Asrama Mahasiswa Nusantara Arep Dibangun ing Surabaya lan Malang

khofifah1

khofifah1

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Khofifah Indar Parawansa pengen mahasiswa saka kabeh daerah kang kuliah ing Jatim bisa dadi siji karo mahasiswa saka daerah liya. Dheweke pengen werna-werna iki dadi  manunggal kang nguwatke bangsa.

Khofifah uga nyambut apik mbangun-e Asrama Mahasiswa Nusantara (AMN) ing Indonesia. Ana enem kang dibangun ing Indonesia, yaiku ing Manado, Makassar, Jakarta lan Yogyakarta. Ing Jatim oleh bagiyan loro asrama ing Surabaya lan Malang.

“Tim gelem ndeleng  tlatah kang disiapke Pemprov ing daerah Siwalan, wis rapat karo werna-werna perguruan tinggi, lan alhamdulilah ing sajroning rencana pamekaran enem AMN iku, Jatim menehi kasempetan kanggo loro asrama mahasiswa nuswantara,” kandhane Khofifah ing Gedung Negara Grahadi Surabaya, Senin (4/11/2019).

“Dadi siji kang pemprov siapke yaiku tlatah ing Siwalan, sesok siji maneh dheweke gelem ndeleng  kang ing Malang,” kandhane.

AMN iki, Khofifah nambahke, arep dibangun ing tlatah 1,5 hektar. Mengkone kabeh mahasiswa saka werna-werna daerah bisa guyon karo mahasiswa daerah liya saka asrama iki.

“Ana pilihan uga saka Pemkot ing Malang, ana pilihan tlatah saka pemprov. Ambane 1,5 hektar, yen kang ing Malang padha,” Khofifah neruske.

Konsultan AMN kang uga dadi Dosen UI Gumilar nambahke pihak-e arep nyiapke AMN kanthi daya tampung 250 nganti 750 mahasiswa. Sajroning asrama iku, arep dibangun werna-werna fasilitas.

“Iku bisa ana undhakan, kira-kira antara 250 mahasiswa nganti 750. Ujud-e pancen kaya mahasiswa dadi siji merga ing sajroning iku ora mung kamar kang sifat-e kebuka siji karo liyane disambung-ake karo liyane, nanging uga ing kono ana perpustakaan, ruang bina entrepreneurship, ing kono dheweke dilatih nilai kebangsaan, dijak dadi siji karo liyane kanggo mbangun tradisi multikultur, lan nilai-nilai multikultur mancep prasetya marang NKRI,” kandhane Gumilar.

Sakliyane iku, Gumilar kandha pihak-e wis kordinasi karo perguruan tinggi supaya menehi hadiyah kredit SKS kanggo mahasiswa kang gelem manggon lan ngrakyat ing asrama iku. Sauntara ana panentu kusus kanggo mahasiswa anyar.

“Mahasiswa anyar paling utama kita arep rekrut kanthi selektif gelap werna-werna daerah kabeh Indonesia, kalebu Papua, Aceh, Kalimantan, Maluku Utara, NTT, kabeh. Lan nggambarke kabinekan Indonesia ing kono, lan dheweke rencana-ne oleh beasiswa,” Gumilar nambahke.

NB

Related posts

Leave a Comment