Nanggepi Rencana Menhub mBangun KA Bandara Surabaya, Risma Kandha Telat

risma-ka bandara

risma-ka bandara

SURABAYA, Detak Berita  – Rencana Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi mbangun Kereta Api (KA) Bandara Railink ing Surabaya, Jawa Timur, ditanggepi Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini.

Risma ngarani, mbangun KA Bandara iku telat yen lagi  direncana-ake saiki.

Luwih maneh, miturut Risma, saiki wis akeh moda transportasi kang bisa dianggo menyang Bandara Juanda.

“Bus umum lan tol wis ana. Saka Ahmad Yani bisa, saka MERR bisa, saka tol uga bisa lan gampang banget. Dadi sakbenere (rencana mbangun KA Bandara) wis rada telat,” kandhane Risma ing omah dinas Wali Kota, Senin (7/10/2019).

Risma dhewe ngaku wis makaping-kaping kandha bab tentang penting-e sepur kanggo dadi pangubung lan ngubungke pusat-pusat ekonomi ing Surabaya.

Nanging, usulan iku ora oleh tanggepan kang ana artine.

Rencana Risma kanggo mbangun transportasi kang basis-e rel uga ora kaleksanan.

“Saka dhisik aku wis kandha, nalika iku kabeh ing kana (pusat) ora ngrungok-ake. Padahal Surabaya iki kutha (paling gedhe) kaloro,” kandhane Risma.

Risma ngeklaim, nganti saiki pamekaran ekonomi ing Kutha Surabaya paling konsisten lan ora kapengaruh kanthi werna-werna kahanan kang kedadean ing Tanah Air.

“Yen ora percaya, coba diendheg kapal-kapal menyang daerah Indonesia Timur, mesthi pamekaran (ekonomi) ing akan bisa mandheg,” kandhane Risma.

Miturut Risma, pihak-e nate ngusulke supaya mbangun sepur barang jurusan Jakarta-Surabaya.

DB

Related posts

Leave a Comment