Prabowo Calon Menteri, Panliti LIPI: Kanggo Apa Pemilu yen Pungkasane Kekuwatan Didum?

owo-owi

owo-owi

JAKARTA, Detak Berita – Kepala Pusat Panlitian Politik Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI) Syamsuddin Haris menehi kritik upaya Presiden Joko Widodo ngajak pihak oposisi supaya gabung ing kabinet-e.

Dheweke nyontoke Ketua Umum Gerindra Prabowo Subianto lan Wakil Ketua Umum Gerindra Edhy Prabowo kang dijuluk karo Jokowi menyang Istana Kepresidenan.

Dheweke diproyeksi-ake dadi calon menteri. Kamangka, Prabowo lan partai-ne dadi  saingan-e Jokowi sajroning Pilpres 2019.

“Kanggo apa kita nganak-ake pemilu yen pungkasan-e kakuwatan iku didum antara kang menang lan kang kalah ? Ya yen kompetisi bal-balan kaya kabeh oleh piala,” kandhane Syamsuddin sajroning diskusi kang tema-ne Mencermati Kabinet Jokowi Jilid 2 ing Upnormal Raden Saleh, Jakarta, Selasa (22/10/2019).

Dheweke nganggep, bab kaya iku suwalikane karo rasionalitas demokrasi. Amerga, sajroning kompetisi pilpres, pihak kang menang duwe hak kuwasa.

Sauntara iku, pihak kang kalah kudu legawa lan dadi pihak oposisi pemerintah.

“Dudu banjur dijak mlebu kabeh. Yen kabeh dijak mlebu utawa kandha wae ora ana oposisi utawa mung kari PKS, iki bisa nggawa  apa kang diarani model negara integralistik, model negara kakaluwargaan, iki bener-bener ngancem demokrasi,” dheweke kandha.

Syamsuddin kandha, sajroning konsep negara kaya iku, ora ana oposisi. Kabeh dianggep dadi kaluwarga  dadi mustahil kepala kaluwarga nglarani anggota kaluwarga, semono uga suwalikan-e.

“Mesthine Pak Jokowi ora usah ngajak Gerindra mlebu kabinet, lan mesthine Pak Prabowo lan kanca-kanca nolak ajakan iku, nanging ya arep kepiye maneh, wis kedaden,” dheweke kandha.

Dheweke ndeleng iki wujud cethek-e sajroning esensi politik. Kudune, dheweke kandha, kegiatan politik kang patut dijunjung dhuwur yaiku  politik kang ngregani posisi dhewe-dhewe, pendukung pemerintah lan oposisi pemerintah.

“Utawa politik kang njunjung dhuwur sportivitas, kang kalah ngakoni kang menang lan kang menang ngangkat kang kalah,” dheweke kandha.

DB

Related posts

Leave a Comment