Kartu Tani Dianggo Nyalurke Pitulungan Rabuk, Program-e Mlaku? -Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Nalika taun 2017, pemerintahan Presiden Joko Widodo (Jokowi) ngluncurke  Kartu Tani. Kertu iku dadi sarana akses layanan bank dadi siji kang migunani minangka simpenan, transaksi, panyebaran utangan nganti kertu pitulungan (e-wallet) kanggo tani Indonesia. Sakliyane iku, Kartu Tani kang dikembangke karo Himpunan Bank-bank Milik Negara (Himbara) dianggo kanggo nyalurke pitulungan rabuk marang para tani. Direktur Bisnis Mikro BRI Supari minangka wakil Himbara nerangke, nalika 31 Desember 2020, suwene taun 2020 wes kecetak 12,46 yuta Kartu Tani. Nanging, kang wes didumke lagi 59% utawa 7,28 yuta, lan…

Read More