Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne.

Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe.

“Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019).

Arus kas kang diterima BPJS Kesehatan asal-e saka anggaran negara kang dibayar-ke pemerintah kanggo panrima pitulungan iuran (PBI), uga iuran kang dibayar-ke karo  warga dudu PBI.

“Ora mung saka APBN, nanging uga partisipasi warga kang sifat-e gotong-royong. Makaping-kaping dikandhak-ake kang duwe mbayari kang kurang duwe. Iki asuransi sosial. Merga saka iku kita lakok-ake,” kandhane.

Dheweke uga nganggep yen kanggo ndandani bab kerugen BPJS Kesehatan pancen perlu uga nyocok-ake iuran, ora cukup mung ndandani saka manajemen, data, hubungan antara BPJS Kesehatan karo fasilitas kesehatan.

“Iki kabeh kudu didandani nganti ndandani tata kelola lan mesthi bisa mundhak-ake daya ringkes-e saka paleksanan BPJS. Nanging iku wae rak dianggep durung cukup, perlu ana panyocok-an tarif,” dheweke nambah-ke.

Undhakan iuran BPJS Kesehatan mlebu sajroning Peraturan Presiden (Perpres) Nomer 75 Taun 2019 bab Perubahan tumrap Perpres Nomer 82 Taun 2018 bab Jaminan Kesehatan kang diteken Jokowi nalika 24 Oktober 2019.

DB

Related posts

Leave a Comment