Tanpa Sarung Nalika Dilantik, Ma’ruf Amin Nganggo Celana Dawa

maruf amin

JAKARTA, Detak Berita – Wakil Presiden kapilih Ma’ruf Amin nganggo setelan jas lan celana dawa sajroning pelantikan-e ing Gedung Nusantara Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta, Minggu (20/10/2019). Bab iki mesthi ora biasane Ma’ruf kang suwene iki kerep nganggo sarung distel-ke karo jas lan sorban putih kang dikalung-ke ing gulune. Ma’ruf mlebu menyang ruang pelantikan bareng Jokowi lan Wakil Presiden Jusuf Kalla sawetara wektu sadurunge saat sadurunge acara diwiwiti. Senadyan mengkono, Ma’ruf durung menehi komentar bab piye rasane nganggo busana kang ora biasa dianggo saben dinane. Mesthine, pilihan busana sawise Ma’ruf njabat…

Read More

Iki Asal Usul Lemah 800 Ewu Hektar ing Banyuwangi kang diklaim Warga Cilacap

pasutri 800 ribu hektar

BANYUWANGI, Detak Berita – Metune sawetara bukti lawas duwekan lemah tipak hak asing utawa Eigendom Verponding, jenenge almarhum Wanatirta bin Nuryasentana dadi pitakonan gedhe. Sajroning lembaran kang nganggo basa Landa taun 1930 iku kandha yen 898.815 hektar lemah persil ing Bumi Blambangan lan sacedhake yaiku duwek-e. Halimah (68), kang dadi ahli waris ngaku maklum banget yen akeh warga kang penasaran karo metune Eigendom Verponding kanthi jeneng bapake, Wanatirta bin Nuryasentana. Luwih maneh bab iki lagi metu mburi iki. Wanita saka Desa Sumur Batu, Kecamatan Babakan Madang, Kabupaten Cilacap, Jawa Tengah…

Read More

UU KPK Anyar Lumaku Dina iki, Ekonom Rame-rame Nyurati Jokowi

jodicore100118-1

JAKARTA, Detak Berita – Para ekonom melu rembugan bab polemik Revisi Undang Undang Komisi Pemberantasan Korupsi utawa UU KPK. Revisi iku dianggep luwih elek tinimbang UU KPK sadurung-e, merga bisa ngilangke dayane KPK lan ngancem daya guna panyegahan korupsi. “Amanah konstitusi kaya ana sajroning Pembukaan UUD 1945 alinea papat, ora bisa kagayuh yen korupsi menyang endi-endi ing Indonesia. Madegke KPK yaiku amanah reformasi sisan uga amanah Konstitusi. Revisi UU KPK luwih elek tinimbang UU KPK 2002 merga RUU KPK ngilangke daya fungsi panindakan KPK, lan ndadek-ake KPK ora independe maneh,”…

Read More

RI Kelangan 650 Ewu Hektar Sawah, Kok Bisa?

sawah RI

JAKARTA, Detak Berita – Direktur Jenderal Prasarana lan Sarana (PSP) Kementan Sarwo Edhi kandha Indonesia kelangan 650 ewu hektar sawah. Nanging ora bisa langsung disimpulke sudane sawah merga ganti guna. Sudane sawah diweruhi sawise dilakukok-ake validasi maneh tumrap data statistik pertanian 2017 karo Kementerian ATR/BPN. “Dadi kita kelangan 650 ewu hektar (lahan sawah),” kandhane dheweke ditemoni rampung rapat koordinasi ing Kantor Kemenko Perekonomian, Jakarta, Rabu (16/10/2019). Pihak-e uga  isih terus nglakok-ake ndata tumrap lahan sawah kang suda ing saben  daerah wiwit saka kabupaten nganti desa. “Nanging kita isih usaha klarifikasi…

Read More

Seorang Nenek Buta Huruf Ditipu Tetangga, Rumah Dihargai Rp 300 Ribu

Nenek Arpah Rumah 300 ribu detakberita

Nenek Arpah (69), korban penipuan sertifikat tanah DETAK BERITA – Keadilan tengah diperjuangkan oleh seorang Warga Negara Indonesia bernama nenek Arpah, wanita 69 tahun, warga Beji, Depok, Jawa Barat. Nenek Arpah mencari keadilan atas tanah dan bangunan miliknya usai dugaan ditipu oleh tetangganya sejak 2015, belum juga menemukan titik terang. Padahal, kasus itu sempat bergulir di Pengadilan Negeri Depok atas perkara perdata. Tak patah arang, Arpah pun terus berusaha hingga akhirnya laporan tersebut diterima oleh Polresta Depok dan telah ditangani oleh penyidik dari Unit Harta dan Benda (Harda) dengan nomor laporan Polisi:…

Read More

Awan Iki, Water Bombing arep Leremke Kobongan Gunung Arjuno-Welirang

gunung arjuno-welirang

PASURUAN, Detak Berita – Water bombing arep dilakok-ake awan iki kanggo leremke kobongan alas ing Gunung Arjuno-Welirang. Upaya leremke saka udara dikarepke ngolehke asil. “Yen lancar, sak unit heli (penugasa) saka BNPB arep teka ing Lanud Abdulrachmad Saleh, Malang, jam 11.00 WIB,” kandhane Kepala Pelaksana BPBD Kabupaten Pasuruan Bakti Jati Permana, Selasa (15/10/2019). Miturut Bakti, yen cuaca ndukung, heli arep gage dianggo palereman. Nganti kobongan bisa bener-bener lerem. “Yen cuaca apik, tekanan udara apik, arep langsung nglakokake palereman,” Bakti ngimbuhi. Pananganan kobongan kanthi teknik water bombing diperlok-ake banget. Sakliyane panggonane…

Read More

Bandara Baru Yogyakarta Segera Layani 140 Rute Penerbangan

Penumpang YIA detakberita

Wakil Presiden Jusuf Kalla didampingi Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi dan Sri Sultan Hamengkubuwono X melakukan kunjungan kerja di Bandara Internasional Yogyakarta atau BIY, Sabtu, 4 Mei 2019. Foto: Istimewa DETAK BERITA – Seiring beroperasinya Bandara Internasional Yogyakarta, 140 penerbangan di Bandara Adisutjipto Yogyakarta akan dipindah ke Yogyakarta International Airport (YIA). Rencananya pemindahan penerbangan itu akan dilakukan pada 2020, untuk mengantisipasi padatnya penerbangan di hari libur Natal dan Tahun Baru. “Ada 140-an penerbangan yang akan kami pindahkan ke YIA,” kata Agus Pandu Purnama, General Manager PT Angkasa Pura I Bandara…

Read More

Jaga-jaga Demo ing Gedung DPR, 5.500 uwong TNI-Polri Siyaga

Polisi-dan-tentara

JAKARTA, Detak Berita – Akehe 5.500 personel gabungan TNI/Polri di dhunke menyang Gedung DPR/MPR RI, Jakarta. Bab iku kanggo jaga-jaga yen ana demo ing sacedhake gedung DPR/MPR. “5.500 uwong gabungan disiapke kanggo jaga-jaga anane aksi unjuk rasa,” kandhane Kabid Humas Polda Metro Jaya, Kombes Raden Prabowo Argo Yuwono nalika dikonfirmasi, Senin (14/10/2019). Argo kandha, jumlah iku uga anane saka Pemprov DKI Jakarta. Senadyan mengkono, nganti sore iki durung ana informasi gandheng aksi unjuk rasa ing Gedung DPR/MPR RI. “Menehi weruh (demonstrasi) menyang Polda kanggo dina iki durung ana,” kandhane. Sauntara…

Read More

Beli Rumah Bonus Janda Muda, Rendahkan Martabat Wanita

Beli Rumah Bonus Janda Muda detakberita

Salah satu bentuk spanduk perumahan clauster di Jl. Raya Muhtar, Sawangan yang membuat warga Sawangan dan Bojongsari geram. (anton) DETAK BERITA – Kehadiran sejumlah spanduk atau pamflet penjualan rumah ukuran clauster yang bertuliskan ‘Beli Rumah Bonus Janda Muda’ terpasang di tiang listrik dan pagar membuat warga dan pemakai kendaraan yang melintas di ruas Jl. Raya Muhtar, Sawangan dan Jl. Raya Parung – Ciputat, Bojongsari kesal. “Sangat nggak etis dan jelas pemilik perumahan atau properti sama sekali tidak menjaga etika menulis dengan membawa-bawa nama ‘janda muda’ dalam memasarkan perumahan tanpa alamat…

Read More

Pelambatan Ekonomi Jawa Barat Akibat Rencana Pemindahan Ibu Kota Negara

Diding Abidin detakberita

Kepala Bidang Pengendalian DPMPTSP Provinsi Jawa Barat. DETAK BERITA – Rencana pemindahan Ibu Kota Negara ke Kalimantan ternyata berdampak negatif bagi Jawa Barat. Peluang investasi diprediksi menurun dan penurunan investasi mulai tampak dengan terjadinya perlambatan di berbagai sektor. Hal tersebut diungkapkan Kepala Bidang Pengendalian Dinas Penanaman Modal dan Pelayanan Terpadu Satu Pintu (DPMPTSP) Provinsi Jawa Barat, Diding Abidin dalam dialog Jabar Punya Informasi (Japri) #46 dengan topik ‘Event West Java Investment Summit’, Program Pemerintah Daerah Provinsi Jawa Barat dengan Skema KPBU, kondisi Investasi di Jawa Barat’ di Gedung Sate. “Info BKPM…

Read More