerah Indonesia, saiki katon jelas banget kulminasi-ne. “Triangle utama fenomena hawa panas iki kedadean merga titik srengenge. Ing…

Read More

Prabowo Calon Menteri, Panliti LIPI: Kanggo Apa Pemilu yen Pungkasane Kekuwatan Didum?

owo-owi

JAKARTA, Detak Berita – Kepala Pusat Panlitian Politik Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI) Syamsuddin Haris menehi kritik upaya Presiden Joko Widodo ngajak pihak oposisi supaya gabung ing kabinet-e. Dheweke nyontoke Ketua Umum Gerindra Prabowo Subianto lan Wakil Ketua Umum Gerindra Edhy Prabowo kang dijuluk karo Jokowi menyang Istana Kepresidenan. Dheweke diproyeksi-ake dadi calon menteri. Kamangka, Prabowo lan partai-ne dadi  saingan-e Jokowi sajroning Pilpres 2019. “Kanggo apa kita nganak-ake pemilu yen pungkasan-e kakuwatan iku didum antara kang menang lan kang kalah ? Ya yen kompetisi bal-balan kaya kabeh oleh piala,” kandhane…

Read More

Prabowo Ditunjuk Jokowi Dadi Menteri Bagiyan Pertahanan

owo menhan

JAKARTA, Detak Berita – Ketua Umum Partai Gerindra Prabowo Subianto ngaku dijaluk supaya mlebu kabinet Joko Widodo-Ma’ruf Amin. Senadyan ora kanda jelas pos menteri kang arep dheweke emban, nanging Prabowo kandha dheweke arep mbantu kabinet Jokowi-Ma’ruf ing bagiyan pertahanan. “Aku dijaluk tulung dheweke ing bagiyan pertahanan,” kandhane Prabowo ing Istana Kepresidenan, Jakarta, Senin (21/10/2019). Tipak Komandan Jenderal Kopassus iku ngaku, arep kerja temenan supaya  nggayuh apa sasaran kang wis dipestek-ake karo pemerintahan Jokowi. “Dheweke menehi sawetara arahan, aku arep kerja temenan supaya nggayuh sasaran lan arepan kang dipestek-ake,”  Prabowo neruske….

Read More