Iki Asal Usul Lemah 800 Ewu Hektar ing Banyuwangi kang diklaim Warga Cilacap

pasutri 800 ribu hektar

pasutri 800 ribu hektar

BANYUWANGI, Detak Berita – Metune sawetara bukti lawas duwekan lemah tipak hak asing utawa Eigendom Verponding, jenenge almarhum Wanatirta bin Nuryasentana dadi pitakonan gedhe. Sajroning lembaran kang nganggo basa Landa taun 1930 iku kandha yen 898.815 hektar lemah persil ing Bumi Blambangan lan sacedhake yaiku duwek-e.

Halimah (68), kang dadi ahli waris ngaku maklum banget yen akeh warga kang penasaran karo metune Eigendom Verponding kanthi jeneng bapake, Wanatirta bin Nuryasentana. Luwih maneh bab iki lagi metu mburi iki.

Wanita saka Desa Sumur Batu, Kecamatan Babakan Madang, Kabupaten Cilacap, Jawa Tengah iku cerita bab metune Eigendom Verponding. Kaya dicerita-ake bapak-e, almarhum Wanatirta, lemah iku yaiku asil tukon mbah-e, Nuryasentana.

“Iki cerita saka bapak-ku. Ing jaman G30SPKI, karo pemerintahan pak Soeharto, Eigendom Verponding iki dijupuk, liwat almarhum Jenderal Muhono,” Halimah kandha, Jumat (18/10/2019).

Halimah cerita nalika isih umur 14 taun, dheweke dijak istri Bapak Pembangunan RI, Ibu Tien Soeharto, teka menyang Banyuwangi, kanggo ndeleng nandur-e klapa hibrida lan wit jarak. Nalika iku dheweke durung weruh bab anane Eigendom Verponding kang jeneng bapak-e iku.

“Ujug-ujug dijak Bu Tien kanggo ndeleng pananduran klapa hibrida lan wit jarak menyang Banyuwangi, aku dhisik gak weruh apa  maksud-e. Bocah cilik mosok weruh apa artine iku,” ceritane.

Anak mbarep saka sedulur telu iku lagi weruh nalika Eigendom Verponding dibalek-ke menyang bapak, Wanatirta. Panggonan kang adoh saka Banyuwangi, muspra kanggo Halimah  langsung nggoleki bandha warisan-e. Kapisan kang dheweke lakok-ake yaiku nggoleki sedulur kang ana ing Bumi Blambangan.

Lan ing taun 2019, dheweke ketemu karo putune saka sedulur-e kang ana ing Lingkungan Kepatihan, Desa Kedaleman, Kecamatan Rogojampi, Banyuwangi. Ngubeg-ubeg uga wiwit dilakok-ake.

Apa maneh kabeh Eigendom Verponding jeneng Wanatirta bin Nuryasentana iku wis ditetep-ake dadi hak waris karo Pengadilan Agama Cilacap. Kanthi Putusan No 0056/pdt.p/2019, tanggal 5 Maret 2019.

DB

Related posts

Leave a Comment