Para Tokoh Penting Jawa Timur Berkumpul Bersama Di Prigen, Sepakati Berantas Ketidakadilan Yang Semakin Marak – Detak Berita

DETAK BERITA – Beberapa tokoh penting Jawa Timur dan tokoh Nasional yang tergabung dalam DPP LPKAN, LKHAI, FPMI, dan FORMAS, berkumpul bersama di Prigen, Pasuruan, Senin (4/1/2021). Konsolidasi para tokoh penting tersebut guna menyatukan langkah di dalam mewujudkan situasi dan kondisi yang lebih baik dan memberantas ketidakadilan di Indonesia. Acara tersebut di hadiri oleh beberapa tokoh penting seperti Akhmad Junaidi (Ketum FPMI), R.H. Mohammad Ali Zaini (Ketum LPKAN), R.H Abd Chodir Djaelanie (Pimpred Metro Liputan 7), Gus Syahdi (Ketum FORMAS), Syaiful Arif (Sekjen FORMAS), Hartadi Hendra Lesmana (Ketum LKHAI), Lawyer…

Read More

Pemerintah Didhesek Aktip Nyurung Digitalisasi Aksara Jawa – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Upaya digitalisasi aksara Jawa kang diajoke Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (Pandi) menyang lembaga internet donya ilang. Pemerintah uga didhesek supaya temenan nglestarek-ake  warisan mbah buyut  iku. Panganggon aksara latin luwih akeh dianggo ing urip sedina-dinane, timbang nganggo aksara daerah kang keancem ilang. Direktur Eksekutif Culture and Folks For Indonesia (CFI) Muhammad Yusuf njaluk supaya pemerintah ngengolke digitalisasi aksara nuswantara. “Kudune pemerintah bisa nglakok-ake campur tangan kabijakan. Ngawal kanthi intensif apa kang lagi diupaya-ake Pandi”, kandhane kaya sajroning katerangan katulis, Senin (4/1/2021). Dikandha-ake CFI, upaya kang…

Read More

PPP Yakin Risma Arep Ngeculke Posisi Walkot Surabaya sajroning Wektu Cedhak – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Tri Rismaharini (Risma) isih njabat Wali Kota (Walkot) Surabaya senajan wes dilantik minangka Menteri Sosial (Mensos). Elite PPP Nurhayati yakin Risma arep mundur saka posisi wali kota sajroning wektu cedhak. “Mesthine Bu Risma arep mundur saka wali kota sajroning wektu cedhak iki”, kandhane Nurhayati marang wartawan, Rabu (23/12/2020). Miturut Nurhayati, Risma ora oleh ngalok-ake posisi rangkep. Dheweke nganggep Risma kudu ninggalke salah siji posisine. “Kudu ninggalke salah siji. Ora oleh rangkep posisi mesthine”, kandhane. Kanggo diweruhi, Tri Rismaharini dadi sah dilantik Presiden Joko Widodo (Jokowi) dadi Menteri…

Read More

KH Mutawakil dan Prof Muzaki Duet Pimpin MUI Jatim, Gubernur Khofifah Jabat Ketua Wantim – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Pemilihan Ketua MUI Jawa Timur di Hotel Swiss Bel Inn Juanda Sidoarjo, Rabu (23/12) Tim Fortmatur terdiri dari 13 orang yang mewakili berbagai komponen memutuskan KH Mutawakil Allah dan Prof Akhmad Muzakki sebagai Ketua Umum dan Sekretaris Umum MUI Jatim. Sementara itu, Ketua Dewan Pertimbangan MUI Jatim dijabat Gubernur Jawa Timur Khofifah Indar Parawansa dan Wakil Ketua Umum dijabat Prof KH Halim (Ketua MUI Jember) dan Professor KH Thohir Luth. Rapat tim formatur yang dipimpin oleh Saifullah Yusuf tersebut berjalan dengan lancar, karena sebagian besar anggota…

Read More

Formatur Terbentuk, Pilih KH Mutawakil Pimpin MUI Jatim – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Pemilihan Ketua MUI Jawa Timur di Hotel Swiss Bell In Juanda Sidoarjo, Rabu (23/12) mendekati final setelah Tim Formatur terbentuk. Tim Fortmatur terdiri dari 13 komponen diantaranya ketua umum dan sekretaris demisioner, dewan pertimbangan, dewan pakar, perguruan tinggi dan pesantren serta koordinator wilayah MUI se-Jatim. Pengurus PWNU Jawa Timur, KH Fahrur Rozi mengatakan kini tim formatur sedang rapat untuk memutuskan siapa yang bakal memimpin MUI Jawa Timur untuk periode mendatang. “Ini sedang rapat formatur tadi sudah terbentuk 13 komponen formatur. 13 Komponen ini akan memilih Ketua…

Read More

Muhibbin Zuhri : Dewan Pakar Dukung KH Mutawakil Pimpin MUI Jatim – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Dewan Pakar Majelis Ulama Indonesia (MUI) Jawa Timur menyatakan dengan tegas mendukung KH Mutawakil Alallah untuk menjadi Ketua Umum dalam Musyawarah MUI Jatim ke – X Tahun 2020, yang digelar selama dua hari, Selasa-Rabu (22-23/12/2020) di Surabaya.  Hal tersebut disampaikan oleh anggota dewan pakar MUI.Jatim, Dr Ahmad Muhibbin Zuhri, ” Saya mendukung KH. Mutawakil Alallah sebagai Ketua MUI Jawa Timur menggantikan KH. Abdussomaf Bukhori. Nama KH. Mutawakkil Alallah sejak awal diusulkan oleh Rais Syuriyah PWNU Jatim dan beberapa ulama lainnya”, tegasnya, Rabu (23/12/2020). Menurutnya, dukungan NU…

Read More

Malsok-ake Asil Rapid Tes ing Surabaya, Wiwit September 2020 – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Wong telu dicekel sawise malsok-ake surat asil rapid tes kanggo wong numpak kapal. Wiwit kapan tumindak pidana iku dilakok-ake wong telu iku? “Wiwit  wulan September 2020. Nanging kita terus jeroni, dikira-kira  bisa sadurunge”, kandhane Kapolres Pelabuhan Tanjung Perak AKBP Ganis Setyaningrum marang wartawan, Senin (21/12/2020). Suwene wektu telung wulan iku, kandhane Ganis, para kasangka wes oleh atusan kurban tumindak pidana-ne. Dheweke kabeh iku penumpang tujuan menyang kutha bagiyan etan kaya Kalimantan, Sulawesi, Maluku, lan Papua. “Dadi dheweke kang wes nggawe (surat asil rapid tes palsu) ing…

Read More

Mlebu DIY Wajib Nggawa Bukti Tes Antigen – Detak Berita

YOGYA, Detak Berita – Pemda DIY ngwajibke uwong lelungan mlebu menyang daerah DIY supaya ngantongi surat ora reaktif rapid test antigen. Bab iku dikarepke minangka tumindak  pancegahan panularan Covid-19 nalika prei pungkasan taun. Gubernur DIY, Sri Sultan HB X kandha kebijakan wajib tes antigen yaiku putusan saka pemerintah pusat. Daerah miturut Sultan kudu nglaksana-ke putusan iku kanthi cocok-ake liwat nggawe aturan turunan. “Dheweke kang lelungan ing wulan Desember wajib kanggo tes antigen. Gelem gak gelem kudu dilaksanake merga iki mlaku ing nasional. Wes otomatis pusat kaya iku ya kita mung…

Read More

Pondhasi Kagerus Miline Kali, Tower BTS ing Brebes Rubuh – Detak Berita

BREBES, Detak Berita – Sawijining tower base transceiver station (BTS) ing desa Pengarasan, Kecamatan Bantarkawung, Brebes, Jawa Tengah, rubuh Rabu (16/12/2020) sore. Kepala Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kabupaten Brebes Nushy Mansur kandha kedadean rubuh-e tower BTS ing  desa Pengarasan, Kecamatan Bantarkawung, Brebes. “Bener. Ing desa Pengarasan. Kedadeane kira-kira jam 16.00 WIB sore mau”, kandhane Nushy, Rabu (16/12/2020). Saka laporan kang dheweke trima, Nushy neruske, tower iku rubuh lan ceblok menyang dhuwure kali. “Alhamdulillah ora ana (kurban). (Ceblok-e) menyang kali”, tambahe. Sauntara iku, Kepala Dinkominfotik Tatag Koes Andianto kandha, tower…

Read More

Risma Dikabarke Dadi Mensos, PSI Surabaya: Pak Jokowi Wes Nelpon – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Sumebar kabar Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini utawa Risma dikabarke ditawani dadi Menteri Sosial (Mensos) nggenteni Juliari Batubara. Ketua DPP PDIP Ahmad Basarah  ngaku durung krungu anane kabar yen Presiden Jokowi nawa-ake menyang Risma. Plt Ketua DPD PSI Surabaya, Yusuf Lakaseng malah kandha kabar bener Risma arep njabat saka sumber uwong paling cedhak. Kabar iku santer krungu Minggu wingi (13/12/2020). Apamaneh, sawise iki jabatan Risma minangka Wali Kota Surabaya arep entek. “Kabar kang dak kandhake bener saka sumber bener kang dak olehke. Bu Risma kira-kira arep…

Read More