Sekolah SD Ambruk, 1 Murid lan Guru Mati, 11 Mlebu Rumah Sakit

cross polisi

SURABAYA, Detak Berita – Gedung kelas Sekolah Dasar Negeri (SDN) Gentong ing kutha Pasuruan ambruk, Selasa (5/11/2019) esuk. Siji Guru lan siji murid dilapor-ke mati ing panggonan, sauntara 11 murid liyane mlebu  rumah sakit merga ngalami tatu ketiban reruntuhan gedung kelas. Kabar kang dikumpul-ke saka Polda Jatim, gedung SDN ing dalan Kyai Sepuh nomer 49, Kelurahan Gentong Kecamatan Gadingrejo iku dilapor-ke ambruk jam 08.15 WIB. Gedung iku dinggoni 4 kelas yaiku kelas II A, II B, V B, lan V A. “Murid kelas II A lan II B lagi sinau…

Read More

Asrama Mahasiswa Nusantara Arep Dibangun ing Surabaya lan Malang

khofifah1

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Khofifah Indar Parawansa pengen mahasiswa saka kabeh daerah kang kuliah ing Jatim bisa dadi siji karo mahasiswa saka daerah liya. Dheweke pengen werna-werna iki dadi  manunggal kang nguwatke bangsa. Khofifah uga nyambut apik mbangun-e Asrama Mahasiswa Nusantara (AMN) ing Indonesia. Ana enem kang dibangun ing Indonesia, yaiku ing Manado, Makassar, Jakarta lan Yogyakarta. Ing Jatim oleh bagiyan loro asrama ing Surabaya lan Malang. “Tim gelem ndeleng  tlatah kang disiapke Pemprov ing daerah Siwalan, wis rapat karo werna-werna perguruan tinggi, lan alhamdulilah ing sajroning rencana pamekaran…

Read More

Khofifah Kandha GBT Mambu Sampah, Pemprov Jatim: Aja Ditanggepi Elek

khofifah

SURABAYA, Detak Berita – Omongan Gubernur Jatim Khofifah Indar Parawansa kang kandha Stadion Gelora Bung Tomo (GBT) mambu sampah panen werna-werna komentar. Banjur apa tanggepan Pemprov Jatim? “Ibu gubernur menehi apresiasi banget  Bonekmania lan Pemkot Surabaya. Nanging pilihan liya kudu tetep disiap-ke, supaya kasempetan dadi pangginan tuan rumah Piala Dunia U 20 iki ora arep pindah menyang provinsi liya,” kandha Kepala Biro Humas lan Protokol Pemprov Jatim, Aries nalika ditemoni ing Kantor Gubernur Jatim, Surabaya, Sabtu (2/11/2019). Amerga, Khofifah tetep pengen lan supaya Jatim kapilih dadi salah siji panggonan Piala…

Read More

Iki Pangakon-e Utusan-e Ahmad Dhani kang Njupuk Formulir Pilwali Surabaya

utusan dhani

SURABAYA, Detak Berita – Ahmad Dhani ngakon uwong njupuk formulir pendaftaran kanggo Pilwali Surabaya 2020 liwat DPC Gerindra. Kang diakon dadi relawan Dhani jeneng-e Hariyadi Nugroho. Hariyadi mbener-ke yen dheweke kang njupuk formulir. Njupuk-e formulir iku dadi inisiatif-e kang pengen ndeleng idola-ne maju sajroning Pilwali Surabaya 2020. Ucul saka iku, dheweke ngaku diakon Ahmad Dhani supaya njupuk formulir iku. “Gandheng bab njupuk-e formulir pancen aku njupukl formulir menyang kantor DPC (Gerindra) Surabaya. Kang sawetara wektu kang kepungkur aku diakon Mas Dhani supaya njupuk formulir iku. Kang gunane kanggo Mas Dhani…

Read More

Sah! DPR Tetepke Idham Azis dadi Kapolri

kapolri 2019

JAKARTA, Detak Berita – DPR ngesahke panetepan Komjen Idham Azis dadi Kapolri. Komjen Idham sah dadi Kapolri sawise disetujoni liwat sidang paripurna DPR. Paripurna dianak-ke ing Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta, Kamis (31/10/2019). Idham sadurunge wis liwat uji kepatutan lan kelayakan (fit and proper test) kang dianak-ke Komisi III DPR nalika Rabu (30/10/2019). Ketua Komisi III DPR Herman Hery nate kandha laporan bab fit and proper test tumrap Idham ing ngarepe sidang paripurna sore iki. Idham kapilih kanthi aklamasi. “Sawise fit and proper test, Komisi III DPR nglakokake pleno. Saka pleno,…

Read More

Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne. Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe. “Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019). Arus…

Read More

Persebaya Kalah, Panyengkuyung-e Semrawut, Baliho Diobong

persebaya kalah

SURABAYA, Detak Berita – Kalah-e Persebaya Surabaya saka PSS Sleman ndadek-ake semrawut. Panyengkuyung kang kuciwa  mlebu ngliwati njero lapangan lan ngrusak. Ing kandang-e dhewe, Stadion Gelora Bung Tomo, Selasa (29/10/2019) sore WIB, Persebaya kalah 2-3 sajroning terusan Liga 1. Nalika wasit Thoriq Alkatiri nyebul sempritan dawa tanda bal-balan bubar, panyengkuyung nyerbu mlebu lapangan. Sawetara fasilitas ing njero lapangan dirusak karo panyengkuyung. Baliho ing pinggir lapangan dadi sasaran amukan. Panyengkuyung malah ngobong baliho kang ndadek-ake beluk ireng banget mumbul mendhuwur. Dheweke uga mlebu menyang lorong kang main. Kang tugas kaamanan ngupayak-ake…

Read More

Upacara Sumpah Pemuda, Bupati Banyuwangi Ngajak Bocah Enom Duwe daya Kanthi Ekonomi

bupati-abdullah-azwar-anas-memimpin-upacara-sumpah-pemuda

BANYUWANGI, Detak Berita – Ing upacara Sumpah Pemuda dina iki  (28/10/2019) Bupati Abdullah Azwar Anas ngajak kabeh nom-noman supaya duwe daya kanthi ekonomi. Salah sijine kanthi mudhun menyang bagiyan kreatif kang saiki lingkungan-e ndukung banget kanthi anane maju-ne teknologi lan pasar kang kebuka. Ing tengah majune jaman kang sarwa canggih iki, Anas kandha, bocah-bocah dijaluk bisa wani saingan sajroning ujud apa wae, kalebu sajroning bidang ekonomi. Nom-noman kudu luwih kreatif supaya duweni daya saing. “Wis ora jaman-e maneh bocah enom saiki mung fokus golek gawean, nanging piye nyiptak-ake lapangan gawean….

Read More

Asat Saya Amba ing Banyumas, 73.377 Jiwa Nunggu Pitulungan Banyu Resik

kekeringan

PURWOKERTO, Detak Berita – Asat ing daerah Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah saya amba. Nganti saiki, sak orane 20.361 kepala kaluwarga (KK) utawa kira-kira 73.377 jiwa ngenteni pitulungan banyu resik. Kepala Pelaksana Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Banyumas Ariono kandha, krisis banyu resik nerak 88 desa kang sumebar ing 20 kecamatan saka kabeh 27 kecamatan ing Kabupaten Banyumas. “Nganti tanggal 26 Oktober kita kabeh wis ngirimke 2.096 tengki banyu resik utawa kira-kira 10.493.000 liter,” kandhane Ariono, Minggu (27/10/2019). Ariono kandha, krisis banyu resik  taun iki dadi kang paling nemen kawit kurang…

Read More

Komposisi Kabinet Jokowi Dianggep Gampang Nyepet-ke Reshuffle

komposisi-kabinet-jokowi-dinilai-rentan-percepatan-reshuffle

JAKARTA, Detak Berita – Presiden Joko Widodo (Jokowi) lagi wae ngrampungke komposisi kabinet Indonesia Maju, kang arep mbantu dheweke suwene limang taun mangarep. Direktur Eksekutif Parameter Politik Adi Prayitno ngira-ira, ndeleng struktur kabinet Indonesia Maju, ndadek-ake reshuffle kabinet bisa wae kedadean kurang saka setaun. “Yen ndeleng kahanan saiki, dak kira setaun kesuwen kanggo reshuffle. Deleng portofolio-ne ora suwe iki bisa reshuffle,” kandhane Adi sajroning diskusi ing daerah Menteng, Jakarta Pusat, Sabtu (26/10/2019). Miturut Adi, sawetara pos Kementerian kaya Kemendikbud lan Kemenag kudu  bisa mbuktek-ake kasil, yen ora gelem direshuffle. Apamaneh,…

Read More