Sah! DPR Tetepke Idham Azis dadi Kapolri

kapolri 2019

JAKARTA, Detak Berita – DPR ngesahke panetepan Komjen Idham Azis dadi Kapolri. Komjen Idham sah dadi Kapolri sawise disetujoni liwat sidang paripurna DPR. Paripurna dianak-ke ing Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta, Kamis (31/10/2019). Idham sadurunge wis liwat uji kepatutan lan kelayakan (fit and proper test) kang dianak-ke Komisi III DPR nalika Rabu (30/10/2019). Ketua Komisi III DPR Herman Hery nate kandha laporan bab fit and proper test tumrap Idham ing ngarepe sidang paripurna sore iki. Idham kapilih kanthi aklamasi. “Sawise fit and proper test, Komisi III DPR nglakokake pleno. Saka pleno,…

Read More

Iuran Mundhak, BPJS Kesehatan Dijamin Ora Rugi Maneh?

bpjs kesehatan

JAKARTA, Detak Berita – Kementerian Keuangan (Kemenkeu) durung bisa nyimpul-ke apa BPJS Kesehatan ora arep rugi maneh kanthi mundhak-e iuran kanggo Peserta Bukan Penerima Upah (PBPU) lan Bukan Pekerja gedhe-ne tikel loro-ne. Pokok-e, miturut Wakil Menteri Keuangan (Wamenkeu) Suahasil Nazara, kanthi mundhak-e iuran BPJS Kesehatan kudune arus kas kang diterima lembaga jaminan kesehatan iku bakal luwih gedhe. “Yen (iuran) dicocok-ke banjur bisa nambah anggaran pemerintah kang diweneh-ke kanggo BPJS, banjur uga nalika  bebarengan tarip iki ndadek-ake BPJS nrima luwih dhuwur,” dheweke kandha ing Kompleks Istana Presiden, Jakarta, Rabu (30/10/2019). Arus…

Read More

Persebaya Kalah, Panyengkuyung-e Semrawut, Baliho Diobong

persebaya kalah

SURABAYA, Detak Berita – Kalah-e Persebaya Surabaya saka PSS Sleman ndadek-ake semrawut. Panyengkuyung kang kuciwa  mlebu ngliwati njero lapangan lan ngrusak. Ing kandang-e dhewe, Stadion Gelora Bung Tomo, Selasa (29/10/2019) sore WIB, Persebaya kalah 2-3 sajroning terusan Liga 1. Nalika wasit Thoriq Alkatiri nyebul sempritan dawa tanda bal-balan bubar, panyengkuyung nyerbu mlebu lapangan. Sawetara fasilitas ing njero lapangan dirusak karo panyengkuyung. Baliho ing pinggir lapangan dadi sasaran amukan. Panyengkuyung malah ngobong baliho kang ndadek-ake beluk ireng banget mumbul mendhuwur. Dheweke uga mlebu menyang lorong kang main. Kang tugas kaamanan ngupayak-ake…

Read More

Upacara Sumpah Pemuda, Bupati Banyuwangi Ngajak Bocah Enom Duwe daya Kanthi Ekonomi

bupati-abdullah-azwar-anas-memimpin-upacara-sumpah-pemuda

BANYUWANGI, Detak Berita – Ing upacara Sumpah Pemuda dina iki  (28/10/2019) Bupati Abdullah Azwar Anas ngajak kabeh nom-noman supaya duwe daya kanthi ekonomi. Salah sijine kanthi mudhun menyang bagiyan kreatif kang saiki lingkungan-e ndukung banget kanthi anane maju-ne teknologi lan pasar kang kebuka. Ing tengah majune jaman kang sarwa canggih iki, Anas kandha, bocah-bocah dijaluk bisa wani saingan sajroning ujud apa wae, kalebu sajroning bidang ekonomi. Nom-noman kudu luwih kreatif supaya duweni daya saing. “Wis ora jaman-e maneh bocah enom saiki mung fokus golek gawean, nanging piye nyiptak-ake lapangan gawean….

Read More

Asat Saya Amba ing Banyumas, 73.377 Jiwa Nunggu Pitulungan Banyu Resik

kekeringan

PURWOKERTO, Detak Berita – Asat ing daerah Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah saya amba. Nganti saiki, sak orane 20.361 kepala kaluwarga (KK) utawa kira-kira 73.377 jiwa ngenteni pitulungan banyu resik. Kepala Pelaksana Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Banyumas Ariono kandha, krisis banyu resik nerak 88 desa kang sumebar ing 20 kecamatan saka kabeh 27 kecamatan ing Kabupaten Banyumas. “Nganti tanggal 26 Oktober kita kabeh wis ngirimke 2.096 tengki banyu resik utawa kira-kira 10.493.000 liter,” kandhane Ariono, Minggu (27/10/2019). Ariono kandha, krisis banyu resik  taun iki dadi kang paling nemen kawit kurang…

Read More

Komposisi Kabinet Jokowi Dianggep Gampang Nyepet-ke Reshuffle

komposisi-kabinet-jokowi-dinilai-rentan-percepatan-reshuffle

JAKARTA, Detak Berita – Presiden Joko Widodo (Jokowi) lagi wae ngrampungke komposisi kabinet Indonesia Maju, kang arep mbantu dheweke suwene limang taun mangarep. Direktur Eksekutif Parameter Politik Adi Prayitno ngira-ira, ndeleng struktur kabinet Indonesia Maju, ndadek-ake reshuffle kabinet bisa wae kedadean kurang saka setaun. “Yen ndeleng kahanan saiki, dak kira setaun kesuwen kanggo reshuffle. Deleng portofolio-ne ora suwe iki bisa reshuffle,” kandhane Adi sajroning diskusi ing daerah Menteng, Jakarta Pusat, Sabtu (26/10/2019). Miturut Adi, sawetara pos Kementerian kaya Kemendikbud lan Kemenag kudu  bisa mbuktek-ake kasil, yen ora gelem direshuffle. Apamaneh,…

Read More

Hawa Panas ing Ngendi-endi Daerah Indonesia, Iki 3 Jalaran-e

ilustrasi-suhu-panas

JAKARTA, Detak Berita – Hawa panas kang nerak sawetara daerah ing Indonesia sawetara wektu iki isih dadi rembugan anget. Ora sethithik warga kang takon jalaran-e hawa kang nganti sak dhuwur-e 35 derajat Celcius ing sawetara daerah. Njawab pitakonan iku, Kepala Bidang Prediksi lan Peringatan Dini Cuaca, Badan Meteorologi Klimatologi lan Geofisika (BMKG), Miming Saepudin MSi kandha yen hawa panas kang kedadean amerga telu jalaran utama. Kapisan, kahanan srengenge kang lagi ana ing daerah Indonesia, saiki katon jelas banget kulminasi-ne. “Triangle utama fenomena hawa panas iki kedadean merga titik srengenge. Ing…

Read More

Seneng-e Risma Weruh Indonesia Tuan Rumah Piala Dunia U-20

risma

SURABAYA, Detak Berita – Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini katon mesem sumringah nalika weruh Indonesia resmi dipilih dadi  tuan rumah Piala Dunia U-20 ing 2021. Risma ngucap syukur FIFA menehi kapercayan kanggo Indonesia. Linuwih maneh, Stadion Gelora Bung Tomo ing Surabaya, Jawa Timur, uga dadi sawijining calon stadion gawe nggelar kedadean iku. “Dak ucapke puji syukur marang Tuhan Kang Maha Esa kang ngabulke kapengenanku,” kandhane Risma, nalika ditemoni ing omah dines  wali kota, ing dalan Sedap Malam, Surabaya, Jawa Timur, Kamis (24/10/2019). “Kapengenan iku supaya mongkok-ake bocah-bocah Surabaya (kinabul). Dheweke…

Read More

Prabowo Calon Menteri, Panliti LIPI: Kanggo Apa Pemilu yen Pungkasane Kekuwatan Didum?

owo-owi

JAKARTA, Detak Berita – Kepala Pusat Panlitian Politik Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI) Syamsuddin Haris menehi kritik upaya Presiden Joko Widodo ngajak pihak oposisi supaya gabung ing kabinet-e. Dheweke nyontoke Ketua Umum Gerindra Prabowo Subianto lan Wakil Ketua Umum Gerindra Edhy Prabowo kang dijuluk karo Jokowi menyang Istana Kepresidenan. Dheweke diproyeksi-ake dadi calon menteri. Kamangka, Prabowo lan partai-ne dadi  saingan-e Jokowi sajroning Pilpres 2019. “Kanggo apa kita nganak-ake pemilu yen pungkasan-e kakuwatan iku didum antara kang menang lan kang kalah ? Ya yen kompetisi bal-balan kaya kabeh oleh piala,” kandhane…

Read More

Prabowo Ditunjuk Jokowi Dadi Menteri Bagiyan Pertahanan

owo menhan

JAKARTA, Detak Berita – Ketua Umum Partai Gerindra Prabowo Subianto ngaku dijaluk supaya mlebu kabinet Joko Widodo-Ma’ruf Amin. Senadyan ora kanda jelas pos menteri kang arep dheweke emban, nanging Prabowo kandha dheweke arep mbantu kabinet Jokowi-Ma’ruf ing bagiyan pertahanan. “Aku dijaluk tulung dheweke ing bagiyan pertahanan,” kandhane Prabowo ing Istana Kepresidenan, Jakarta, Senin (21/10/2019). Tipak Komandan Jenderal Kopassus iku ngaku, arep kerja temenan supaya  nggayuh apa sasaran kang wis dipestek-ake karo pemerintahan Jokowi. “Dheweke menehi sawetara arahan, aku arep kerja temenan supaya nggayuh sasaran lan arepan kang dipestek-ake,”  Prabowo neruske….

Read More