49 Iwak Paus Kesasar ing Pantai Bangkalan Madura

BANGKALAN, Detak Berita – Akehe  49 iwak paus kesasar ing pantai Desa Patereman, Modung, Bangkalan. Kewan nyusoni laut iku nate digusah warga menyang  tengah laut, nanging mbalik maneh kesasar.

“Kesasare sakbenere wingi, Kamis (18/2/2021) jam 10.00 WIB. Ana 49 kang kesasar,” kandhane Kapolsek Modung AKP Suwaji, Jumat (19/2/2021).

Suwaji  kandha, nalika iku kira-kira 100 iwak paus kesasar ing pantai kang ana ing Desa Pangpajung, Modung kira-kira jam 10.00 WIB. Warga banjur nggusah atusan iwak paus iku menyang tengah laut.

“Pantai iku rak ora ana nelayan-e dadi warga kang nggusah. Warga malah kanda ana 100-an iwak paus kang kesasar  wektu iku,” kandhane Suwaji.

Warga kasil nggusah iwak paus iku menyang  tengah laut. Nanging kira-kira nyedhaki maghrib, puluhan iwak paus dikandha-ake kesasar maneh. Kaping iki ora nganti 100 nanging puluhan. Iwak paus iku kesasar kira-kira 1 km saka panggonan kesasar sakdurunge.

“Kesasar maneh 1 km saka Pangpajung, kesasar ing  Desa Patereman. Warga uga coba nggusah nanging ora bisa merga banyu laut sat, apa maneh uga wis bengi,” kandhane Suwaji mandhes.

DB

Related posts

Leave a Comment