Ngadhepi Mangsa Tandur, Stok Rabuk ing Jatim Dijamin Aman

pupuk musim tanam

pupuk musim tanam

MADIUN, Detak Berita – Ngadhepi mangsa tandur panyebar rabuk wiwit nyebar-ake rabuk subsidi. BUMN PT. Petrokimia Gresik njamin garapan  mangsa tandur  jangka wektu Oktober 2019 nganti Maret 2020, ora arep ana langkane rabuk.

“Kita mesthi ngupaya-ake kanggo njamin pasokan rabuk subsidi ing  daerah dhewe-dhewe. Kita kabeh pengen ora ana maneh aran rabuk langka,” kandhane Manager Humas Petrokimia Gresik, Muhammad Ihwan, marang wartawan ing Madiun, Selasa (8/10/2019).

Mangsa udan kang dikira-kira wulan Oktober 2019, kang dibarengi mangsa tandur pari, kandhane Ihwan saiki pasokan wis ngluwihi saka jatah pasokan rabuk nasional. Nganti 4 Oktober 2019 iki wis nyalurke linuwih yaiku 3.778.694 ton saka jatah pemerintah 3.693.968 ton.

“Saka jatah kang wis kita salurke iku  itu kita isih duwe stok 885.993. kangge panyebaran artine wis linuwih jatah yaiku 102 persen,” kandhane.

Ihwan kandha, saka angka iku kanggo stok daerah Jatim dhewe nganti 4 Oktober ing angka 279.757 ton. Sejene iku kangge panyebaran ing  Jatim wis nggayuh 98 persen ing angka 1.566.799 ton saka jatah 1.593.894.

“Ing Jatim dhewe wis kasalurke 98 persen kanggo mongso tandur Oktober 2019 nganti Maret 2020. Kanggo macem rabuk subsidi iku  kabeh ana lima werna yaiku Petroganik, NPK Phonska, Urea, SP 36, ZA lan Urea,” tandas-e.

Dhewke nambahke, saiki  stok pasadiyan  Petrokimia Gresik wis nyiapke 787.280 ton rabuk subsidi sajroning ngadhepi mangsa tandur (MT) Oktober-Maret mangarep. Stok iku akehe makaping saka  kapesten paling endhek kang ditetepke pemerintah.

“Kang jelas PT Petrokimia Gresik nyiapke stok rabu kang ana subsidi-ne  787.280 ton kanggo ngadhepi mangsa tandur (MT) jangka wektu Oktober 2019 nganti Maret 2020 (Okmar 2019-2020). Stok rabuk subsidi kang disiapke iku  akehe nggayuh kaping papat saka katentuan kang ditetepke pemerintah 188.018 ton,” kandhane.

Sauntara iku Staf humas Perwakilan Daerah Penjualan (SPDP) PT Petrokimia Gresik ing Madiun Fajar Ismail kandha, saka 787.280 ton kang disediyak-ake iku , kaperinci kanggo rabuk Urea 47.776 ton, ZA 138.690 ton, SP-36 197.814 ton, NPK Phonska 342.834 ton, lan Organik Petroganik 60.168 ton.

Undhakan stok nganti kaping papat duwe karep kanggo antisipasi kira-kira undhakan panjalukan saka para tani nalika mangsa tandur teka.

“Senadyan stok mundhak nganti kaping telu- papat, kita kabeh mestek-ake panyebaran rabuk subsidi iku lancar cocok jatah kang ditetep-ke pemerintah,” kandhane Fajar.

Fajar kandha, sumebare Pupuk Indonesia utawa Petrokimia Gresik patokan marang Peraturan Menteri Perdagangan (Permendag) Nomor 15 taun 2013 bab Pengadaan lan Penyaluran Pupuk Bersubsidi kanggo Sektor Pertanian.

Salah siji kapesten sajroning Permendag iku yaiku stok rabuk subsidi kudu ana kanggo ngebaki kabutuhan tani nganti rong minggu mangarep.

Sajroning panyebaran rabuk subsidi, perusahaan patokan marang Peraturan Menteri Pertanian (Permentan) Nomor 47 taun 2018 bab Alokasi lan Harga Eceran Tertinggi rabuk subsidi taun anggaran 2019.

“Sajroning peraturan iku jatah rabuk subsidi 2019 kang kudu disebarke karo Pupuk Indonesia nggayuh 8,87 juta ton, lan saka akehe iku Petrokimia oleh jatah 5,24 juta ton,” dheweke kandha.

“Kasunyatan sumebare rabuk subsidi ing daerah Madiun nganti 4 Oktober 2019 yaiku nganti 62.155 ton utawa 101 persen saka jatah 61.322 ton. Lan stok kang ana isih 7.776 ton kanggo lima macem rabuk, yaiku urea, ZA, SP-36, NPK Phonska lan Petroganik,” mungkasi.

DB

Related posts

Leave a Comment