Sah! DPR Tetepke Idham Azis dadi Kapolri

kapolri 2019

kapolri 2019

JAKARTA, Detak Berita – DPR ngesahke panetepan Komjen Idham Azis dadi Kapolri. Komjen Idham sah dadi Kapolri sawise disetujoni liwat sidang paripurna DPR.

Paripurna dianak-ke ing Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta, Kamis (31/10/2019). Idham sadurunge wis liwat uji kepatutan lan kelayakan (fit and proper test) kang dianak-ke Komisi III DPR nalika Rabu (30/10/2019).

Ketua Komisi III DPR Herman Hery nate kandha laporan bab fit and proper test tumrap Idham ing ngarepe sidang paripurna sore iki. Idham kapilih kanthi aklamasi.

“Sawise fit and proper test, Komisi III DPR nglakokake pleno. Saka pleno, kabeh fraksi nyetujoni mungkasi Jenderal Tito Karnavian lan nyetujoni Komjen Idham Azis dadi Kapolri,” kandhane Herman Hery.

Sabanjure, Ketua DPR Puan Maharani dadi pimpinan rapat njaluk pasetujon anggota dewan kang teka ing rapat.

“Apa laporan Komisi III bab fit and proper test tumrap Kapolri bisa disetujoni?” kandhane Puan.

“Setuju,” jawab anggota Dewan. Puan banjur ngethok-ake palu tanda pangesahan.

Idham Azis banjur dijaluk  maju menyang mimbar karo pimpinan DPR. Idham oleh pangregan keplok tangan saka anggota dewan kang nekani sidang paripurna.

Kaya diweruhi, Komisi III DPR nyetujoni Komjen Idham Azis dadi Kapolri. Idham ditunjuk dadi calon tunggal nggenteni Jenderal (Purn) Tito Karnavian kang saiki dadi Mendagri.

“Kabeh fraksi duwe kesimpulan yen ora  perlu nggawe pandengan fraksi, nanging putusan liwat kapoksi, yaiku aklamasi. Aklamasi supaya nyetujoni Komjen Idham Azis dadi Kapolri,” kandhane Ketua Komisi III DPR Herman Hery sarampung-e fit and proper test Komjen Idham ing ruangan Komisi III DPR, Senayan, Jakarta, Rabu (30/10/2019).

DB

Related posts

Leave a Comment