Mahasiswa Unisda Raih Beasiswa dan Berkesempatan Kuliah di Harvard University

LAMONGAN, Detakbita – Keluarga Besar Unisda mengucapkan selamat kepada Mahasiswa Universitas Islam Darul ‘ulum Lamongan yang telah meraih Beasiswa Mendikbudristek. Beasiswa Mendikbudristek-Merdeka Belajar untuk Semua adalah beasiswa yang diperuntukkan bagi mahasiswa untuk mengambil pembelajaran secara daring dari perguruan tinggi ternama di Indonesia dan dunia yang tergabung dalam edX (MIT-Harvard University). Kemendikbudristek bersama Indonesia Cyber Education (ICE) bekerja sama dengan edX dalam penyelenggaraan 1.420 mata kuliah dari 55 perguruan tinggi internasional yang tergabung dalam konsorsium MIT Harvard. Setelah melalui rangkaian seleksi dan verifikasi, 6 mahasiswa Universitas Islam Darul `ulum (Unisda) Lamongan…

Read More

Bakti Sosial Vaksinasi di MWC NU WONOKROMO- Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – MWC NU WONOKROMO bekerja sama dengan Dinas kesehatan Surabaya mengadakan bakti sosial berupa Vaksinasi kepada Masyarakat Umum di Puskesmas Wonokromo H Fauzi Ketua Tanfidziyah MWC NU WONOKROMO melaporkan kepada Camat Wonokromo  Tomi Ardiyanto, AP, S Sos, M Si yg didampingi Lurah Wonokromo Harijanto, S Sos saat ikut melihat secara langsung proses Vaksinasi bahwa “Pelaksanaan Vaksinasi yg dikoordinir MWC NU Wonokromo diikuti oleh lebih dari 200 Orang dari berbagai kalangan suku dan agama, mereka sudah mengumpulkan form ke kami, ini bentuk keinginan masyarakat untuk hidup sehat dan…

Read More

Konferensi MWC NU WONOKROMO Memilih duet Sidqus Syahdi–Fauzi Unsi – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Konferensi MWC NU WONOKROMO Surabaya telah dilaksanakan pada hari Jumat malam tanggal 28 Mei 2021 di kantor MWC NU WONOKROMO Jl. Kintamani 12B Surabaya. Hadir pada acara tersebut KETUA PC NU Surabaya DR KH Muhibin Zuhri didampingi oleh HM Hamzah dan DR H Yazid. Juga para undangan pengurus ranting serta Badan Otonom  Se-kecamatan Wonokromo. Agenda pada acara tersebut disamping laporan pertanggung jawaban pengurus MWC NU WONOKROMO masa khikmat 2016-2021 juga dilanjutkan dengan pemilihan kepengurusan Majelis Wakil Cabang NU WONOKROMO untuk periode 2021-2026. Dalam pemilihan yang menyita…

Read More

Caplok Tanah Warga Kebomas, Jokowi Mania Jatim Minta Semen Gresik Cepat Selesaikan Ganti Untung

SURABAYA,Detakberita – Beberapa ahli waris  tanah milik warga Kebomas Gresik  meminta bantuan hukum kepada Dewan Pimpinan Daerah (DPD) Jokowi Mania(Joman) Jawa Timur agar tanah yang diambil oleh Semen Gresik, kini  Semen Indonesia Tbk segera dapat diselesaikan dan warga pemilik tanah yang sah mendapat ganti untung. Moch. Makruf Nugroho, warga Jalan Kramat Langgan 1/3 RT001/RW006 Ds/Kelurahan Pula Pancikan, Kecamatan Gresik, Kabupaten Gresik, salah satu perwakilan ahli waris menyerahkan kuasa kepada  Dewan Pimpinan Daerah  Jokowi Mania (DPD Joman) Jawa Timur. Dalam surat kuasa subtitusi  tertanggal 19 Oktober 2010, , Much Makruf menunjuk…

Read More

Dalan KRL Yogya-Solo Arep Didawakake Nganti Madiun

KLATEN, Detak Berita – Kementerian Perhubungan ( Kemenhub) ngrencana-ake dalan kereta rel listrik ( KRL) kang nyambungke Yogyakarta lan Solo didawakake nganti  Madiun, Jawa Timur. Juru Wicara Kementerian Perhubungan Adita Irawati kandha wacana nambah dalan KRL iku kanggo jangka wektu dawa.  “Wingi pancen wis ana wacana. Merga kita uga pengen mikirke iki nganti uga ora mung saka Jogja ngetan nanging uga ngalor. Iki mesthine rencana jangka dawa,” kandhane Aditia ing Stasiun Klaten, Jawa Tengah, Senin (1/3/2021). Nanging, saiki Kemenhub isih fokus pangembangan KRL liwat  Yogyakarta-Solo. “Saiki kita fokus dhisik kanggo…

Read More

49 Iwak Paus Kesasar ing Pantai Bangkalan Madura

BANGKALAN, Detak Berita – Akehe  49 iwak paus kesasar ing pantai Desa Patereman, Modung, Bangkalan. Kewan nyusoni laut iku nate digusah warga menyang  tengah laut, nanging mbalik maneh kesasar. “Kesasare sakbenere wingi, Kamis (18/2/2021) jam 10.00 WIB. Ana 49 kang kesasar,” kandhane Kapolsek Modung AKP Suwaji, Jumat (19/2/2021). Suwaji  kandha, nalika iku kira-kira 100 iwak paus kesasar ing pantai kang ana ing Desa Pangpajung, Modung kira-kira jam 10.00 WIB. Warga banjur nggusah atusan iwak paus iku menyang tengah laut. “Pantai iku rak ora ana nelayan-e dadi warga kang nggusah. Warga…

Read More

Semarang Banjir, Dina Iki Bandara Ahmad Yani Tutup Total

JAKARTA, Detak Berita – Bandara Internasional Ahmad Yani, Semarang, Jawa Tengah ditutup total dina iki, Sabtu (6/2/2021) merga banjir. Bandara arep dibuka maneh sesok, Minggu (7/2/2021). Sekretaris Senior Manajer AP I, Gede Eka Sandi kandha Bandara Ahmad Yani arep buka maneh nglayani  angkutan panerbangan  sesok jam 06.00 WIB. “Kita kabeh tutup bandara nganti jam 6 pagi sesok kanggo mestek-ake kaselametan lan keamanan panerbangan,” Eka kandha, Sabtu (6/2/2021). AP I miturute lagi koordinasi karo pihak maskapai kang gandheng karo lelungane penumpang kang kaimbas panutupan bandara. “Kanggo rincine kita kabeh nunggu kabar saka…

Read More

Kartu Tani Dianggo Nyalurke Pitulungan Rabuk, Program-e Mlaku? -Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Nalika taun 2017, pemerintahan Presiden Joko Widodo (Jokowi) ngluncurke  Kartu Tani. Kertu iku dadi sarana akses layanan bank dadi siji kang migunani minangka simpenan, transaksi, panyebaran utangan nganti kertu pitulungan (e-wallet) kanggo tani Indonesia. Sakliyane iku, Kartu Tani kang dikembangke karo Himpunan Bank-bank Milik Negara (Himbara) dianggo kanggo nyalurke pitulungan rabuk marang para tani. Direktur Bisnis Mikro BRI Supari minangka wakil Himbara nerangke, nalika 31 Desember 2020, suwene taun 2020 wes kecetak 12,46 yuta Kartu Tani. Nanging, kang wes didumke lagi 59% utawa 7,28 yuta, lan…

Read More

Mendag: Lumpatan Rega Dhele Saiki Paling Dhuwur sajroning 6 Taun Pungkasan – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita  – Menteri Perdagangan (Mendag) Muhammad Lufti kandha, lumpatan rega dhele impor ing pasar donya kang saiki kedadean, ndadek-ake undhakan paling dhuwur kawit 6 taun pungkasan. Dheweke kandha, kahanan iku ora ucul saka dhuwure panjaluk donya tumrap dhele. Ditambah maneh, bab iku uga disumbang karo kaganggune ekonomi donya lan cuaca ing negara-negara kang ngasilke.  “Saiki iki rega dhele iku 13 dollar AS saben rumpun-e, lan iki rega paling dhuwur sajroning 6 taun pungkasan,” kandhane Lutfi sajroning konferensi pers kanthi virtual, Senin (11/1/2021). Dheweke nerangke, negara-negara Amerika Latin, kaya…

Read More

Pemerintah Netepke PSBB Jawa-Bali 11-25 Januari 2021-Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah matesi kagiyatan rakyat kanthi ngrujuk marang aturan Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) kanggo nyuda  nulare  virus corona  (Covid-19) ing kabeh propinsi ing Pulo Jawa lan Propinsi Bali. PSBB Jawa Bali iki mlaku 11 Januari nganti 25 Januari 2021. Putusan iku cocok karo Peraturan Pemerintah (PP) Nomor 21 Taun 2020 bab Pembatasan Sosial Berskala Besar  sajroning nyepetke  pananganan Covid-19. “Panerapan watesan kanthi wates  dilakok-ake  propinsi ing Jawa lan Bali merga kabeh propinsi iku ngebaki salah siji saka papat parameter kang ditetepke,” kandhane Ketua Komite Pananganan Covid-19 lan…

Read More