Ndade-ake Lancar Arus Mudik Riyaya, 14 Bagian Dalan ing Madiun Didandani

PU Madiun

MADIUN, Detak Berita – Dinas Pekerjaan Umum Kabupaten Madiun ndadani 14 bagian dalan ing akeh daerah ngadhepi riyaya 2017. “Pola dandanan  dalan-e arupa ngamba-ake lan HRS (hotmix) ing 14 bagian dalan gedhe ing daerah Kabupaten Madiun. Pat welas bagian dalan iku wis didandani lan  bisa diliwati,” kandhane Kepala Dinas Pekerjaan Umum Kabupaten Madiun, Arnowo Widjaja, Senin (19/6/2017). Arnowo kandha, bagian dalan kang didandani sumebar ing daerah lor, Pilang Kenceng, kidul yaiku Dagangan lan Kebonsari, daerah kulon, Sawahan lan daerah wetan, Saradan. Ora mung dandani dalan, Arnowo kandha, Dinas PU Kabupaten…

Read More

PBNU Kandha 76 Ewu Madrasah Bisa Bubar Merga Sekolah Sedina Kebak

pbnu-sebut-76-ribu-madrasah-bisa-bubar-karena-full-day-school

JAKARTA, Detak Berita – Ketua Tanfidziyah PBNU, Masyudi Shuhud ngakoni pegel karo sikap Kementerian Agama merga mung meneng nalika metu kebijakan  limang dina sekolah kanthi wektu wolung jam utawa full day school. Merga, kebijakan iku nguwatir-ake anane madrasah diniyah. “Madrasah diniyah ana kang ngurusi yaiku Kementerian Agama. Nanging Kementerian Agama ana kemalingan ngene meneng wae. Iki kemalingan miturutku,” kandhane Masyudi ing Resto Warung Daun, Cikini, Jakarta, Sabtu (17/6/2017). Pihak-e  teges nolak kebijakan iku. Saiki, kandhane Masyudi, ana kira-kira 76 ewu madrasah kanthi  7 yuta murid ing  Indonesia kang keancem bubar…

Read More

Tol Surabaya-Kertosono Bisa Diliwati Nalika Mudik Riyaya

tol-surabaya-kertosono-bisa-dilalui-saat-mudik-lebaran

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Jawa Timur Soekarwo meste-ake dalan Tol Surabaya – Kertosono wis bisa diliwati tanggal 19 Juni. Dadi nalika mudik Riyaya dina Idul Fitri 2017 mengko, dalan tol kang dibangun wiwit  2007 kapungkur iki bisa dioperasi-ake. Dalan tol iki saka rong bagian. Bagian sepisan Tol Surabaya-Mojokerto (Sumo). Tol kanthi dawa dalan kira-kira 36,27 Km iki diwiwiti saka Waru, Sidoarjo nganti Mojokerto. Tol Sumo kebagi  limang seksi. Rincian-e  seksi 1A. Diwiwiti saka Waru-Sepanjang (2,3 Km). Banjur  seksi 1B kanthi dawa 4,3 Km (Sepanjang-Western Ring Road/WRR). Sabanjur-e seksi 2…

Read More

Dalan Pilihan Riyaya 2017, Proyek Tol Batang-Semarang Dikebut

jalan tol batang semarang

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Pekerjaan Umum lan Perumahan Rakyat meste-ake bagian tol Batang-Semarang dadi tol kang dingo dadi dalan mudik pilihan Riyaya  2017. Menteri Pekerjaan Umum Basuki Hadimoeljono kandha bagian tol fungsional iki arep rampung ing 16/6/2017 utawa sepuluh dina ngadhepi Riyaya. “Iki diundhak-ake spesifikasi-ne  dadi kudu nunggu sak minggu lagi  bisa diliwati. Senin utawa Selasa beton-e  lagi 2 dina bisa diliwati,” kandhane  Basuki nalika ndeleng progres mbangun-e proyek Tol Batang-Semarang, Jawa Tengah, Minggu, 11/6/ 2017. Dheweke kandha bagian tol dawane 75 kilometer iki sajroning tahap perampungan ing titik…

Read More

Risma Tuku 46 Mobil Dines Kanggo DPRD Surabaya Gedhene Rp 22 Miliar

ultah-surabaya-risma

SURABAYA, Detak Berita – Wali Kota Tri Rismaharini mestek-ake 46 mobil dines kang dituku pemerintah kutha dudu kanggo operasional kepala dines lan kang njabat. Yaiku kanggo operasional anggota DPRD Surabaya, Jawa Timur. Risma kandha, ngana-ake  puluhan mobil dines iku nyedot anggaran saka APBD 2017 kira-kira Rp 22 miliar. Mobil-mobil anyar regane kira-kira Rp 450 yuta saben sijine iki arep ngganti kendaraan lawas  anggota dewan kang saiki  isih dianggo. “Iku kanggo anggota dewan, dudu kanggo pemkot,” kandhane ing kantor-e, Kamis (8/6/2017). Politisi PDIP iki kandha, sadurunge mobil anyar iki diserahtrima-ke, mobil…

Read More

Riyaya 2017, Kapolri Kandha 3 Panggonan Padhet ing Dalan ‘Pantura’

kapolri-tito-detakberita(1)

SEMARANG, Detak Berita – Kepala Kepolisian Republik Indonesia Jenderal Tito Karnavian kandha ana telu panggonan padhet-e arus mudik ing daerah pantai lor (Pantura) nalika mudik lan Lebaran 2017. Sawetara titik padhet-e iku ana ing  lawang metu Tol patemon dalan nasional ‘Pantura’. “Padhet-e lalu lintas nalika mudik kedadean ing lawang Tol Brexit ing Kaligangsa lan Pejagan Kabupaten Brebes lan Grinsing Kabupten Batang,” kandhane Tito Karnavian ing Semarang, Rabu 7/6/2017. Senadyan mengkono Tito yakin padhet-e ora kaya taun kepungkur merga wis akeh kendaraan kang metu ing dalan kulon antara Brebes lan Tegal….

Read More

25 BUMN Nyediake 112.362 Kursi Mudik Gratis

mudik gratis

JAKARTA, Detak Berita – Akehe 25 perusahaan ing ngisor ‘payung’ Kementerian Badan Usaha Milik Negara Bakal mangkat-ke para pemudik gratis sajroning  ‘program mudik bareng BUMN 2017’. “Sinergi sawetara perusahaan dadi wujud BUMN teka kanggo negeri,” kandhane Staf Khusus III Menteri BUMN Devy W. Suradji di Gedung Nyi Ageng Serang, Jakarta Selatan, Selasa 6/6/2017. Devy nyathet 112.362 kursi cumepak kanggo para calon pemudik kang arep mangkat menyang rena-rena daerah wiwit saka Sumatera nganti Indonesia wetan. Akehe iki mundhak saka taun sadurunge kang akehe 92 ewu. Senadyan mengkono, dheweke pengen akehe iku…

Read More

Menteri Perdagangan: Rega Bawang Putih Durung Apik

mendag - bawang putih

JAKARTA, Detak Berita – Menteri Perdagangan Enggartiasto Lukita ngrasa rega bawang putih durung apik saiki.  Senadyan dheweke ngakoni wis ana mudhune rega ing sawetara panggonan, nanging isih ana uga rega kang dhuwur ing panggonan liya. “Ing ngisor Rp 30 ewu sak kilo ana, nanging isih kurang apik,” kandhane Enggartiasto Lukita nalika ditemoni ing ruang rapat Komisi VI DPR RI, Jakarta, Senin, 5/6/2017. Enggartiasto kandha ing Pontianak rega bawang putih gage mudhun sak nalika pemerintah nyetabilke rega. Bulog, kandhane Enggartiasto, uga diobahke kanggo masok bawang putih impor menyang pasar supaya rega…

Read More

Ramadhan, Usaha Klambi Gamis Mundhak 100 Persen

baju gamis

JAKARTA, Detak Berita – Usaha klambi Muslim saya gairah kaya bareng undhakan pengene blanja ing wulan Ramadan iki, khusus-e klambi gamis. Pangadolan klambi gamis mundhak nganti 100 persen suwene wulan Ramadan taun 2017. “Awake dhewe ana undhakan bakulan rena-rena klambi gamis nganti 100 persen tinimbang bakulan ing wulan Ramadan taun sadurunge,” kandhane Naya kang duwe toko Fafifa ing Thamrin City, Jakarta, Minggu, 4/6/2017. Undhakan klambi Muslim mencolot dudu mung ing Jakarta nanging uga ing njabane Jakarta, kandhane. “Pangadolan kanthi grosir kanggo njaba kutha  uga gedhe banget kang minat saka Makassar,…

Read More

Ana 60 Kabupaten Durung Trima Dana Desa

Mendes

ENDE, Detak Berita – Menteri Desa, Pembangunan Daerah Tertinggal, lan Transmigrasi Eko Putro Sandjojo kandha, nganti wiwitan Juni 2017, isih ana 60 kabupaten ing Indonesia kang durung nrima dana desa. “Saiki, isih ana 60 kabupaten kang durung nrima dana desa merga durung ana aturan bupatine,” kandhane marang wartawan ing Ende, Jumat, 2/6/2017. Akehe anggaran dana desa kang dikucurke pemerintah pusat ing 2017 gedhene Rp 60 triliun kanthi rata-rata saben desa oleh Rp 800 yuta. Ing 2018, rencanane dana desa arep mundhak kaping loro dadi Rp 120 triliun. Kanthi mengkono, saben…

Read More