Nate Parem, Gunung Semeru Kobong Maneh

hutan semeru

hutan semeru

MALANG, Detak Berita – Nate kasil diparemke, alas ing Gunung Semeru, Jawa Timur, kobong maneh. Dikira kobongan iku merga  wawa geni kang isih sisa. Kepala Sub Bagian Data Pelaporan lan Humas Balai Besar Taman Nasional Bromo Tengger Semeru (TNBTS), Sarif Hidayat kanda, kobongan ana ing daerah Blok Bantengan lan Amprong. Sadurunge, kobongan ing daerah iku diparemke. “Isih ana beluk ing panggonan, yaiku ing Blok Bantengan lan Blok Amprong. Panggonan iki nate diparemke. Amerga saka angin kang banter banget ditambah hawa panas nganti tonggak kayu lan seresah kang wis mati ndadek-ake beluk metu maneh,” kandhane Sarif, nalika dikonfirmasi, Minggu (6/10/2019).

Sakliyane maremke geni kang isih urip, tim gabungan ngupaya-ake nyisir panggonan tipak kobongan kanggo mestek-ke ora ana wawa geni kang isih sisa. Fokus pamareman kobongan alas saiki  yaiku nglakok-ake mop-up, yaiku ngawasi sisa geni, wawa lan beluk nganti bisa parem tenanan.

Sakadoh-e iki, durung diweruhi panyebab wiwitan kobongan alas ing  gunung kang dhuwur-e 3.676 meter saka laut iku. Tim isih fokus ngawasi kobongan. “Kanca-kanca isih fokus ing pangawasan. Durung pindhah menyang faktor panyebab lan liya-liyane,” dheweke kandha.

Kobongan ing Gunung Semeru wis kedadean wiwit 17 September lan nganti saiki isih terus wae. Dalan pandakian menyang pucuk gunung paling dhuwur Jawa iku ditutup.

DB

Related posts

Leave a Comment