nJamin Aman-e Warga Jatim, Khofifah Ngirim Tim menyang Papua

khofifah-wamena

khofifah-wamena

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Jawa Timur Khofifah Indar Parawansa wis ngirim tim kanggo ndata warga Jatim kang ana ing Papua. Loro tim iku arep dikirim ing rong titik yaiku Sentani, Jayapura, lan Wamena.

“Kita kabeh uga rembugan titik kang ana ing Sentani lan uga titik ing Wamena. Tim BPBD saka Dinas Sosial lan Baskembangpol menyang Papua,” kandhane Khofifah marang wartawan sarampung-e pelantikan pimpinan DPRD Jatim, Senin (30/9/2019).

“Kang saiki wis dilakok-ake dheweke yaiku ndata ing Sentani lan Wamena kang dasare kabupaten kutha saka ngendi asal dheweke supaya kita bisa koordinasi karo pemkab lan pemkot dinsos asal daerah dhewek-e,”  tipak menteri sosial iku ngimbuh-ake.

Sakliyane ndata, Khofifah neruske, tim iku uga mengkone siap nyedia-ake bali-ne dheweke. Kanggo iku, pihak-e ngaku lagi nyiap-ke angkutan saka laut utawa udara.

“Yen pancen dheweke pingin mbalik kita nyiapke armada laut, banjur uga ana hercules kang disiapke ing kana yen dheweke pingin bali lan iku bisa menehi kahanan luwih kondusif kanggo dhewek-e,” kandhane.

Khofifah njamin senadyan ing kana lagi ana konflik sosial, nanging warga Jatim ing kana aman. Amerga, dheweke sajroning pangawasan lan koordinasi aparat keamanan sapanggonan lan tim kang dikirim.

“Kita koordinasi karo tim kang ana ing Wamena. InsyaAllah posisine aman. Banjur ing Sentani dheweke ana ing Makodim dheweke rembugan,” Khofifah ngeyakin-ke.

DB

Related posts

Leave a Comment