Pemerintah Didhesek Aktip Nyurung Digitalisasi Aksara Jawa – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Upaya digitalisasi aksara Jawa kang diajoke Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (Pandi) menyang lembaga internet donya ilang. Pemerintah uga didhesek supaya temenan nglestarek-ake  warisan mbah buyut  iku. Panganggon aksara latin luwih akeh dianggo ing urip sedina-dinane, timbang nganggo aksara daerah kang keancem ilang. Direktur Eksekutif Culture and Folks For Indonesia (CFI) Muhammad Yusuf njaluk supaya pemerintah ngengolke digitalisasi aksara nuswantara. “Kudune pemerintah bisa nglakok-ake campur tangan kabijakan. Ngawal kanthi intensif apa kang lagi diupaya-ake Pandi”, kandhane kaya sajroning katerangan katulis, Senin (4/1/2021). Dikandha-ake CFI, upaya kang…

Read More