Russia lan Cina Kerjabareng Nyipta-ake Vaksin Virus Corona

Rusia China Obat Anti Corona detakberita

Rusia China Obat Anti Corona detakberita

JAKARTA, Detak Berita – Terus nambahing akehe korban lan kasus virus Corona ndorong Cina supaya njaluk pitulungan negara-negara liya. Kabar paling anyar, Cina kerja bareng karo Russia kanggo nyipta-ake vaksin virus Corona.

“Pemerintah Cina ing Beijing wis nyerahke contoh genome saka virus Corona menyang Moskow”, kandhane wakil konsulat Russia kaya disalin saka kantor berita Reuters, Rabu (29/1/ 2020).

Nganti kabar iki ditulis, jumlah akehe kasus virus Corona terus mundhak. Kanggo jumlah kasus kang kena Corona, angkane wis nggayuh luwih saka 6000 uwong. Anane akehe korban mati mundhak saka 106 dadi 132 dina iki. Undhakan iku kabehing asal saka Provinsi Hubei, Cina.

Virus kang nduweni jeneng resmi 2019 nCoV Corona utawa Novel Corona iku dhewe pancen durung ana obat-e. Senadyan 85 persen sifat-e pada karo virus SARS, kang arupa mutasi saka Corona, ora duwe arti bisa diobati kanthi cara kang padha.

Pemerintah Cina nate duwe inisiatif nganggo obat HIV AIDS kanggo mandheg-ke gejala virus kang ndadek-ake adhem panas lan gangguan ambegan iku. Nanging, bebarengan mlakune wektu, dheweke wiwit fokus ngembangke vaksin dhewe. Durung diweruhi apa kerjabareng karo Russia iki dilakok-ake bareng-bareng ing Cina utawa kanthi kepisah.

Russia, sak adohe iki, durung ngadhepi kasus virus Corona. Senadyan mengkono, dheweke wis njupuk sawetara langkah penting wiwit saka nutup wates menyang Cina nganti 7 Februari, ngembangke rencana namengi virus Corona, kanthi ngelakok-ake pameriksan kenceng tumrap uwong-uwong kang lagi wae balik saka Cina.

“Paneliti kita kabeh ngembangke test kilat kang dadi bisa supaya weruh ana orane virus Corona ing awak uwong sajroning wektu rong jam”, kandhane Konsulat Russia sajroning katerangan pers-e.

Russia uga lagi ngupaya-ake kanggo nyelamatke wargane saka Wuhan, daerah sumebar-e virus Corona. Nanging, upaya diplomatis kang dilakok-ake Pemerintah Cina durung menehi asil.

DB

Related posts

Leave a Comment