Mlebu DIY Wajib Nggawa Bukti Tes Antigen – Detak Berita

YOGYA, Detak Berita – Pemda DIY ngwajibke uwong lelungan mlebu menyang daerah DIY supaya ngantongi surat ora reaktif rapid test antigen. Bab iku dikarepke minangka tumindak  pancegahan panularan Covid-19 nalika prei pungkasan taun.

Gubernur DIY, Sri Sultan HB X kandha kebijakan wajib tes antigen yaiku putusan saka pemerintah pusat. Daerah miturut Sultan kudu nglaksana-ke putusan iku kanthi cocok-ake liwat nggawe aturan turunan.

“Dheweke kang lelungan ing wulan Desember wajib kanggo tes antigen. Gelem gak gelem kudu dilaksanake merga iki mlaku ing nasional. Wes otomatis pusat kaya iku ya kita mung arep ngabari wae. Kita turunan-e  yen ngetok-ake (aturan) saka pemerintah pusat iku”, kandhane Sultan marang wartawan, Jum’at (18/12/2020).

Sultan ngarepke rakyat matuhi aturan pemerintah iku. Maksud ngwajibke  duweke surat tes antigen dirasa dadi penting minangka pancegahan panularan virus kang saiki isih kedadean.

“Kita uga yen arep lunga menyang panggonan liya ya kudu nuduhke surat swab iku”, Sultan neruske.

Sauntara gandheng pangencengan lawang mlebu DIY kaya pangecekan kendaraan pribadi, Sultan kandha bab iku ora dilakok-ake. Sebabe, panyaringan wes dilakok-ake daerah sadurunge yaiku Jawa Tengah kang dadi winates sadurunge ngleboni daerah DIY.

“Wes disaring ing Jawa Tengah luwih dhisik, kita wes duwe pengalaman dhisik kaya iku. Sadurunge diendheg-ake ing kene wes diendheg-ake dhisik ing Jawa Tengah”, Sultan mandheske.

DB

Related posts

Leave a Comment