Sajroning 4 Dina, 1.017 calon Ora Nekani Tes SKD CPNS Pemprov Jatim

tes cpns

tes cpns

SURABAYA, Detak Berita  – Tes seleksi kompetensi dasar (SKD) calon pegawai negeri sipil (CPNS) ing panggonan Pemerintah Provinsi Jawa Timur wis mlaku petang dina.

Suwene petang dina iku, kacathet akehe 1.017 uwong ora melu tes SKD kang dasare komputer kang digelar ing Graha Unesa Lidah Kulon, Lakarsantri, Surabaya.

Senadyan mengkono, Badan Kepegawaian Daerah (BKD) Pemprov Jatim kandha akehe katekan uwong lumayan dhuwur.

“Suwene petang dina iku, akehe uwong kang teka 9.783 uwong lan ana 1.017 uwong ora teka. Akehe katekan iku wis lumayan dhuwur  lan meh padha karo tes taun kapungkur,” kandhane Kepala BKD Jatim Nurcholis dikonfirmasi, Rabu (12/2/2020).

Miturut Nurcholis, akehe katekan lan ora tekane calon CPNS arep terus didata.

Amerga, sesi tes kalima kang dianak-ake dina iki isih arep terus nganti sore.

Dheweke kandha, saingan calon tes CPNS Pemprov Jatim taun iki lumaku lumayan kenceng.

Siji formasi CPNS kudu diroyok karo 30 calon.

Akehe calon kang lulus seleksi administratif lan duwe hak melu tes kompetensi dasar nganggo sistem CAT kacathet 54.600 calon.

Formasi kang dibutuhke 1.817 uwong.

“Dadi, siji calon kudu saingan karo 30 calon liyane supaya oleh siji formasi CPNS utawa yen diitung persentase kasempetan lulus-e 3,3 persen,” kandhane dheweke.

Senadyan mengkono, dheweke nganggep animo calon  tes CAT lumayan dhuwur.

Tes SKD CPNS ing panggonan Pemprov Jatim dilakok-ake suwene  19 dina, wiwit 8-26 Februari 2020.

Ing dina kapisan, Nurcholis kandha, tes digelar telung sesi. Dina kalmia nganti pungkasan, tes digelar limang sesi.

Dheweke kandha saben sesi tes SKD dieloni 600 calon.

“Tinimbang karo tes ing daerah liya, Provinsi Jatim iki kang pengen paling akeh,” kandhane Nurcholis.

Sauntara iku, Kepala Dinas Komunikasi lan Informatika Jatim Benny Sampirwanto mestek-ake anane tes CPNS ing Pemprov Jatim mlaku transparan.

Dheweke kandha  kabeh pihak bisa langsung ndeleng asil tes kanthi real time.

Transparansi iki, Benny neruske, uga dadi wujud-e  Program Nawa Bhakti Satya Gubernur Jatim Khofifah Indar Parawansa, yaiku Jatim Amanah.

“Ing poin Nawa Bhakti Bhakti wolu, yaiku Jatim Amanah, Pemprov Jatim neges-ake paleksanan  pemerintahan kang resik, daya guna, lan anti korupsi kanthi dasar IT,” kandhane  Benny.

DB

Related posts

Leave a Comment