Polrestabes Surabaya Razia Motor Ngadhepi Natal lan Anyaran Taun

razia motor sby

SURABAYA, Detak Berita – Razia kendaraan motor ing dalan Gemblongan, diana-ake atusan aparat gabungan saka Polrestabes, Satpol PP lan Linmas Pemkot Surabaya. “Operasi gabungan iki tujuan-e, supaya kedadean kamtibmas kang aman, nyaman, ndade-ake rakyat bisa duwe nglakok-ake kegiatan kanthi aman lan bisa dieluk uga”, kandhane Kasat Lantas Polrestabes Surabaya AKBP Eva Guna Pan Pandia marang wartawan ing sela-selane razia ing Jalan Gemblongan, Surabaya, Minggu (17/12/2017) esuk mau. Razia iku dieloni atusan personel gabungan saka rena-rena unsur ing Polrestabes Surabaya. Ing antarane, satuan lalu lintas, satuan reskrim, satuan reskoba, Sabhara lan…

Read More

Partai Berkarya lan Partai Garuda ora lulus Verifikasi Faktual KPU

kpu-indonesia

JAKARTA, Detak Berita – Partai Berkarya lan Partai Gerakan Perubahan Indonesia (Garuda) ora lulus verifikasi Komisi Pemilihan Umum (KPU). Kapesten iku sawise KPU mriksa administrasi kang wis apik tumrap  dokumen saka 14 partai politik kang arep melu Pemilu 2019. Sauntara 12 parpol kang lulus menyang verifikasi faktual yaiku Partai Amanat Nasional (PAN), Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP), Partai Demokrat, Partai Gerakan Indonesia Raya (Gerindra), Partai Golongan Karya (Partai Golkar), Partai Hati Nurani Rakyat (Hanura). Kemudian Partai Keadilan Sejahtera (PKS), Partai Kebangkitan Bangsa (PKB), Partai Nasdem (NasDem), Partai Persatuan Pembangunan (PPP),…

Read More

AM Fatwa Seda

am fatwa

JAKARTA, Detak Berita – Andi Mappetahang Fatwa utawa AM Fatwa, anggota Dewan Perwakilan Daerah saka Provinsi DKI Jakarta seda nalika jam 06.25 ing Rumah Sakit MMC, Jakarta Selatan. AM Fatwa seda ing yuswa 78 taun. “Innalillahi wa inna ilahi rojiun. Wis seda bapak AM Fatwa jam 6.25 esuk ing rumah sakit MMC. Nyuwun pangapura lan mugi bapak pinaringan  panggonan kang apik ing sisih Allah SWT”, kandhane putri AM Fatwa, Dian Islamiati Fatwa, Kamis (14/12/2017). AM Fatwa nate njabat sawetara  jabatan struktural lan semi official ing Pemda DKI Jakarta lan Staff…

Read More

Ngadhepi Pungkasan Taun, Karcis Sepur Diskon 40 persen

kereta-stasiun-senen

MADIUN, Detak Berita  — Ngadhepi pungkasan taun, PT Kereta Api Indonesia menehi  diskon tukon karcis sepur gedhene  40 persen. Sarat-e, pesanan karcis kudu dilakok-ake kanthi online karo  aplikasi KAI Access . KAI Access yaiku aplikasi ing telepon gegem saiki kan  disediya-ake  PT KAI lan bisa diunduh liwat  Playstore kanggo panganggo Android lan AppStore kanggo sistem operasi  iOS/iPhone. “Ana diskon nganti 40 persen saka rega normal marang kang numpak  KA komersial (eksekutif, bisnis, utawa  ekonomi)/duduPSO sak-Jawa/Sumatera kang mesen karcis liwat aplikasi KAI Access versi paling anyar,” kandhane  Humas PT KAI Daop…

Read More

Menkes Wanti-wanti Warga Ora Nggawe Vaksin Difteri Palsu

vaksin difteri

JAKARTA, Detak Berita – Menteri Kesehatan Nila F Moeloek pengen ora ana oknum rakyat kang malso-ake  vaksin difteri kanggo oleh bathi. Bab iku dikandha-ake Nila, ngaca saka kasus sumebar-e vaksin palsu ing sawetara daerah yaiku Jakarta, Banten, lan Jawa Barat. Data Kementerian Kesehatan (Kemenkes) ngaton-ake, 1.500 bocah nganggo vaksin palsu nganti 23 Agustus 2016. “Aja metu vaksin-vaksin palsu. Iki dadi kasempetan, lan ana (rakyat) kang kreatif banget lan iku ora apik”, kandhane Nila nalika nyanang-ake kegiatan imunisasi difteri ing SMAN 33, Cengkareng, Jakarta Barat, Senin (11/12/2017). Nila kandha, palson vaksin…

Read More

Treteg Ambles, Dalan Utama Kaliwiro-Kalibawang Wonosobo Ditutup

jembatan wonosobo

WONOSOBO, Detak Berita – Dalan utama kang ngubung-ake Kecamatan Kaliwiro–Kecamatan Kalibawang, Wonosobo ditutup. Kahanan iki merga treteg kang ana ing desa Selomanik Kecamatan Kaliwiro Wonosobo ambles. Petugas Pusat Pengendalian Operasi Penanggulangan Bencana (Pusdalops) BPBD Wonosobo, Sabar kandha saiki  akses treteg iku ditutup total kanggo kendaraan uga wong mlaku. Merga senajan durung nganti ambrol nanging yen diliwati malah bisa mbebayani. “Kanggo antisipasi kedadean bab kang ora dipengeni wiwit saiki akses dalan iki ditutup kanggo roda 4, roda 2 utawa wong mlaku”, kandhane  liwat sambungan telpon, Sabtu (9/12/2017). Kanthi ambles-e treteg kang…

Read More

Warung Pracangan ing Malang Kangelan Oleh Pasokan Elpiji 3 Kg

elpiji_langka detakberita

MALANG, Detak Berita – Warung pracangan ing kutha Malang ngaku kangelan oleh stok elpiji 3 kg. Pasokan kiriman kang wiwitane lancer dadi ora lancar, kanthi akehe barang kang winates. “Biasane Selasa teka, nanging wingi kosong, banjur Kamis mung oleh 6 thok”, kandhane Bahrul, kang duwe warung Toni, Kelurahan Arjowinangun, Kecamatan Kedungkandang, Malang, Jum’at (7/12/2017). Bahrul kandha ora meruhi bab undhakan rega iku arupa tetep sateruse utawa sauntara wae. Kira-kira mung merga langka wae, dadi rega ngalami undhakan. “Regane uga dadi Rp 16 ribu saka biasane Rp 15.500. Saka kanane wis…

Read More

Karugen Warga Desa Sriharjo Bantul Jalaran Banjir Nganti Rp 10 M

bantul banjir 2017 - a

BANTUL, Detak Berita – Warga desa Sriharjo, Kecamatan Imogiri, Bantul ngalami karugen luwih saka Rp 10 miliar jalaran banjir. Karugen kang dialami antarane rusak-e bangunan lan bandhane warga kang rusak lan kintir diterak banjir lan longsor. “Akehe karugen warga (desa Sriharjo) Rp 10,97 miliar, iki durung kalebu karugen merga infrastruktur rusak”, kandhane Pj Lurah Desa Sriharjo, Margono, marang wartawan ing Balai Desa Sriharjo, Selasa (5/12/2017). Ing antarane karugen kang dialami warga, kandhane Margono, kaya rusak-e kira-kira 80 hektar lahan pari warga kanthi karugen Rp 1,4 miliar. Bahan holtikultura ambane 50…

Read More

Omah Warga Dibongkar Peksa merga Kena Proyek Bandara Kulon Progo

bandara kulon progo 2017

KULON PROGO, Detak Berita – Kanthi dijaga banget, petugas ngrubuh-ake peksa omah-omah warga kang kena proyek bangunan New Yogyakarta International Airport (NYIA) ing Kulon Progo, DIY. Atusan aparat Polri lan TNI didhun-ake merga warga nolak nyerah-ake dhuwek-e. Kapolres Kulon Progo, AKBP Irfan Rifai, mimpin langsung pangamanan proses ngrubuh-ake omah warga kang kena proyek New Yogyakarta International Airport (NYIA) karo PT Angkasa Pura I. “Kita ing kene ngaman-ke lumaku-ne program pemerintah, proyek bandara iki dadi proyek strategis nasional”, kandhane Irfan, nalika mimpin apel pangamanan ing desa Glagah, Kecamatan Temon, Senin (4/12/2017)….

Read More

Kang Ngungsi Banjir lan Longsor Pacitan Wiwit Kena Penyakit

pengungsi pacitan 2017

PACITAN, Detak Berita – Atusan wong kang ngungsi kurban banjir lan lemah longsor Kabupaten Pacitan, Jawa Timur, wiwit kena penyakit. Dheweke rata-rata kena ispa (infeksi saluran pernafasan), gatel, diare lan adem panas. “Ya iki wiwit ana kang kena penyakit. Ispa utawa saluran pernafasan, gatel, diare lan adem panas dirasa-ake  para wong kang ngungsi. Nanging wis kita rampung-ake ing posko kita kabeh”, kandhane Denis, Bidan kang jaga ing panggonan ngungsi kurban longsor SDN 1 Desa Klesem, Minggu (3/12/2017). Para kang ngungsi kang akehe ibu lan bocah lan lansia, miturut Denis yaiku…

Read More