14 Lindhu Nerak DIY, Jateng lan Jatim sajroning Seminggu Iki

gempa SR

gempa SR

SLEMAN, Detak Berita – Suwene wektu antara tanggal 4-10 Oktober 2019, BMKG nyathet kedadean lindhu ing daerah PGR 7 (Yogyakarta, Jateng, Jatim lan sacedhake) akehe kaping14.

Katerangan saka Stasiun Geofisika BMKG Yogyakarta, 14 lindhu iku didominasi karo lindhu cethek kanthi magnitudo 2-4 SR.

Rincine, lindhu cethek kanthi  sumber lindhu  kurang saka 60 kilometer akehe kaping 13. Lan kaping sepisan lindhu manengah kanthi kajeron antara luwih saka 60 kilometer lan kurang saka 300 kilometer.

“11 lindhu ing laut dadi siji karo kegiatan subduksi lan ana telu lindhu ing darat kang dadi siji karo kegiatan sesar Opak,” unine katerangan Stasiun Geofisika BMKG Yogyakarta, Jumat (11/10/2019).

Saka kuate lindhu, rincine rong lindhu kanthi magnitudo antara 4-5 SR, pitu lindhu kanthi magnitudo 3-4, lan lima lindhu kanthi magnitudo kurang saka 3 SR.

Ing wektu antara iki ana siji lindhu kang dirasak-ake karo warga. Yaiku lindhu ing  Cilacap nalika 9 Oktober 2019.

“Siji lindhu kang  dirasak-ake ing Cilacap kanthi intensitas II MMI nalika 9 Oktober 2019 jam 15.21 WIB kanthi magnitudo 4,1,”  katerangan saka Stasiun Geofisika.

DB

Related posts

Leave a Comment