Mangsa ketiga ing Tangsel, Warga Antri Pitulungan Banyu Resik

antre air bersih tangsel

antre air bersih tangsel

TANGERANG SELATAN, Detak Berita – Mangsa ketiga kang kedawan nganti ndadek-ake asat-e sumber ndadek-ake warga Koceak RT 06/RW 002, Keranggan, Setu, Tangerang Selatan ngalami krisis banyu resik.

Warga rela antri supaya oleh banyu resik kang disebarke karo Badan Usaha Milik Daerah (BUMD) PT Pembangunan Investasi Tangerang Selatan (PITS).

Puluhan warga teka nggawa galon lan ember kanggo nadahi banyu resik, Rabu (9/10/2019).

Dheweke langsung nggawe barisan ember lan galon gawan kang cocok karo wektu tekane dhewe-dhewe.

Yuli (30), salah siji warga kang melu antri.

“Iya arep piye maneh, ben ngantri dawa uga ora dadi ngapa, supaya oleh banyu resik,” kandhane nalika ditemoni ing panggonan.

Miturut Yuli, pitulungan banyu resik iki dadi kang  kaping semene sajroning petang wulan pungkasan.

Nanging, iki pitulungan kapisan kang teka ing wulan iki.

Saben dinane, Yuli lan warga liyane nganggo banyu sumur gawean kang asale saka rembesan kali Cisalak.

“Amerga suwene iki kita kabeh warga kene khusus-e adus nganggo banyu mburi kang wis dianggo sumur. Banyune saka kali,” kandhane.

Sauntara iku, Direktur Utama PITS Dudung E Diredja kandha, pihak-e nyebarke pitulungan banyu resik sawise weruh kabar bab asat-e sumber ing panggonan iku.

“Saka kana langsung kita tumindak kanthi ngirimke sak tengki kang isine banyu resik 5.000 liter kanggo warga ing kene,” kandhane Dudung.

DB

Related posts

Leave a Comment