Hawa Panas ing Ngendi-endi Daerah Indonesia, Iki 3 Jalaran-e

ilustrasi-suhu-panas

ilustrasi-suhu-panas

JAKARTA, Detak Berita – Hawa panas kang nerak sawetara daerah ing Indonesia sawetara wektu iki isih dadi rembugan anget. Ora sethithik warga kang takon jalaran-e hawa kang nganti sak dhuwur-e 35 derajat Celcius ing sawetara daerah.

Njawab pitakonan iku, Kepala Bidang Prediksi lan Peringatan Dini Cuaca, Badan Meteorologi Klimatologi lan Geofisika (BMKG), Miming Saepudin MSi kandha yen hawa panas kang kedadean amerga telu jalaran utama.

Kapisan, kahanan srengenge kang lagi ana ing daerah Indonesia, saiki katon jelas banget kulminasi-ne.

“Triangle utama fenomena hawa panas iki kedadean merga titik srengenge. Ing wulan iki kulminasi srengenge katon jelas banget ing sawetara daerah Indonesia utama-ne daerah Jawa,” kandhane Miming ing Gedung Kementerian Kesehatan RI, Jumat (25/10/2019).

Kapindho, kahanan cuaca tanpa mendhung isih relatif arep kedadean sajroning  jangka wektu nganti pungkasan November. Malah sawetara  daerah nganti Desember mangarep.

Dikandhak-ake karo Miming, kahanan cuaca tanpa mendhung iki kang ndadek-ake kena apa panas banget ing sawetara daerah. Jakarta lan sacedhake  kerasa panas banget merga panas-e sunar srengenge kang ora kalangan karo dadine mendhung.

Katelu, yaiku  imbas saka menyang endi parane angin kang biasane mbantu daya dadine udan. Nganti Oktober Dasarian III (10 dina pungkasan ing wulan Oktober iki) sajroning asil analisis kang dilakok-ake karo BMKG, mung sethithik daerah kang duwe daya anane thukul-e mendhung udan merga menyang endi parane angin.

“Nganti pungkasan Oktober mangarep, kita perlu banget waspada cuaca panas banget srengenge kang isih lumayan katon banget , merga sudane thukule mendhung udan kang isih katon cilik. Dadi sak minggu mangarep, cuaca padhang tanpa mendhung isih nomer siji,” tutur-e.

Malah kandhane Miming, pada wulan November-Desember ngarep senadyan kulminasi srengenge ing Jawa suda, nanging daya hawa panas isih dhuwur.

Daerah kang dikira-kira arep kena fenomena hawa panas paling gedhe 25-30 Oktober 2019 yaiku Sumatera Selatan, Lampung, Pantura Jawa Barat, Jawa Tengah, Jawa Timur, Yogyakarta, dan Nusa Tenggara Timur.

Sauntara hawa  kang kecathet ing sak dhuwure 38 derajat celcius ing tanggal 23 Oktober 2019 yaiku ing daerah Ciputat (39,6 derajat celcius), Jatiwangi (38,8 derajat celcius), Ahmad Yani Semarang (38,4 derajat celcius), lan Syamsudin Noor Banjarmasin (38,2 derajat celcius).

DB

Related posts

Leave a Comment