Wabah Corona, Presiden Jokowi: Rakyat Tetep Waspada lan Ati-ati, Iki Dudu Bab Gampang…

Jokowi PAL Corona detakberita

Jokowi PAL Corona detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Presiden Joko Widodo ngimbau rakyat tetep waspada lan ati-ati gandeng sumerbar-e wabah virus corona, Senin (27/1/2020) ing Surabaya.

Amerga, miturut Presiden, kangge nangani sumebar-e virus corona dudu sawijining kang gampang dilakok-ake.

“Pangawasan ing kabeh bandara kita, utama-ne kang nyambung karo penerbangan saka lan menyang Tiongkok wis kita lakok-ake, nanging iki dudu sawijining kang gampang, merga ing wektu inkubasi iku, panas kadang-kadang ora bisa kelacak kanthi scanner kang kita duweni. Kabeh negara ngalami bab kang padha”, kandhane Presiden Jokowi, kaya dikutip saka video Sekretariat Presiden Biro Pers, Media, lan Informasi.

Sakliyane iku, Presiden Jokowi uga ngajak kabeh rakyat supaya tetep waspada lan ati-ati gandheng wabah corona.

“Dak kira wis dak kandha-ake makaping-kaping, kang paling penting kita waspada, kang paling penting kita hati-hati”, kata Jokowi.

Banjur, gandheng warga negara Indonesia kang isih ana Kutha Wuhan, Jokowi ngakoni salah siji bab kang isih angel dilakokake yaiku menehi pasokan logistik.

“Ya sauntara isih ana ing kana, lan dak kira KBRI wis kanthi rinci melu, bab-bab kang paling kaya kang gandheng karo logistik, merga aturan main kanggo mlebu mrana angel banget. Kang kapindho apamaneh kita arep ngirim logsitik, iki isih sajroning proses kang jeru saka KBRI kita supaya kabeh kaladeni lan mlaku kanthi apik”, kandhane Presiden Jokowi.

DB

Related posts

Leave a Comment