Malsok-ake Asil Rapid Tes ing Surabaya, Wiwit September 2020 – Detak Berita

SURABAYA, Detak Berita – Wong telu dicekel sawise malsok-ake surat asil rapid tes kanggo wong numpak kapal. Wiwit kapan tumindak pidana iku dilakok-ake wong telu iku?

“Wiwit  wulan September 2020. Nanging kita terus jeroni, dikira-kira  bisa sadurunge”, kandhane Kapolres Pelabuhan Tanjung Perak AKBP Ganis Setyaningrum marang wartawan, Senin (21/12/2020).

Suwene wektu telung wulan iku, kandhane Ganis, para kasangka wes oleh atusan kurban tumindak pidana-ne. Dheweke kabeh iku penumpang tujuan menyang kutha bagiyan etan kaya Kalimantan, Sulawesi, Maluku, lan Papua.

“Dadi dheweke kang wes nggawe (surat asil rapid tes palsu) ing biro jasa iki kira-kira atusan uwong”, kandhane Ganis.

Saka angkara kang dilakok-ake karo katelu kasangka, Polisi ngamanke sawetara barang bukti yaiku stempel 1, laptop 1, handpone 5, printer 1, kertas HVS 1 rim, surat hasil rapid test 10 lembar, lan duit tunai Rp 5,7 yuta.

Katelune diancem dijiret pasal 263 Ayat (1) KUHP bab palson surat kanthi anceman pidana kunjara 6 taun.

DB

Related posts

Leave a Comment