Crita Sopir Ora Bisa Endha nalika Ketangkep Kamera Tilang Elektronik

Tilang Elektronik Surabaya detakberita

Tilang Elektronik Surabaya detakberita

SURABAYA, Detak Berita – Atusan uwong kang langgar lalu lintas kang nrima surat tegoran nglakok-ake konfirmasi ing Posko Gakkum Mal Pelayanan Publik Siola, Surabaya, Jawa Timur, Rabu (15/1/2020).

Suwene seminggu uji coba sistem Electronic Traffic Law Enforcement (e-TLE) utawa tilang elektronik ing Kutha Surabaya, isih akeh pangandara kang ngelanggar lalu lintas.

Salah siji kang nglanggar kang konfirmasi yaiku Dwi Setiawan (28), warga Kenjeran, Surabaya.

Dheweke ngaku teka menyang Posko Gakkum Siola sawise nrima surat tegoran saka kepolisian amerga palanggaran lalu lintas ing Jalan Darmawangsa.

Palanggaran kang dilakok-ake iku  diduduh-ake  karo kang tugas liwat kamera e-TLE kang disambung-ake menyang komputer.

Sadurunge nekani  Posko Gakkum Siola, dheweke uga wis nrima bukti palanggaran saka  kepolisian arupa tangkepan layar kamera e-TLE.

“Montorku Minggu bengi nrobos lampu abang. Nalika lampu wis abang, aku mlaku terus. Dadi mrene kanggo ngurus verifikasi”, kandhane.

Dheweke ngaku, tujune panerapan e-TLE isih sajroning tahap uji coba nganti dheweke mung oleh tegoran lan ora nganti kena sanksi utawa denda tilang.

Senadyan mengkono, mangarep dheweke ngupayak-ake kanggo  disiplin lan matuhi aturan lalu lintas ing dalan gedhe.

Sakliyane iku, Dwi uga ngalem panerapan sistem e-TLE kang dianggep luwih efektif tinimbang  panindakan konvensional.

Miturut dheweke, kanthi sistem e-TLE, para pangendara kang nglanggar ora arep bisa endha. Amerga, polisi wis ngantongi kabeh bukti palanggaran kang dilakok-ake ing dalan gedhe.

“Dak rasa, warga arep luwih patuh senadyan ora ana petugas. Merga (sistem tilang elektronik) wis ana buktine langsung (saka kamera CCTV)”, dheweke kandha.

Sauntara iku, BKO Satlantas Polrestabes Surabaya AKP M Suud kandha, suwene uji coba tilang elektronik, rata-rata kepolisian ngirimke 100 surat lembar konfirmasi marang pelanggar.

Dheweke ngelingke supaya para pelanggar kang wis nrima surat lembar konfirmasi supaya gage nekani Posko Gakkum Siola kanggo verifikasi.

“Mulane, kang oleh surat konfirmasi dipenginke teka ing palayanan e-TLE Gakkum ing Siola. Ing kono kita kabeh arep nglakok-ake bukten arupa foto utawa video kang ana ing rekaman CCTV”, kandhane Suud.

DB

 

Related posts

Leave a Comment