Pemerintah Netepke PSBB Jawa-Bali 11-25 Januari 2021-Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah matesi kagiyatan rakyat kanthi ngrujuk marang aturan Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) kanggo nyuda  nulare  virus corona  (Covid-19) ing kabeh propinsi ing Pulo Jawa lan Propinsi Bali. PSBB Jawa Bali iki mlaku 11 Januari nganti 25 Januari 2021.

Putusan iku cocok karo Peraturan Pemerintah (PP) Nomor 21 Taun 2020 bab Pembatasan Sosial Berskala Besar  sajroning nyepetke  pananganan Covid-19.

“Panerapan watesan kanthi wates  dilakok-ake  propinsi ing Jawa lan Bali merga kabeh propinsi iku ngebaki salah siji saka papat parameter kang ditetepke,” kandhane Ketua Komite Pananganan Covid-19 lan Pemulihan Ekonomi Nasional (KPC-PEN) Airlangga Hartarto, Rabu (6/1/2021).

“Merga saka iku pemerintah nggawe  kriteria gandheng  watesan kagiyatan rakyat lan iki cocok karo UU kang dilengkapi PP 21 Taun 2020, kang  cara watesan iku. Watesan iki kita  tegeske dudu larangan kagiyatan, nanging watesan,” kandhane Airlangga.

Sajroning njupuk putusan iki, Airlangga kandha yen pemerintah ndeleng data undhakan pananganan Covid-19, kaya  daerah  resiko nulare  virus corona, pambanding dipan isolasi kang keisi  lan ICU. Sakliyane iku, pemerintah uga ndeleng  kasus aktif Covid-19 kang saiki wes nggayuh 14,2 persen.

Miturut Airlangga, watesan sosial ing propinsi, kabupaten, utawa kutha kudu ngebaki parameter gandheng pananganan Covid-19.

Parameter iku antara liya, tingkat kepaten ing dhuwur rata-rata tingkat kepaten nasional gedhene 3 persen. Banjur  tingkat kawarasan ing ngisor nasional gedhene 82 persen.

Sabanjure, kasus aktif ing ngisor kasus aktif nasional gedhene 14 persen, lan isen RS kanggo dipan isolasi lan ICU ing dhuwur  70 persen.

Watesan kagiyatan rakyat iki antara liya matesi panggonan kerja kanthi WFH 75 persen, sinau dilakok-ake kanthi daring, jam operasional panggonan blanja, nganti  jam operasi angkutan.

Sadurunge, Presiden Joko Widodo ngrembug bab antisipasi karantina wilayah utawa lockdown sarampunge Indonesia nduweni  kasus aktif virus corona (Covid-19) luwih saka 110 ewu.

Dheweke njaluk para menteri supaya kerja giyat nangani pandemi supaya Indonesia ora milih dalan kang padha.

DB

Related posts

Leave a Comment