Pondhasi Kagerus Miline Kali, Tower BTS ing Brebes Rubuh – Detak Berita

BREBES, Detak Berita – Sawijining tower base transceiver station (BTS) ing desa Pengarasan, Kecamatan Bantarkawung, Brebes, Jawa Tengah, rubuh Rabu (16/12/2020) sore.

Kepala Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kabupaten Brebes Nushy Mansur kandha kedadean rubuh-e tower BTS ing  desa Pengarasan, Kecamatan Bantarkawung, Brebes.

“Bener. Ing desa Pengarasan. Kedadeane kira-kira jam 16.00 WIB sore mau”, kandhane Nushy, Rabu (16/12/2020).

Saka laporan kang dheweke trima, Nushy neruske, tower iku rubuh lan ceblok menyang dhuwure kali.

“Alhamdulillah ora ana (kurban). (Ceblok-e) menyang kali”, tambahe.

Sauntara iku, Kepala Dinkominfotik Tatag Koes Andianto kandha, tower BTS iku kecathet duweke PT Tower Bersama Grup (TBG).

Tower iku aktif”, dheweke kandha.

Panggonan pestine tower iku, sambungan-e, ana ing daerah RT 001 RW 001, desa Pengarasan Kecamatan Bantarkawung utawa daerah Brebes bagiyan kidul.

“Panggonane ing koordinat long 108.943630 Lat -7.168040”, dheweke kandha.

Asil laporan sauntara kang dheweke trima, tower iku rubuh merga ana ing pinggiran kali ndadek-ake kagerus miline banyu.

“Rubuh merga pondhasine kagerus banyu kali banjir”, dheweke mungkasi.

DB


Related posts

Leave a Comment