Iki Pangakon-e Utusan-e Ahmad Dhani kang Njupuk Formulir Pilwali Surabaya

utusan dhani

utusan dhani

SURABAYA, Detak Berita – Ahmad Dhani ngakon uwong njupuk formulir pendaftaran kanggo Pilwali Surabaya 2020 liwat DPC Gerindra. Kang diakon dadi relawan Dhani jeneng-e Hariyadi Nugroho.

Hariyadi mbener-ke yen dheweke kang njupuk formulir. Njupuk-e formulir iku dadi inisiatif-e kang pengen ndeleng idola-ne maju sajroning Pilwali Surabaya 2020.

Ucul saka iku, dheweke ngaku diakon Ahmad Dhani supaya njupuk formulir iku. “Gandheng bab njupuk-e formulir pancen aku njupukl formulir menyang kantor DPC (Gerindra) Surabaya. Kang sawetara wektu kang kepungkur aku diakon Mas Dhani supaya njupuk formulir iku. Kang gunane kanggo Mas Dhani arep kita kandha-ake bisa dipikir-ke maju dadi calon Wali Kota Surabaya 2020-2025,” kandhane Hariyadi ing Surabaya, Jumat (1/11/2019).

Nalika ditakoni kapan Dhani ngakon dheweke njupuk formulir, Hariyadi kandha, kepengenan Dhani dadi Cawali Kota Surabaya wis dikandha-ake marang dheweke kawit suwe. Bnajur gandheng mbalek-ake formulir iku, Hariyadi nyerahke sakebake marang Dhani. Apa gelem maju utawa ora.

“Iya sawetara  wektu kang kepungkur (ngakon). Yen kepengenan rak wis suwe banget. Mung sadurunge kasus kang ngglibet dheweke. Kepengenan iku nate katon dhisik maju Pilwali,” kandhane Hariyadi.

“Mung kita balek-ake maneh menyang dheweke, apa tetep gelem maju dadi calon wali kota utawa ora. Nanging kita relawan lan panyengkuyung Mas Dhani kang ana ing Surabaya kusus-e iku nyengkuyung banget Mas Dhani maju,” tambah-e.

Hariyadi nambahke, pihak-e pengen mikir-mikir formulir iku. “Amerga semangat-e Mas Dhani lumayan gedhe. Nanging kita balek-ake menyang dheweke supaya bisa dipikir-ke lan iku formulir sak umpama gelem bisa dibalek-ake. Yen ora gelem uga ora dibalek-ake. Ora ana apa-apa,” tambah-e.

Senadyan Dhani isih ana ing walik ruji wesi, Hariyadi yakin yen Gerindra durung nyabut hak politik-e. Dheweke yakin Dhani gelem maju lan bisa saingan karo calon liyane.

“Kanggo bab politik-e, dak rasa anane kasus ukum kang ngglibet dheweke hak politik-e durung dicabut. Dadi Mas Dhani isih duwe hak kanggo politik,” neruske.

Nalika ditakoni kapan formulir iku arep dibalek-ake, Hariyadi kandha isih ngenteni putusan Dhani. Nanging dheweke pengen Dhani bisa makili suara relawan kanggo nggawe Surabaya dadi luwih apik.

“Kita kandha langsung menyang Jakarta saka relawan lan panyengkuyung supaya Mas Dhani maju,” Hariyadi mungkasi.

DB

Related posts

Leave a Comment