Banjir Susut Sawise Udan Rampung, Iki kang Dilakok-ake Pemkot Surabaya

Banjir Surabaya detakberita

Banjir Surabaya detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Udan deres kang nyiram Kutha Surabaya, Jawa Timur, nalika Rabu (15/1/2020) ndadek-ake 32 titik dalan protokol Kutha Pahlawan iku kerendhem banjir.

Dhuwure banjir rena-rena, yaiku wiwit 10 sentimeter nganti meh nggayuh 1 meter.

Senadyan mengkono, banjir ing sawetara dalan  protokol cepet susut mung sajroning wektu kira-kita rong jam.

Kepiye carane Pemerintah Kutha Surabaya nangani banjir?

Kepala Dinas Pekerjaan Umum Bina Marga lan Pematusan Kutha Surabaya Erna Purnawati kandha, Pemkot Surabaya duwe 59 omah kumpa kang wis dibangun lan dianggo sasuwe iki.

Akehe 59 omah kumpa iku dipole-ke nalika Surabaya disiram udan nganti kerendhem banjir.

Kanthi mengkono, banjir bisa cepet susut, bareng terang-e udan.

“59 omah kumpa kang wis dibangun suwene iki mesthi kita pol-ke nalika udan deres”, kandhane Erna nalika ditemoni ing ruang kerja-ne ing Balai Kota Surabaya, Kamis (16/1/2020).

Miturut dheweke, saka 59 omah kumpa kang wis dibangun iku, saben  omah kumpa ana kang duweni 5-8 kumpa.

Sakabehaning, Pemkot Surabaya wis nduweni 204 kumpa.

Dheweke kandha, nalika kedadean udan deres ing Rabu wingi, Pemkot Surabaya nganggo omah kumpa ing daerah Gunungsari I lan Gunungsari II.

Rong omah kumpa iku duwe 8 kumpa kang dipole-ke kanggo nangani  banjir ing daerah Mayjen Sungkono lan Darmo Park.

Amerga, ing Rabu sore wingi, daerah dalan Mayjen Sungkono katon kerendhem banjir kanthi dhuwur banyu kira-kira 1 meter.

“Dadi, ing kono, ing dalan Mayken Sungkono kang dipole-ke (ngandelake omah kumpa Gunungsari)”, kandhane Erna.

Dheweke nambah-ke, kapasitas saben kumpa rata-rata duwe daya sedot 3 meter kibik saben detik.

Miturut anggepan, 8 kumpa ing omah pompa Gunungsari bisa nyedot banyu 24 meter kibik saben detik.

Akehe 59 omah kumpa iku mesthi disiap-ke nalika Surabaya disiram udan deres.

Pemkot Surabaya arep terus ndeleng omah kumpa lan sakbagiyan saluran banyu kanggo antisipasi kedadean ‘genangan’ banyu banjir kang duwe potensi nerak Surabaya nalika disiram udan deres.

Kepala Dinas Komunikasi lan Informatika Kota Surabaya Muhammad Fikser ngakoni yen daerah Mayjen Sungkono lan Ruko Darmo Park II pancen kerep dadi langganan banjir saben kedadean udan kanthi curah dhuwur.

Amerga, topografi daerah ing daerah iku wujud-e cekungan, ndadek-ake panggonan nadhahi banyu nalika udan mudhun.

“Struktur lemah ing kono pancen cekung. Iku dadi masalah-e kang coba dirampungke”, dheweke kandha.

DB

Related posts

Leave a Comment