Seneng-e Risma Weruh Indonesia Tuan Rumah Piala Dunia U-20

risma

risma

SURABAYA, Detak Berita – Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini katon mesem sumringah nalika weruh Indonesia resmi dipilih dadi  tuan rumah Piala Dunia U-20 ing 2021.

Risma ngucap syukur FIFA menehi kapercayan kanggo Indonesia. Linuwih maneh, Stadion Gelora Bung Tomo ing Surabaya, Jawa Timur, uga dadi sawijining calon stadion gawe nggelar kedadean iku.

“Dak ucapke puji syukur marang Tuhan Kang Maha Esa kang ngabulke kapengenanku,” kandhane Risma, nalika ditemoni ing omah dines  wali kota, ing dalan Sedap Malam, Surabaya, Jawa Timur, Kamis (24/10/2019).

“Kapengenan iku supaya mongkok-ake bocah-bocah Surabaya (kinabul). Dheweke pengen banget Surabaya dadi tuan rumah (Piala Dunia U-20),” Risma nambahke.

Dheweke mandhes-ke arep kerja sak pol-e supaya nyiap-ke  kabeh kabutuhan kang diperlok-ake kanggo mandeng Piala Dunia U-20.

Senadyan kira-kira Risma wis ora maneh njabat wali kota Surabaya ing 2021, wanita kang nate ditawani dadi menteri iki tetep komit arep nyukses-ake kedadean gedhe iku.

“Aku arep ngupaya-ake sak kuwat lan sak bisaku kanggo nyiapke iki. Senadyan kira-kira aku ora dadi  wali kota maneh nalika acara. Aku arep ngupaya-ake sak pol-e nyiapke, dadi tuan rumah (Piala Dunia U-20),” kandhane Risma.

Kaya diweruhi, Indonesia sah kapilih dadi tuan rumah Piala Dunia U-20 ing 2021.

Kapesten iku diolehi sawise FIFA ngenek-ake patemon pilihan saka telu calon tuan rumah Piala Dunia U-20 2021 ing Shanghai, China, Kamis (24/10/2019).

Asil-e, FIFA nganggep Indonesia luwih cocok dadi tuan rumah tinimbang loro calon liyane yaiku Peru lan Brasil.

Sekjen PSSI, Ratu Tisha, kang uga tumindak dadi kang nyaji-ake sajroning presentasi ing patemon iku mongkog kanthi asil kang digayuh.

Kanggone, pilihan iki dadi sejarah anyar Indonesia ing donya bal-balan.

“Alhamdulillah. Pungkasane kerja giat kita kabeh ngasil-ke apik dadi sejarah kanggo bal-balan kita, Indonesia dadi tuan rumah Piala Dunia,” kandhane Tisha nalika diubungi, Kamis.

DB

Related posts

Leave a Comment