PPP Yakin Risma Arep Ngeculke Posisi Walkot Surabaya sajroning Wektu Cedhak – Detak Berita

JAKARTA, Detak Berita – Tri Rismaharini (Risma) isih njabat Wali Kota (Walkot) Surabaya senajan wes dilantik minangka Menteri Sosial (Mensos). Elite PPP Nurhayati yakin Risma arep mundur saka posisi wali kota sajroning wektu cedhak.

“Mesthine Bu Risma arep mundur saka wali kota sajroning wektu cedhak iki”, kandhane Nurhayati marang wartawan, Rabu (23/12/2020).

Miturut Nurhayati, Risma ora oleh ngalok-ake posisi rangkep. Dheweke nganggep Risma kudu ninggalke salah siji posisine.

“Kudu ninggalke salah siji. Ora oleh rangkep posisi mesthine”, kandhane.

Kanggo diweruhi, Tri Rismaharini dadi sah dilantik Presiden Joko Widodo (Jokowi) dadi Menteri Sosial RI dina iki. Senajan mengkono, dheweke isih njabat Wali Kota Surabaya.

“Merga aku isih ngrangkep Wali Kota (Surabaya) kira-kira kanggo sauntara wektu”, kandhane Risma sajroning acara sertijab Mensos kang disiarke langsung karo akun YouTube Kemensos RI, Rabu (23/12/2020).

Rangkep posisi iki, kandhane Risma, wes oleh pangestu Jokowi. Risma kandha Jokowi wes ngolehke sauntara wektu wira-wiri Jakarta-Surabaya.

“Wingi aku wes ijin Pak Presiden. ‘Kepiye?’, ‘Gak apa-apa, Bu Risma, wira-wiri (Jakarta-Surabaya)'”, kandhane Risma niru-ake omongane Jokowi.

Risma kandha pengen banget mbalik menyang Surabaya kanggo ngresme-ake sawetara panggonan. Loro ing antarane treteg lan museum olahraga.

“Aku nggawe treteg ana banyu muncrat-e, eman yen aku ora ngresmeke iku, aku mung pengen mulih iku. Karo ngresmeke museum olahraga merga ing kono ana jersey-ne Rudi Hartono, ana raket-e Alan Budi Kusuma, aku pengen ngresmeke iku kanggo bocah-bocah Surabaya”, kandhane Risma.

DB

Related posts

Leave a Comment