Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne. Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe. “Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019). Arus…

Read More